شناسهٔ خبر: 70024836 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اخبار ضد و نقیض درباره پیشروی گروه‌های مسلح به سمت شهر حماه در سوریه

صاحب‌خبر -

شفقنا-خبرنگار شبکه الجزیره مدعی شد: «نیروهای ارتش سوریه از داخل شهر حماه به سمت استان حمص عقب‌نشینی کرده‌اند.»

به گزارش شفقنا، شبکه الجزیره ادعا کرد: «شهر حماه کاملا از نیروهای نظامی و امنیتی سوری خالی است.»

شبکه عربستانی العربیه هم در خبری مدعی شد که عناصر «هیئت تحریر شام» و دیگر گروه‌های مسلح پس از تصرف کامل استان حلب به فاصله 10 کیلومتری شهر حماه رسیده‌اند.

شبکه الجزیره همچنین به نقل از گروه‌های مسلح افزود که عناصر مسلح شروع به پیشروی به سمت شهر حماه در مرکز سوریه کرده‌اند و شهر کاملا بی‌دفاع است.

گروه‌های مسلح مخالف همچنین مدعی تصرف دو شهر حلفایا و صوران در حومه حماه شدند و اظهار داشتند که پس از عقب‌نشینی نظامیان سوری، مقرها و مراکز ایست و بازرسی در اطراق شهر تلبیسه در حومه حمص را آتش زده‌اند.

در همین ارتباط، ارتش سوریه اظهار داشت که نیروهای ارتش در مواضع خود در شمال و شرق حماه مستقر هستند و اخبار منتشره درباره ورود گروه‌های مسلح تروریست به شهرهای حومه شمالی حماه از جمله السقيلبية، حيالين، محردة، اللطامنة، حلفايا، طيبة الإمام، معان، صوران، معر شحور و دیگر شهرها به دور از واقعیت است.

ارتش سوریه تصریح کرد: نیروهای سوری خط دفاعی مستحکمی در حومه حماه تشکیل داده و با آمادگی کامل و روحیه بالا برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی حضور دارند.

در عملیات نظامی مخالفان سوری که از صبح چهارشنبه گذشته آغاز شده است، هیئت تحریر شام و ارتش ملی سوریه وابسته به معارضان دمشق حضور دارند.

این عملیات نظامی معارضان مسلح علیه مواضع ارتش سوریه توافق آتش‌بس منعقده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

حمله گروه‌های معارض علیه مواضع ارتش سوریه همزمان با اعلام آتش‌بس نتانیاهو در لبنان و تهدید مستقیم او علیه سوریه انجام شد.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حما و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.

متن این خبر در الجزیره