شناسهٔ خبر: 70022450 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ادعای گروه‌های مسلح در تسلط بر تمامی حلب و آغاز پیشروی به سمت استان حماه

صاحب‌خبر -

شفقنا-گروه‌های مسلح در سوریه ادعا کردند که بر شهر استراتژیک خان‌شیخون در استان ادلب و تمامی استان حلب سیطره یافته‌اند.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، این گروه‌های مسلح متشکل از ارتش مخالفان سوری و هیئت تحریر شام (جبهه النصره سابق) مدعی شدند کاملا کنترل فرودگاه بین‌المللی حلب را به دست گرفته‌اند.

این گروه‌ها در ادامه ادعا کردند که پس از تسلط کامل بر جغرافیای سیاسی حلب، علیات نظامی در محوری جدیدی واقع در استان حماه شروع کرده و ۶ روستا را تصرف کرده‌اند.

گروه‌ها معارض مسلح با بیان اینکه بر شهرهای اللطامنه، کفریتا و مورک در حومه شمالی حماه تسلط پیدا کرده‌اند، مدعی شدند که اتوبان بین‌المللی حلب به سمت رقه را از فرودگاه کویرس‌ مسدود کرده‌اند.

گروه‌های مذکور همچنین مدعی شدند که به طور کامل بر جاده حلب به غازی‌عین‌تاب تسلط یافته‌اند.

شهر خان شیخون در ۳۷ کیلومتری حماه، ۱۱۰ کیلومتری حلب پایتخت اقتصادی سوریه و ۷۰ کیلومتری شهر ادلب مرکز این استان قرار دارد و با توجه به این که بخشی از جاده بین المللی حلب به دمشق از آن می گذرد از نظر اداری و نظامی بسیار راهبردی است چرا که این جاده شمال و جنوب سوریه را به هم وصل کرده و مسیر گذر ترانزیت کامیون‌ها بین این دو منطقه است.

در عملیات نظامی مخالفان سوری که از صبح چهارشنبه گذشته آغاز شده است، هیئت تحریر شام و ارتش ملی سوریه وابسته به معارضان دمشق حضور دارند.

این عملیات نظامی معارضان مسلح علیه مواضع ارتش سوریه توافق آتش‌بس منعقده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

حمله گروه‌های معارض علیه مواضع ارتش سوریه همزمان با اعلام آتش‌بس نتانیاهو در لبنان و تهدید مستقیم او علیه سوریه انجام شد.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حما و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.