مولوی عبدالحمید، روز نه آذر ۱۴۰۳ در مراسم نماز جمعه زاهدان، با تاکید بر تاثیرگذاری مثبت «سخنان و سیاستهای نرم» در مقایسه با «سیاستها و رفتارهای تند و خشن»، بر لزوم «جلب رضایت مردم» و «تجدیدنظر در قوانین و سیاستها در راستای منافع مردم و کشور» تاکید کرد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه زاهدان، متن سخنان مولوی عبدالحمید در پی میآید:
الله تعالی با سختگیری و تندخویی نیست، بلکه توجه و همراهی و عنایت الله تعالی با نرمخویی و سخن نرم و ملایم است. خداوند متعال به حضرت موسی و هارون علیهماالسلام توصیه میفرماید: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى» با فرعون، که جزو بزرگترین جباران تاریخ بود، به نرمی سخن بگویید تا شاید فرعون از این سخنِ نرم پند بگیرد و یا در او تاثیر بگذارد.
این توصیۀ الله تعالی به حضرت موسی علیهالسلام درواقع توصیه به تمام مردم دنیاست که سخنان و برخوردها و سیاستهای نرم بهتر از سخنان و برخوردها و سیاستهای تند و خشن جواب میدهند. تجربۀ تاریخ دعوتگران و مصلحان و حکومتها نشان میدهد که اگر ما با نرمی و اخلاق خوب و از راه مردمداری وارد بشویم بهتر نتیجه میگیریم. توصیۀ ما به تمام حکومتها و دولتها آن است که سخنان و رفتارهای تند جواب نمیدهد و همواره باید از رفتار و گفتار نرم کار گرفته شود.
توصیهای که بنده از گذشته داشتهام این بوده که مانند سایر کشورهای دنیا، سیاستها و قوانینی را از سوی قوه مقننه یا شورای نگهبان به تصویب رسیده و این سیاستها و قوانین جواب ندادهاند، باید تغییر پیدا کنند. تداوم قوانین و سیاستهایی که جواب ندادهاند ضررهای زیادی به دنبال داشته است.
قوانینی که توسط بشر تصویب میشوند برای مدتزمان محدودی کارآیی دارند و برای همیشه نمیتوانند جواب بدهند و با توجه به تغییر شرایط زندگی بشر باید تغییر پیدا کنند. حتی در احکام و قوانین الهی نیز در بسیاری موارد «نسخ» وجود دارد و الله تعالی پس از تغییر شرایط، حکم قبلی را منسوخ قرار داده و حکم جدیدی نازل فرموده است. البته با رحلت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم و قطع وحی احکام و قوانین الهی که نص صریح هستند تا قیامت قابل تغییر نیستند و مسائل اجتهادی قابل تغییراند.
متاسفانه با گذشت ۴۵ سال از زمان تصویب بعضی از قوانین و رویهها در کشور، بسیاری از آنها یک ذره هم تغییر نکردهاند و این سبب نقصان شده است. این سخنان واقعیتهایی هستند که بنده از روی خیرخواهی میگویم. ما در همین جهان زندگی میکنیم و باید شرایط دنیا را مدنظر قرار دهیم و ببینیم چه قوانینی به نفع مردم و کشور است. نمایندگان مجلس و همچنین دولت که لایحه میدهد و سایر دستگاهها و کسانی که در تصویب قوانین دخیل هستند باید شرایط دنیا را در نظر بگیرند.
ما از جمعآوری ایستبازرسیهایی که در اطراف شهرهای استان بهویژه شهر زاهدان وجود داشتند و اکنون جمعآوری شدهاند استقبال میکنیم. استاندار جدید سیستانوبلوچستان و شورای تامین استان در این زمینه همت کردهاند.
بنده مطمئنم سختگیری و فشار در جهت ایجاد وحدت و برقراری امنیت جواب نمیدهد، اما اقدامی که شورای تامین استان برای جمعآوری ایستبازرسیها انجام داده در زمینۀ «وحدت» و «امنیت» جواب خواهد داد. «وحدت» و «امنیت» دو مقوله هستند که هر کدام بر دیگری تاثیرگذار است. ما نیز بر حفظ امنیت استان و کشور توصیه و تاکید میکنیم. امنیت سرآغاز هر توسعهای است و توسعه و پیشرفت استان نیز در سایۀ امنیت امکانپذیر است.
ما گلایهای هم از برادران امنیتی داریم که قبل از سفر رئیسجمهور به استان فشارهایی در اطراف حوزه و مسجد وجود داشت و بعد از سفر ایشان برداشته شدند اما اکنون مجددا از سر گرفته شدهاند. توصیۀ ما آن است که این فشارها جواب نخواهد داد و اگر امنیت میخواهید همان کاری را بکنید که شورای تامین استان مبنی بر جمعآوری ایستهای بازرسی انجام داده است.
همۀ ما باید در شرایط کنونی در راستای نزدیکشدن دلها و تامین امنیت قدم برداریم. اکنون در منطقه و استان یک حرکت مردمی برای برقراری امنیت آغاز شده است. بنده نیز در سفرهایی که به شهرهای استان دارم یکی از تاکیدات مهم «حفظ امنیت» است.
باید دل ملت ایران اعم از زنان و اقوام و مذاهب را بهدست بیاوریم و مردم را ناراضی نکنیم. همه باید تلاش کنند که مردم آزادی داشته باشند.
بزرگترین خدمت را به هر حکومت و سیستمی، اسلامی یا غیراسلامی، کسی انجام میدهد که دل مردم را بهدست بیاورد و بزرگترین ضربه را به هر نظام و حکومتی کسی میزند که سبب نارضایتی مردم میشود؛ این موضوعی است که گمان نمیکنم کسی با آن مخالف باشد.
ما عدالتخواه و اعتدالگرا هستیم. بارها گفتهایم که اسلامِ ما اسلامِ میانه و اعتدال است و با افراط و تفریط مخالفیم. معتقدیم بدون عدالت و انصاف فاتحۀ همهچیز خوانده میشود.
عدالت و انصاف را همه قبول دارند. کسی که عدالت را قبول نداشته باشد باید در دین و اسلاماش شک کرد. بعضی از مذاهب اسلامی «عدالت» را جزو اصول و بعضی دیگر از مذاهب آن را جزو فرایض و ارکان قرار دادهاند. ما دلسوز اسلام و خیرخواه کشور و مردم هستیم و میترسیم که مردم نسبت به دین و اسلام بدبین نشوند.
یکی از قوانینی که سبب دغدغهمندی و پریشانی مردم شده و تبعات جهانی هم برای کشور به دنبال داشته برخوردهای خشن و اعترافات اجباری و افزایش اعدامهاست.
همۀ این افراد ایرانی و هموطن ما هستند. زمانی که بعضی از مسلمانان به رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم پیشنهاد دادند منافقینی را که علیه مسلمانان جاسوسی میکردند کشته شوند، آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم حتی یکی از منافقین را هم نکُشت و فرمود اگر من این منافقین را بکشم جهانیان میگویند محمد- صلیاللهعلیهوسلم- مردمِ خودش را میکُشد.
اعدامهایی که تا کنون بهخاطر مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته بهجز اینکه خانوادههای ایرانی بیسرپرست شدهاند هیچ نتیجهای نداشتهاند. اعدامهای سیاسی نیز نقصان دارند. لذا درخواست دلسوزانۀ بنده از مسئولان آن است که در حق کسی که مرتکب جرم میشود از حبس و راههای تنبیهی دیگر استفاده کنید و اعدام نباشد. البته اجرای «قصاص» حکم و دستور الله تعالی و کار صحیحی است، مگر اینکه اولیای دم رضایت بدهند.
متاسفانه خودکشی در کشور زیاد شده و بعضی دهان خودشان را دوختهاند. این مسائل باید آسیبشناسی شوند که چرا پزشکان و متخصصان و بچهها خودکشی میکنند. اگر در این زمینه مشکلات و فشار و تنگنایی وجود دارد باید رسیدگی شده و گشایش بیاید.