شناسهٔ خبر: 70016701 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

جزئیات اجرای پروژه‌ها در قالب طرح من شهردارم یک و دو - اکونیوز

اقتصاد ایران: جزئیات اجرای پروژه‌ها عمرانی، فرهنگی، محله‌ای و ... در قالب طرح من شهردارم یک و دو منتشر شد.

صاحب‌خبر -
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طرح "من شهردارم" یکی از ابتکارات نوآورانه شهرداری است که با هدف افزایش مشارکت شهروندان در مدیریت شهری و تقویت حس مسئولیت‌پذیری در میان مردم اجرا می‌شود. این طرح شامل دو بخش اصلی است:

پیشنهادهای شهروندی برای بهبود شهر

در این بخش، شهروندان می‌توانند ایده‌ها و پیشنهادات خود را برای بهبود محیط زندگی شهری به شهرداری ارائه دهند. این پیشنهادها ممکن است شامل اصلاح زیرساخت‌ها، افزایش فضای سبز، بهبود حمل‌ونقل عمومی، یا اجرای پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی باشد.

فرآیند ثبت پیشنهادات به‌سادگی از طریق یک سامانه آنلاین، اپلیکیشن یا مراکز محلی شهرداری انجام می‌شود. پیشنهادها پس از بررسی توسط کارشناسان و متخصصان، در صورت تأیید، در برنامه‌های اجرایی شهرداری قرار می‌گیرد.

هدف این بخش ایجاد بستری برای ارتباط مستقیم شهروندان با مدیریت شهری است تا بتوانند در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با شهر خود نقش داشته باشند. به‌عنوان نمونه، اجرای پروژه‌های کوچک محلی مانند احداث پارک‌های محله‌ای، بهبود معابر، یا ایجاد مراکز آموزشی و تفریحی در مناطق کم‌برخوردار، از جمله طرح‌های موفق ارائه‌شده در این بخش بوده است.

بخش دوم طرح "من شهردارم"، انتخاب شهروندانی به‌عنوان "شهردار افتخاری" برای یک روز است. در این بخش، شهروندان منتخب (اعم از دانش‌آموزان، جوانان، فعالان اجتماعی و حتی سالمندان) می‌توانند یک روز کاری را در کنار شهردار و مدیران شهری سپری کنند.
در این تجربه، افراد از نزدیک با چالش‌ها، مسئولیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری آشنا می‌شوند و دیدگاه‌های خود را برای بهبود عملکرد شهر ارائه می‌دهند. این بخش نه‌تنها یک تجربه آموزشی منحصربه‌فرد برای شهروندان است، بلکه به شهرداری امکان می‌دهد تا از نظرات و ایده‌های مختلف در جامعه استفاده کند.

طرح "من شهردارم" تأثیرات مثبتی بر جامعه شهری داشته است، از جمله: تقویت حس تعلق شهروندان به شهر، شناسایی و استفاده از ایده‌های نوآورانه برای بهبود شهر، افزایش شفافیت و ارتباط بین مدیریت شهری و شهروندان داشته است.

در طی این دوره از مدیریت شهری تاکنون 2 مرحله از طرح من شهردارم اجرا شده است و بسیاری از پروژه در قالب این طرح اجرا شده است.

در قالب طرح من شهردارم یک، تعداد شرکت‌کنندگان: 354000 نفر بودند. همچنین  1462 پروژه در قالب این طرح پیش‌بینی شده بود و اعتبار اختصاص‌داده‌شده در این طرح3294 میلیارد تومان بود.

همچنین در طرح من شهردارم 2، تعداد شرکت‌کنندگان: 1352139 نفر بودند.  همچنین 2955  پروژه‌ها در قالب این طرح پیش‌بینی شده بود و اعتبار اختصاص داده شده در این طرح  7100 میلیارد تومان بوده است.

کل پروژه‌ها‌ی تعریف شده در قالب طرح اشاره شده  4417 پروژه بوده است که براساس اعلام شهرداری تهران تا اسفند 1402 ، 1100 پروژه  تکمیل و بهره‌برداری شدند و تا مهرماه امسال نیز 2200 پروژه تکمیل و بهره‌برداری رسیده‌اند.

همزمان با 10  آذرماه امروز سومین دوره «من شهردارم» آغاز شد  و در کنار آن از تمبر اختصاصی و سه جلد کتاب علمی رونمایی می‌شود.

علی علاء‌الدینی؛ مدیرکل بودجه شهرداری تهران در آیین آغاز سومین دوره «من شهردارم» که امروز همزمان با یکصد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار در برج میلاد برگزار شد با بیان اینکه با افزایش رویه‌های دموکراتیک دولت‌ها به سمت تأمین رضایت شهروندان رفتند، اظهار کرد: به دنبال این موضوع، امروز با دولت باز و یا مشارکتی روبه رو هستیم. مردم در گذشته خود را ارباب رجوع می‌دانستند اما ادبیات به سمتی رفت که مردم به سمت مشتری دولت‌ها سوق داده شدند و امروز حقوق جدیدی در فرایند اداره امور کشور برای شهروندان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در دو سال قبل این طرح با بودجه ریزی مشارکتی اتفاق افتاد اما در کنار این طرح، سیاست گذاری، خدمات عمومی و نظارت مشارکتی نیز می تواند در شهرداری تهران اتفاق بیفتد که می توان در هیئت های اندیشه ورز آن را مشاهده کرد.

علاء الدینی با بیان اینکه مردم در بسترهای مختلف مشارکت را تمرین کردند، یادآور شد: در سه سال قبل شروع بودجه ریزی مشارکتی با این منطق که به سمت مردم در اداره امور شهر برویم، شکل گرفت. در دوره اول 345 هزار نفر شرکت کردند و از دو هزار و 80 پروژه هزار؛ 360 پروژه انتخاب شد که 700 نفر سفیر در آن مشارکت داشتند. هزار و 970 سفیر در دوره دوم از 6 هزار و 500 طرح سه هزار و 600 طرح را به رأی گذاشتند که در نهایت دو هزار و 300 طرح انتخاب شد.

مدیرکل بودجه شهرداری تهران با اعلام اینکه در دورم سوم 42 هزار ایده واصل شده که 600 ایده از سوی مردم پیشنهاد شده است، گفت: در دوره اول 3.9 همت، دوره دوم 7.1 همت و دوره سوم 12 همت اعتبار برای طرح من شهردارم در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه 6 هزار نفر در سطح شرکت‌ها، سازمان‌ها و مناطق در این طرح مشارکت دارند، خاطرنشان کرد: قرار نیست این طرح به بودجه ریزی مشارکتی و یا در قالب یک رویداد محدود بماند. قرار است در طرح «من شهردارم 3» دبیرخانه دائمی شکل بگیرد تا مردم ایده های خود را مطرح کنند و در طول سال بودجه برای این ایده ها در نظر گرفته شود.

علاء الدینی با تأکید بر اینکه اگر شهرداری بخواهد به سمت حکمرانی مشارکتی برود نیاز به تحول در ساختارها دارد، گفت: امیدواریم سازمان نوسازی و تحول اداری به این موضوع بپردازد. شهرداری با نسل جدیدی از سازمان و نهاد روبه رو خواهد شد که از امروز نیاز به انجام مطالعات دارد.

مجید باقری؛ معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران از آغاز سومین دوره «من شهردارم» در روز شنبه 10 آذرماه 1403 خبر داد. این مرحله شامل نظرسنجی مردمی است و هم‌زمان با آن از تمبر اختصاصی «من شهردارم» و سه جلد کتاب علمی در این زمینه رونمایی خواهد شد.

دریافت جایزه جهانی نوآوری بریکس 2024

معاون شهردار تهران، با اشاره به موفقیت طرح «من شهردارم» در دریافت جایزه جهانی نوآوری 2024 بریکس در مسکو، گفت: این دستاورد نشان‌دهنده اهمیت و تأثیرگذاری این الگو است و مدیریت شهری وظیفه دارد با تقویت زیرساخت‌ها و استمرار این طرح، مشارکت مردمی را در اداره شهر ارتقا دهد.

باقری اعلام کرد که در مرحله ثبت ایده اولیه شهروندان در سومین دوره این طرح، مشارکت حدود 5 برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: در دومین دوره این طرح، یک میلیون و 350 هزار و 139 نفر مشارکت کردند و هرچند امسال هدف‌گذاری مشخصی برای تعداد مشارکت‌کنندگان نداریم، اما زیرساخت‌ها تقویت شده و شیوه‌نامه‌ای برای استانداردسازی جذب مشارکت تدوین و ابلاغ شده است.

طرح «من شهردارم» با هدف ایجاد بستری برای مشارکت شهروندان در مدیریت شهر، اکنون به الگویی موفق و بین‌المللی در مردمی‌سازی اداره شهر تبدیل شده است و سومین دوره آن گامی دیگر در تحقق این هدف خواهد بود.

میثم مظفر؛ عضو شورای شهر تهران نیز در آیین آغاز سومین دوره طرح من شهردارم همزمان با صد و پنجاه و سومین پویش امید و افتخار ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای برگزاری این رویداد، اظهار کرد: امیدواریم این اقدامات به مشارکت بیشتر مردم در اداره شهر تبدیل شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه سامانه من شهردارم به دنبال حکم روایی شهری است، یادآور شد: شورا نیز در ابتدا این سیاست را در قالب طرح رصد مورد توجه قرار داد و با همت بلند شهردار، این مشارکت تبدیل به یک سامانه تحت عنوان «من شهردارم» شد.

وی تأکید کرد: این اقدام باید توسعه پیدا کند؛ چراکه در حوزه تقنینی، نظارتی و عملیاتی می توان مشارکت را مورد توجه قرار داد و بسیاری از طرح های مصوب در شورا می تواند بر اساس نظرات و مطالبات شهروندان باشد. به طوری که رفع بسیاری از معضلات شهر تهران ازجمله ترافیک، آلودگی هوا و... می تواند با مشارکت دنبال و برطرف شود.

انتهای پیام/
 

برچسب‌ها: