شناسهٔ خبر: 70016572 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

وحید شقاقی:

آدرس غلط ندهیم که افزایش حقوق باعث تورم می‌شود؛ دیر بجنبیم طبقه متوسط کاملا از بین می‌رود

یک اقتصاددان گفت: با ادامه اين روند به مرحله‌اي خواهيم رسيد كه جامعه دو قطبي مي‌شود و تنها ۵ درصد ثروتمند باقي مي‌ماند و مابقي جامعه فقير مي‌شوند كه اين موضوع ريشه در طولاني شدن دوره تورمي دارد و نبايد آدرس اشتباه داد كه مساله به افزايش حقوق و دستمزدها و عدم برنامه روشن براي مهار تورم و طولاني شدن دوره تورمي برمي‌گردد.

صاحب‌خبر -
آدرس غلط ندهیم که افزایش حقوق باعث تورم می‌شود؛ دیر بجنبیم طبقه متوسط کاملا از بین می‌رود
کد خبر: 687515
|
۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ۱۳:۲۹:۰۶

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان با روزنامه اعتماد گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • مساله اصلی در شرایط کنونی افزایش دستمزدها نیست بلکه موضوع نرخ تورم است و تا زمانی که نتوانیم کشور را از محل تورم کنترل کنیم تمامی شیرازه اقتصاد کشور به هم می‌ریزد.
  • میانگین تورم هفت ساله اقتصاد در کشور بیش از ۴۰ درصد شده است و در ۱۰۰ سال گذشته هیچ دوره زمانی نبوده که بیش از ۳ سال تورم بالا به درازا کشیده شود، اما برای اولین‌بار در طول صد سال اخیر ۷ سال پی در پی است که با تورم‌های بالا مواجه هستیم.
  •  امروز بیش از ۱۵ درصد از اندازه طبقه متوسط کاسته شده است و اکنون طبقه متوسط ایران به کمتر از ۵۵ درصد رسیده است و بالعکس طبقه فقیر اقتصاد در ابتدای دهه ۹۰ سهم ۱۱ درصدی را داشت که این روزها به بیش از ۳۰ درصد رسیده است که نشاندهده آن است که تداوم طول دوره تورم به دلیل شکاف حقوق و دستمزد و تورم به کاهش اندازه طبقه متوسط و گسترش طبقه فقیر در اقتصاد منجر شده است.
  • در هیچ جای دنیا ۷ سال تورم پی در پی رخ نداده است و با مطالعه‌ای که از اقتصاد کشورهای مختلف داشتم نهایتا تورم‌های بالا بین ۲ تا ۳ سال طول کشیده است اما در ایران تورم بالا از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است و سال آینده هشتمین سال تورم بالا در کشور خواهد بود.
  • هنوز در دولت چهاردهم یک برنامه روشنی نسبت به مساله تورم وجود ندارد و به یک اجماع و برنامه روشنی نرسیده‌ایم و اگر دیر بجنبیم طبقه متوسط کاملا از بین خواهد رفت. 
  •  با ادامه این روند به مرحله‌ای خواهیم رسید که جامعه دو قطبی می‌شود و تنها ۵ درصد ثروتمند باقی می‌ماند و مابقی جامعه فقیر می‌شوند که این موضوع ریشه در طولانی شدن دوره تورمی دارد و نباید آدرس اشتباه داد که مساله به افزایش حقوق و دستمزدها و عدم برنامه روشن برای مهار تورم و طولانی شدن دوره تورمی برمی‌گردد. 

برچسب‌ها: