شناسهٔ خبر: 70016392 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در بسته سلامتی امروز

لبو، خوراکی خوشرنگ وپرخاصیتِ فصلِ سرد

لبو، که با نام چغندر قرمز هم شناخته می‌شود، خوراکی خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است که خواص فراوانی برای سلامتی بدن دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ افزایش گردش خون، بهبود عملکرد کبد، کمک به درمان کبد چرب، کمک به تنظیم فشار خون، افزایش تولید و عملکرد هورمون‌های جنسی، کمک به رقیق شدن صفرا، افزایش سطح انرژی بدن، تقویت کارکرد هورمون‌های بدن، درمان بیماری‌های التهابی روده، بهبود خلق و خو و ایجاد حس شادابی و پیگشیری از التهاب و تورم تیروئید از مهم‌ترین خواص لبو برای سلامتی است.
همچنین در لبو، ماده‌ای به نام نیترات وجود دارد که می‌تواند به اکسید نیتریک تبدیل شود و موجب افزایش گردش خون و تنظیم فشار خون می‌گردد.
این خاصیت لبو باعث می‌شود که به عنوان یک مکمل غذایی برای افراد مسن که بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار دارند، بسیار موثر باشد.


یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در لبو بتائین است، که نه تنها به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند، بلکه در مبارزه با کبد چرب نیز نقش اساسی دارد.
همچنین لبو، به دلیل داشتن آهن و ویتامین‌های گروه B و آنتی‌اکسیدان‌ها، در بهبود عملکرد کبد بسیار مفید است. مصرف لبو همراه با آب لبو به رقیق شدن صفرا کمک کرده و از این طریق به سلامت کبد کمک می‌کند.
لبو به عنوان یک معجزه طبیعی، به دلیل داشتن ید فراوان، می‌تواند در برابر کمبود این ماده معدنی حیاتی برای غده تیروئید ایستادگی کند. این ماده مغذی به حفظ تعادل و سلامت تیروئید کمک کرده و از اختلالات مرتبط با این غده جلوگیری می‌کند.


مصرف بیش از حد چغندر (لبو) و آب آن ممکن است به قرمز شدن رنگ ادرار منجر شود. این تغییر رنگ به خودی خود زیان‌آور نیست، اما می‌تواند سبب اشتباه در تشخیص بیماری‌های دیگری که علائم مشابه دارند، توسط پزشکان شود.
همچنین، افزایش مقدار بتائین در بدن به میزان زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات گوارشی از جمله درد معده، تهوع و اسهال گردد. بنابراین، توصیه می‌شود که مصرف چغندر را در حد متعادل نگه دارید.