شناسهٔ خبر: 70015099 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار یزد: ریل گذاری اقتصادی استان با توجه به پایداری در حوزه فرهنگ انجام شود

یزد - ایرنا - استاندار یزد با بیان اینکه استان در برخی از حوزه‌های اقتصادی بیش از حد متورم شده است، ادامه داد: ریل گذاری اقتصادی استان باید با توجه به رویکرد توسعه پایدار و توجه به پایداری در فرهنگ انجام شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدرضا بابایی روز شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) و گرامیداشت هفته بسیج اظهار داشت: در حوزه فرهنگ نیاز به فعالیت‌های بیشتری از سوی دستگاه‌های متولی این حوزه احساس می‌شود،برخی از خرده فرهنگ‌های ناصحیح مانند هزینه های سنگین مراسم مربوط به درگذشتگان باعث ایجاد مشکلاتی برای جامعه و شهروندان شده و استان نیازمند اصلاح چنین خرده فرهنگ هایی از طریق کار فرهنگی است.

وی سند یزد نوین که در دولت سیزدهم تهیه شده را کار مناسب ارزیابی کرد و ادامه داد: در حوزه فرهنگی این سند رویکردهای خوبی پیش بینی شده که بخشی از آنها نیز اجرا شده اما در بخش‌های اقتصادی با توجه به توسعه پایدار، خیلی خوب کار نکرده‌ایم، زیرا استان یزد در این زمینه خیلی متورم شده به گونه‌ای که ۴۱ درصد بیمه شدگان استان غیربومی هستند و تعداد قابل توجهی اتباع بیگانه نیز در بخش های اقتصادی استان مشغول به کار هستند.

بابایی یادآور شد: سند توسعه یزد پایدار بر مبنای توسعه پایدار همه بخش ها در دستور کار دولت چهاردهم در استان است و بر اساس این سند، رشد اقتصادی صرف را نیاز توسعه استان نمی دانیم زیرا در این حوزه برخی از ظرفیت‌ها را که متعلق به نسل‌های بعدی است، پیش خور کرده ایم هم اکنون در برخی از شهرستان‌های استان نسبت جنسی جمعیت ۱۲۷ مرد در مقابل یکصد زن است که این مسئله مبین مهاجرپذیری نیروی کار عمدتا کارگری مردم در برخی از شهرستان های استان است.

استاندار یزد در ادامه عنوان کرد: با رونمایی از سند یزد پایدار، دستگاه های فرهنگی استان متناسب با این سند، رنامه ها و استراژی های هر بخش را تهیه و برای تصویب ارائه کنند.

بابایی با قدردانی از افزایش برنامه های اجتماعی و فرهنگی شهرداری تمرکز روی این حوزه ها در کنار سایر وظایف شهرداری های مهم ارزیابی کرد و گفت: انتظار این است که علاوه بر تمرکز روی زیرساخت‌های شهری در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز بیش از پیش اقدام شود که کارنامه شهرداری یزد در این زمینه قابل توجه بوده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز در این نشست گفت: در ارتباط با فرهنگ عمومی آسیب شناسی و بررسی مسائل این حوزه باید یکی از رویکردهای اصلی شورا باشد و مسائل اجتماعی در شوراها و کمیته های مربوط به این بخش بررسی شود.

آیت الله محمدرضا ناصری ادامه داد: رهبری انقلاب فرمودند که دشمن تلاش می کند تا فرهنگ ما را عوض کند و در سال های اخیر شاهد بودیم که در کشور و استان بعضی سنت‌های غلط فرهنگی رواج پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از طریق رسانه‌ها فرهنگ نگهداری سگ را جایگزین فرزندآوری کرده اند و روی از بین بردن اصالت خانواده خیلی دارند کار می کنند، همچنین برای دور کردن مردم از مساجد، ترویج بی حجابی و دیگر نابهنجاری ها دشمن کار زیادی انجام داده و انتظار از دستگاه های فرهنگی و اجرایی این است که در مسائلی مانند حجاب و عفاف قوانین رسمی و دینی را اجرا کنند.

آیت الله ناصری ادامه داد: الان نسبت به فرهنگ حجاب در جامعه کم کاری می‌شود باید کار تحقیقاتی روی مضرات بی حجابی انجام شود ، همچنین در زمینه گردشگری اگر فرهنگ آن جا نیفتد مردم و گردشگران ضرر می کنند ، لذا با آموزش همه بخش ها می‌توان در این زمینه بهتر عمل کرد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز گفت: مصوبات فرهنگی خوبی در استان داشتیم که بخشی از آنها به دلیل محدودیت های مالی و منابع انسانی اجرایی نشده و در این زمینه باید منافذ ضدفرهنگی استان و شهر یزد را شناسایی کنیم تا اقدامات موثرتری در این زمینه داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین محمدکاظم مدرسی افزود: بحث اتباع و کارگرانی که خانواده های آنان در استان حضور ندارند بافت شهرهای استان را دارد تغییر می دهد و فضای برخی از رستوران های شهر با اجرای موسیقی زنده شبیه کاباره شده است و گاهی فرهنگ ما در این رستوران ها به ابتذال کشیده می شود که باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

وی تصریح کرد: در لبنان مدارس دینی بسیار خوبی برای شیعیان ایجاد شده اما ما هنوز نتوانسته‌ایم مدارس معارف را به خوبی تقویت کنیم .

مدیر کل اطلاعات استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: تولیدات فرهنگی متناسب با نیاز گروه‌های مختلف نیست و در این زمینه نیازمند یک نگرش جدید در جامعه هستیم، همه کشورها در مسایل فرهنگی با توجه به فرهنگ خودشان کار علمی می‌کنند و ما کمتر روی این مباحث کار می کنیم ، نیاز به ایجاد یک مرکز سنجش رفتار و نگرش داریم ، تا نگرش‌هایی که در جامعه ایجاد می شود را رصد کنیم و در این زمینه باید از مراکز علمی و دانشگاهی بهره ببریم.

استاندار یزد: ریل گذاری اقتصادی استان با توجه به پایداری در حوزه فرهنگ انجام شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز با ارائه گزارشی از نشست‌های شورای فرهنگی عمومی در دولت سیزدهم گفت: در سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ جلسه شورای فرهنگ عمومی در استان برگزار شده که ۳۴ مصوبه داشته و ۷۴ درصد مصوبات آن اجرایی شده است .

احسان عابدی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ این شورا ۱۳ جلسه با ۳۶ مصوبه داشته که ۶۷ درصد این مصوبات اجرایی شده و در سال ۱۴۰۳ که با شهادت رییس جمهور همراه شد، این شورا سه جلسه با ۱۷ مصوبه داشته که ۵۳ درصد این مصوبات اجرایی شده است.


وی ، طرح بالندگی چهار هزار حافظ قرآن به نیابت چهار هزار شهید استان ، تهیه و تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان در قالب یک طرح پژوهشی، تشکیل قرارگاه تبیین و تربیت دانش آموزی شهید آرمان علی وردی، تشکیل قرارگاه حجاب و عفاف ذیل شورای فرهنگ عمومی و ایجاد اردوگاه سواد رسانه ای سراج با آموزش هر ماه حدود یک هزار دانش آموز از مصوبات مهم اجرا شده برشمرد و ادامه داد: تشکیل رصدخانه فرهنگی استان ذیل مرکز پیشرفت و عدالت، تهیه منشور اخلاقی هیات های مذهبی، طرح شهر موزه امام حسین علیه السلام و راه اندازی بازارچه پوشاک عفیفانه از مصوبات مهمی بوده که هنوز اجرایی نشده است.

فعال سازی قرارگاه فرهنگی و عفاف و حجاب فعال و برنامه ریزی برای تامین منابع مالی مورد نیاز از طریق سازمان مدیریت و معاونت منابع مالی استانداری از مصوبات این نشست بود.