به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، اکنون شرکت تیگارد موتور قرار است نسخه هایبرید یکی از مطرح ترین نمونه های این خودرو یعنی V-Online را به صورت وارداتی به بازار عرضه کند. در هفته ای که گذشت این شرکت فرصتی را فراهم کرد تا خبرنگاران و مشتریانی که درخواست خرید این محصول را دارند در فضای پیست اتومبیلرانی آزادی تجربه ای دقیق از این خودرو به دست بیاوردند. آنچه در ادامه می خوانید تجربه رانندگی خبرنگار خودروامروز با این خودرو است.
سوار بر تکنولوژی
ونوسیا وی-آنلاین دو نسخه بنزینی و هایبرید دارد که نسخه بنزینی همانند بسیاری از خودروهای هم کلاس خود است اما نسخه هایبرید که با تگ DD-i شناخته می شود علاوه بر قدرت و گشتاور بالاتر نسبت به نسخه بنزینی از آپشن ها و سیستم های هوشمند متعددی نیز بهره می برد. در ونوسیا V-Online DD-i دکمه استارت وجود ندارد و روشن و خاموش شدن خودرو با استفاده از سنسور وزن نصب شده بر روی صندلی راننده انجام می شود به این صورت که وقتی راننده به همراه سوئیچ به خودرو نزدیک می شود درها باز می شوند و بعد از نشستن روی صندلی خودرو آماده حرکت می شود. عملکرد سیستم فنی این خودرو به این صورت است که موتور برقی داخل گیربکس CVT یا همان DHT (Dedicated Hybrid Transmissions) قرار دارد به صورت مداوم چرخ های جلو را به حرکت در می آورد. این عنی شروع حرکت با برق صورت میگیرد و تا سرعت های ابتدای تمام نیروی حرکت توسط باتری 18.4 کیلووات ساعتی تامین می شود. به محض اینکه راننده اقدام به شتابگیری کند موتور برقی وارد مدار شده و به تکمیل قدرت موتور برقی کمک می کند.
ونوسیا وی-آنلاین DD-i به عنوان یک خودو پلاگین هایبرید از یک موتور بنزنی 1.5 لیتری توربو با توان خروجی 160 اسب بخار قدرت و 230 نیوتن متر گشتاور بهره می برد و از سوی دیگر به یک موتور برقی مجهز است که توان خروجی آن 200 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن متر گشتاور است. قدرت این دو موتور همانند بسیاری دیگر از خودروهای هایبرید به صورت تجمیعی محسابه نمی شود به این معنی که قدرت نهایی آن 360 اسب بخار نیست بلکه این دو موتور در دو سیکل نموداری مجزا در کنار هم کار می کنند و به فراخور موقعیت بر اساس مدیریت نرم افزاری کامپیوتر خودرو هر کدان نقش خودشان را در تولید و انتقال قدرت ایفا می کنند. باتری های این خودرو با سیستم شارژر معمولی در عرض 5.5 ساعت به فول ظرفیت می رسند و تا 110 کیلومتر می توانند به تنهایی حرکت خودرو را مدیریت کنند. بر اساس ادعا ونوسیا این خودرو می تواند با یک باک کامل و با احتساب پر بودن باتری ها در سیکل ترکیبی تنها 4.4 لیتر سوخت مصرف کند و این بدان معنی است که سیکل حرکتی این خودرو حدود 1300 کیلومتر در شرایط ایده آل است. این عدد برای یک خودرو 1.7 تنی عدد بسیار خوبی حتی در شرایط ایده آل به حساب می آید.
رانندگی پر شتاب
ونوسیا پلاگین هایبرید به واقع یک خودرو تند و تیز در کلاس و قیمت خود به حساب می آید. در تست های انجام شده در پیست آزادی این خودرو موفق شد شتاب صفر تا 100 را در حدود 8 ثانیه به ثبت برساند این در حالی است که کاتالوگ رسمی عددی در حدود 8.8 ثانیه را برای شتاب آن عنوان کرده است. علاوه بر شتاب بسیار خوب، فرمان پذیری این خودرو در پیچ ها و هنگان رانندگی با سرعت بالا در کلاس خود بسیار قابل قبول است. نصب شدن پک باتری ها در کف خودرو به خودی خود به پایین آوردن مرکز ثقل آن کمک کرده و سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و مالتی لینک در عقب این خودرو را به یک ماشین بسیار کنترل پذیر مبدل کرده است.
امکانات و ایمنی
ونوسیا V-Online DD-i همان طور که قبل تر هم عنوان شد یک خودرو مدرن و هوشمند است. این هوشومندی از سیستم متقاوت ورود و استارت و همچنین سقف پانورامیک حساس به میزان نور محیط مشخص است. داخل کابین این خودرو مانیتور های بهدهم چسبیده 24 اینچی که کلاستر و سیستم مالتی مدیا را مدیریت می کنند و به 8 اسپیکر استریو مجهز اند، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه مجزا برای سرنشینان عقب، شارژر وایرلس، سردکن و گرمکن صندلی های جلو، تنظیم صندلی راننده به صورت برقی در 6 جهت، سیستم اتوپارک، دوربین 360 درجه، سنسور نور و باران و ... به چشم می خورد.
اما لیست این سیستم ها همینجا به پایان نمی رسد، وجود 6 کیسه هوا، تنظیم حالات رانندگی، رادار های حرکت بین خطوط، کمکی شروع حرکت در سربالایی، کنترل الکترونیکی پایداری، کروز کنترل تطبیقی، هشدار نقاط کور، هشدار حرکت بین خصوص، سیستم ترمز خودکار، سیستم ترمز کمکی هیدورلیکی و سیستم احیای نیروی ترمز به این خودرو توان رانندگی نیمه خودرران را می دهد.
جایگاه در بازار
ونوسیا V-Online DD-i با طول 4.6 متر در دسته کراس اوور های کامپکت جای میگیرد. در بازار ایران رقبای زیادی برای این خودرو در این کلاس وجود ندارد و تنها خودرو لاماری هایبرید را می توان به عنوان رقیب اصلی آن بر شمرد. این خودرو قرار است با قیمتی در حدود 2 میلیارد و 300 میلیون تومان توسط تیگارد موتور روانه بازار شود. مزایای رقابتی این خودرو را می توان مدرن بودن، مصرف سوخت بسیار کم، طراحی زیبا، کیفیت ساخت خوب، آپشن های به اندازه و از همه مهم تر رانندگی تیز و پر شتاب و در عین حال ایمن دانست. این انتخاب شماست که به عنوان خریدار به سراغ یک خودرو پلاگین هایبرید برودید و از مزایای آن که در بالا گفته شد بهره مند شوید و یا به سراغ خودروهای بنزینی در همین قیمت و سگمنت بروید.
آزمایش و نوشته: روزبه نوروزیان
عکس: محمد کمالپور