شناسهٔ خبر: 70012879 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

وضعیت مازوت‌سوزی نیروگاه شازند با سردی هوا به کجا می‌رسد؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: تعداد روزهای ناسالم اراک در دوماه مهر و آبان امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است بنابراین توقف مازوت سوزی نیروگاه اقدامی موثر در کاهش آلودگی هوای شهر اراک است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تاثیر قطع مازوت سوزی نیروگاه شازند در کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار داشت: سال گذشته تعداد روزهای ناسالم هوای شهر اراک از ابتدای مهرماه تا هشتم آذر ماه 23 روز بوده که در مدت مشابه امسال تعداد روزهای ناسالم این شهر به 17 روز رسید که این مهم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد کاهش داشته است.

وی افزود: شهر اراک تنها کلان‌شهری است که سال گذشته به‌ جهت آلاینده دی‌اکسید گوگرد ناشی از سوختن مازوت، 27 روز در وضعیت ناسالم قرار گرفت و توقف مازوت‌سوزی نیروگاه شازند اقدامی مبارک و موثر در کاهش آلودگی هوای است و مردم شهرهای اراک و شازند، هوای بهتری را نسبت به سال‌های گذشته تنفس می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: بدون شک نه تنها باید این شرایط را حفظ کرد بلکه باید گام‌های بعدی را برای کاهش آلاینده‌های دیگر شهر اراک برداشتند تا هوای پاک که حق مسلم شهروندان است فراهم شود بنابراین اولویت عدم مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند نسبت به سایر کلان‌شهرها بالاتر است.

یوسفی عنوان کرد: استقرار سه صنعت بزرگ نیروگاه، پالایشگاه و پتروشیمی در کنار هم منجر به تشدید آلایندگی هوای شهر و اثرات تجمعی و انتقال در جهت وزش باد غالب از غرب به شرق و خط سیر به سمت شهر اراک می‌شود.همچنین اینورژن یا وارونگی هوا از پدیده‌های زیست محیطی در فصل سرماست و به دلیل خصوصیات اقلیمی و جغرافیایی اراک خط اینورژن در شهر اراک نسبت به سایر کلان شهرها پایین‌تر و انباشت آلودگی در سطح شهر بسیار بیشتر است بنابراین نباید مازوت در نیروگاه سوزانده شود.

وی ادامه داد: امسال دانشگاه اراک به عنوان مشاور طرح سیاهه انتشار آلودگی هوا مطالعاتی انجام داد که سهم منابع متحرک در آلودگی کلانشهر اراک حدود25 درصد و سهم منابع ساکن 75 درصد اعلام شد که نشان می‌دهد عدم وجود سیستم حمل و نقل شهری به  روز  نظیر مترو، اتوبوس و تاکسی‌های برقی مانند سایر کلان شهرها مثل تهران، اصفهان  مشهد و غیره در زمان وارونگی دما منجر به اضافه شدن بیشتر آلودگی منابع متحرک به آلودگی ناشی از سایر منابع ساکن می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به اینکه آمار بیماری‌های مرتبط با آلایندگی دی اکسید گوگرد نظیر آسم و سرطان مثانه در اراک رقم بالایی گزارش شده است به جهت اهمیت سلامت شهروندان و مطالبات مردمی اولویت عدم مصرف مازوت در نیروگاه اراک نسبت به سایر کلان‌شهرها را افزایش می دهد.

انتهای پیام/711/

برچسب‌ها: