به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، آمار تولید خودرو سواری در سه شرکت بزرگ خودروساز در هشت ماهه گذشته نسب به بازه زمانی مشابه ۱۴۰۲ کاهش ۵.۸ درصدی را به خود می بیند.
در همین حین تولید ماهانه نیز روند نزولی داشته بطوریکه در آبان ماه نسبت به مهرماه تولید با کاهش قابل توجه ۲۴.۲ درصدی همراه بوده است.
بنابر آمار اعلامی خودروسازان نیمهدولتی به سامانه کدال بورس ، این شرکتها از ابتدای سال تا انتهای آبان ماه ۵۷۴ هزار و ۵۴۳ دستگاه خودروی سواری تولید کردهاند.
این در شرایطی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ این رقم به ۶۰۹ هزار و ۹۳۷ دستگاه میرسید. از ابتدای امسال تاکنون آمار تجمیعی تولید سواری خودروسازان همواره کمتر از سال گذشته بوده است اما در مهرماه تولید آنها سرعت گرفته بود.
خودروسازان در شهریور امسال حدود ۷۲هزار دستگاه محصول سواری را تولید کرده بودند، اما در مهرماه، تیراژ آنها به ۸۴هزار و ۲۴۶دستگاه رسید و ۱۷ درصدی را تجربه کرد اما آبان دوباره وضعیت به منوال سابق برگشت.
سه تولیدکننده بزرگ خودرو در آبان ماه امسال ۶۳ هزار و ۸۶۳ دستگاه تولید کردهاند که نسبت به مهر کاهش ۲۰ هزار و ۳۸۳ دستگاهی و ۲۴.۲ درصدی را نشان میدهد. حتی در آبان تولید خودروی سواری کمتر از شهریور ماه هم بوده است.
افت تولید سه خودروساز بزرگ کشور به سه دلیل می تواند رخ داده باشد. دپوی خودرو به دلیل همزمانی با رشد قیمت ۳۰ درصدی ، مشکلات نقدینگی به دلیل فریز ۱۸ ماهه قیمت ها ، عدم تامین قطعات مورد نیاز خطوط تولید به دلیل رشد بدهی خودروسازان به فعالان صنعت قطعه و در نهایت خروج برخی خودروها از خطوط تولید همانند پژو پرشیا.
بر این اساس محصولات پژویی در ایران خودرو بیشترین افت تولید را به همراه داشته و در سایپا نیز بیشترین حجم از سبد محصولات این شرکت در هشت ماه امسال به خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا، کوئیک و ساینا) اختصاص داده شده است.
طبق اعلام سایپا این شرکت از ابتدای امسال تا انتهای آبان ماه، ۱۳۵ هزار و ۶۲۶ دستگاه خودرو از این گروه تولید کرده است. این رقم در هشت ماه سال گذشته ۱۶۱ هزار و ۸۲۶ دستگاه بوده است، بنابراین در این مدت زمان تولید این محصولات سایپا ۱۶ درصد کمتر شده است.