شناسهٔ خبر: 70009732 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

کاظم غریب آبادی ، معاون حقوقی وزارت امور خارجه :

توافق شد در آینده نزدیک گفت‌وگوهای ایران و اروپا ادامه یابد

صاحب‌خبر -

کاظم غریب آبادی در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در مورد این دیدار که با حضور وی و مجید تخت روانچی و نمایندگان سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برگزار شد، اظهار کرد: دور دیگری از گفت‌وگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد.
وی افزود: آخرین تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
 این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم و ترجیح ما مسیر گفت‌وگو و تعامل است. وی افزود: توافق شد که در آینده نزدیک گفت‌وگوهای دیپلماتیک
 ادامه یابد.

چشم انداز گفت و گوهای ایران و سه کشور اروپایی
  همچنین یکشنبه ۴ آذر ماه اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفت‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر در ژنو برگزار می‌شود. اعلام این خبر واکنشهای زیادی را به دنبال داشت به‌ویژه آنکه این جلسه پس از اوج‌گیری اختلافات میان ایران و سه کشور اروپایی که پیشنهاد‌دهنده قطعنامه ضدایرانی در اجلاس اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بودند برگزار می‌شود.
  «محمد جواد ظریف» معاون راهبردی رئیس‌جمهور و وزیر اسبق امور خارجه کشورمان هم واکنش مشابهی به آغاز روند گفت‌وگوهای میان معاونان وزارت امور خارجه ایران با کشورهای اروپایی داشت و اعلام کرد: اتحادیه اروپا باید از موضع برتری طلبی و کانون هنجار جهانی بودن خارج شود. واقعا اروپایی‌ها هنجار محور نیستند. وی با اشاره به حمایت اروپا از جنایت‌های رژیم اسرائیل در غزه و لبنان گفت: آنها در جایگاهی نیستند که خود را کانون تعیین هنجار برای دنیا بدانند. باید از این به قول خودشان «اسب بلندی» که سوار شده‌اند پیاده شوند و با دنیا به‌عنوان همتا برخورد کنند و بدانند اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آنها هستند.

مورا:مسئله هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک نیاز دارد
پنجشنبه و پیش از برگزاری جلسه گفت‌وگو میان نمایندگان ایران و اروپا جلسه‌ای با حضورانریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی با مجید تخت روانچی معاون سیاسی و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزارت خارجه کشورمان برگزار شد که نحوه اطلاع‌رسانی دو طرف از این جلسه نشان می‌دهد که فضای حاکم بر نشست کاملا تحت‌تأثیر مناسبات سرد میان ایران و اروپا بوده است. انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره این جلسه گفت:گفت‌وگوهای صریحی با مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه و کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی وزارت خارجه ایران داشتم.
وی اظهار داشت ؛در این دیدار درباره همکاری‌های ایران با روسیه، تنش‌های فعلی در خاورمیانه و اهمیت جلوگیری از تشدید تنش‌ها و نیز مسائل حقوق بشری گفت‌وگو کردیم.  وی افزود:مسئله هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک نیاز دارد.

غریب آبادی : اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه در قبال مسائل بین‌المللی بردارد
غریب‌آبادی معاون حقوقی و امور بین‌الملل کشورمان نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گزارشی از گفت‌وگوی انجام شده ارائه و خاطرنشان کرد:با انریکه مورا گفت‌وگوی صریحی در مورد طیفی از موضوعات و همچنین چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم در پرتو تحولات جدید داشتیم. وی با تأکید بر ضرورت خودبازیابی و دست برداشتن اروپا از رفتار غیرمسئولان افزود: به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه خود در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد.
غریب آبادی اظهار داشت:اروپا نباید مشکلات و اشتباهات خودش ازجمله در رابطه با منازعه اوکراین را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند.
معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم اروپایی در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند خاطرنشان کرد: اروپا اکنون هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد. غریب آبادی افزود:اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به‌دلیل عدم‌برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌هاست از بازیگری تأثیرگذار فاصله گرفته است.  اگرچه جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت گفت‌وگو برای ایجاد مفاهمه و حل و فصل اختلافات تأکید داشته است اما همانگونه که مقامات کشورمان قبل و در جریان گفت‌وگو با مقامات اروپایی گفته اند، تجربیات گذشته و رفتارهای غیرسازنده اروپایی‌ها در روابط دوجانبه، منطقه‌ای‌ای و بین‌المللی نمی‌تواند فضایی مبتنی بر اعتماد را بر گفت‌وگوهای حاکم کند. کشورهای اروپایی اگر مسیر گفت‌وگو را برای رفع اختلافات فی مابین انتخاب کرده‌اند باید به‌صورت همزمان با ایجاد تغییر عملی در رفتارهای غیردوستانه خود نشان دهند که به دنبال گفت‌وگو برای گفت‌وگو نیستند و نمی‌خواهند که چون گذشته به‌عنوان طرف غیرصادق و بی‌عمل در مناسبات فی مابین دیده شوند.