شناسهٔ خبر: 70009358 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

جزئیات برگزاری دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر در قم

دبیر جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم به تشریح رویکردها، محورها و قالب‌های دهمین دوره این جشنواره در قم پرداخت.

صاحب‌خبر -

علی علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، در تشریح جشنواره ابوذر امسال اظهار داشت: ماهیت جشنواره ابوذر امسال پیگیری و تحقق مطالبات مقام معظم رهبری است. به تعبیر دیگر این جشنواره آغاز عملیات رسانه‌ای است و تمام محورهایی که برای آن تعریف شده ذیل رهنمودها و خواسته‌های ایشان است.

علیزاده با تأکید براینکه جشنواره ابوذر امسال دهمین دوره‌ای است که پی‌در‌پی و هرساله برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره با رویکردهای مختلفی پیش‌بینی شده است. اول اینکه رویداد محور است و به تناسب مسائل استانی و ملی به آن رویدادها پرداخته می‌شود؛ خروجی‌های این رویدادها به اختتامیه می‌آید و برگزیدگان معرفی می‌شوند.

دبیر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم بیان کرد: رویکرد دوم با استعانت به فرمایش مقام معظم رهبری در نظر گرفته شد که فرمودند "بر همه‌ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند". بر این اساس در جشنواره امسال یکی از محورها ذیل جهاد تبیین را به رسانه و حمایت از جبهه مقاومت اختصاص داده است. 

وی عنوان کرد: از دیگر محورها معرفی الگوهای جهاد و شهادت است. هدف ما این بود که با این دو محور از جبهه مقاومت حمایت کنیم و هم برای جوانان در حوزه جهاد و شهادت الگوسازی کنیم. رویکرد سوم توانمندسازی خبرنگاران نوجوان و دانش‌آموز است. زیرا این نوجوانانی که در حوزه خبر و رسانه کار درحال فعالیت هستند آینده رسانه این کشور به دست این‌ها رقم می‌خورد. 

علیزاده تصریح کرد: بنابراین ما در حد توان و بضاعت خود در راستای بصیرت‌افزایی، دانش‌افزایی و توانمندسازی در ساحت‌های مختلف رسانه‌ای نوجوانان خبرنگار را یاری می‌کنیم. رویکرد چهارم برگزاری کارگاه تخصصی مرتبط با مسائل به‌روز مانند کارگاه رسانه و هوش مصنوعی برای خبرنگاران و مدیران رسانه‌ای‌ استان است. رویکرد پنجم هم‌اندیشی رسانه‌ای است که با چهره‌ها، مدیران و اصحاب رسانه‌ای استان انجام می‌شود.

دبیر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم با اشاره به مهم‌ترین کارکرد جشنواره ابوذر امسال اظهار داشت: رویکرد نهایی و مهم‌ترین خروجی همه این‌ رویکردها تقویت جبهه رسانه‌ای انقلاب است. چراکه سپاه و بسیج پای کار رسانه آمدند و این جشنواره را رقم زدند و ما امیدواریم که این جشنواره بتواند تأثیرگذاری لازم را داشته باشد.

وی افزود: جشنواره ابوذر امسال در 10 محور با 10 قالب متنوع و بخش‌های ویژه رسانه‌ای‌ برگزار می‌شود. برای مثال ما در یکی از بخش‌های ویژه "یادگار ماندگار حاج شیخ" را داریم. نکوداشت یک‌ صدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم و دستاوردهای آن است. مراد از حاج شیخ (آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری) مؤسس حوزه علمیه قم است.

علیزاده اذعان کرد: ما در این جشنواره بخش ویژه دیگری در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی در بخش گاز است. البته شاید به تناسب مسائل استانی و ملی بخش‌های دیگری به این جشنواره اضافه شود.

دبیر جشنواره ابوذر استان قم درباره قالب‌های جشنواره بیان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند در قالب‌های متنوعی شامل خبر، گزارش خبری، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله، تیتر، اینفو و موشن‌گرافی، عکس، کلیپ و گزارش ویدئویی، مستند و پادکست در جشنواره ابوذر امسال شرکت داشته باشند. 

وی با بیان موضوعات و محورهای اصلی جشنواره خاطرنشان کرد: از محورهای اصلی شعار سال رهبری معظم (جهش تولید با مشارکت مردم)، جهاد تبیین، معرفی الگوهای جهاد و شهادت، سبک زندگی ایرانی_اسلامی و ذیل آن مسئله عفاف و حجاب، بسیج و عرصه‌های خدمت، امیدآفرینی و روایت پیشرفت، دستاوردهای انقلاب اسلامی و خانواده، جامعه و فرزندآوری (جوانی جمعیت) است.

علیزاده عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز جشنواره ابوذر این بوده که از آغازین سال جشنواره تاکنون بدون وقفه برگزار شده است. متولی اصلی برگزاری این جشنواره در استان سازمان بسیج رسانه استان قم وابسته به سپاه امام علی‌بن ابیطالب علیه‌السلام است.

دبیر جشنواره ابوذر استان قم در پاسخ به این سوال که جشنواره ابوذر امسال با سنوات گذشته چه تفاوت‌هایی دارد، گفت: جشنواره سال گذشته باوجود برنامه‌های مختلفی مانند هم‌اندیشی، کارگاه‌های متنوع و تکریم خانواده شهدا، در فضای رقابتی اتفاق افتاد و بیشتر بر روی کمیت تمرکز داشت. اما امسال رویکردها کمی تفاوت دارد مخصوصا در زمینه حمایت از جبهه مقاومت و معرفی الگوهای جهاد و شهادت، که در جشنواره ابوذر امسال به صورت ویژه به آن پرداخته شده است.

انتهای پیام/