شناسهٔ خبر: 70007953 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

رویترز: عربستان به جای «پیمان دفاعی» به دنبال توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا است

صاحب‌خبر -

شفقنا- منابع آگاه می‌گویند عربستان دیگر به دنبال پیمان دفاعی گسترده با آمریکا در ازای رابطه با اسرائیل نیست.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ دو مقام سعودی و چهار مقام غربی به رویترز گفتند: ریاض از پیگیری یک معاهده دفاعی بلندپروازانه با واشنگتن در ازای عادی سازی روابط با اسرائیل دست کشیده و اکنون برای یک توافقنامه همکاری نظامی معتدل‌تر به واشنگتن فشار می‌آورد.

عربستان درحالی به دنبال یک توافق نظامی با آمریکا است که اوایل سال جاری، موضع خود را در مورد تشکیل کشور فلسطینی ملایم کرد و به واشنگتن گفت که تعهد اسرائیل به راه حل دو کشوری می تواند برای عادی سازی روابط با این رژیم کافی باشد. اما طبق گفته منابع آگاه با شروع جنگ غزه و خشم عمومی از کشتار مردم فلسطین به دست اسرائیل، محمد بن سلمان بار دیگر به رسمیت شناختن اسرائیل را مشروط به برداشتن گام های مشخص برای ایجاد یک کشور فلسطینی دانسته است.

درهمین حال دیپلمات‌های غربی می‌گویند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همچنان مشتاق است تا عادی‌سازی با عربستان سعودی را به عنوان یک نقطه عطف تاریخی و نشانه‌ای از پذیرش گسترده‌تر در جهان عرب به دست آورد. هرچند نتانیاهو هم در داخل با فشار شدیدی برای ندادن هرگونه امتیاز به فلسطینی‌ها روبرو است.

با این حال منابع آگاه آمریکایی و سعودی می‌گویند ریاض و واشنگتن امیدوار هستند تا پیش از رفتن بایدن از کاخ سفید به یک توافقنامه همکاری نظامی دست یابند. به گفته این شش منبع، یک معاهده تمام عیار میان ایالات متحده و عربستان باید با اکثریت دو سوم از مجلس سنای ایالات متحده به تصویب برسد مگر اینکه ریاض اسرائیل را به رسمیت بشناسد.

طبق ادعای رویترز پیمانی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد شامل گسترش رزمایش های مشترک برای مقابله با تهدیدات منطقه ای، عمدتاً «از سوی ایران» است. به گفته این منابع، این امر مشارکت بین شرکت های دفاعی ایالات متحده و عربستان سعودی را با پادمان هایی برای جلوگیری از همکاری با چین تقویت می کند.

این توافق باعث افزایش سرمایه گذاری عربستان در فناوری های پیشرفته، به ویژه در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین خواهد شد. از طرف دیگر آمریکا حضور خود را در ریاض از طریق آموزش، لجستیک و پشتیبانی امنیت سایبری افزایش خواهد داد و ممکن است یک گردان موشکی پاتریوت را برای تقویت دفاع موشکی و بازدارندگی یکپارچه در این کشور عربی مستقر کند.
اما این از نوع معاهده دفاعی متقابل الزام آور نیست که نیروهای آمریکایی را ملزم به حفاظت از بزرگترین صادرکننده نفت جهان در صورت حمله خارجی کند.

این خبر را در رویترز ببینید