به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، «ماریان نابوت»، محقق ارشد از دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس، گفت: «سیگارهای الکترونیکی مدتهاست به عنوان جایگزین ایمنتر برای سیگار کشیدن معمولی به بازار عرضه شدهاند.»
این تحقیق که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، شامل ۳۱ فرد سالم و سیگاری بین ۲۱ تا ۴۹ سال بود.
هر کدام دو بار تحت MRI قرار گرفتند. آنها هم قبل و هم یک بار بعد از استفاده از سه نوع سیگار تحت تصویربرداری قرار گرفتند: سیگار تنباکو، سیگار الکترونیکی با نیکوتین و سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین.
یک کاف در قسمت بالای ران آنها قرار داده شد تا جریان خون را محدود کند. هنگامی که باد آن تخلیه شد، محققان سرعت جریان خون در شریان بزرگ فمورال و میزان اکسیژن موجود در خون پس از رساندن آن به بافتها به قلب را اندازهگیری کردند.
نوع خاصی از MRI به نام فاز کنتراست برای اندازه گیری جریان خون در مغز استفاده شد.
سپس، محققان نتایج خود را با اسکنهای ۱۰ نفر از افراد ۲۱ تا ۳۳ سال که هیچ نوع سیگاری نمیکشیدند مقایسه کردند.
یافتهها نشان داد پس از استنشاق هر نوع ویپ یا سیگار، جریان خون در شریان فمورال به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این شریان که در امتداد ران قرار دارد، خون اکسیژن دار را به تمام قسمتهای پایین بدن میرساند.
کاهش عملکرد وریدها با سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین بیشتر بود.
محققان گفتند که استعمال کنندگان سیگارهای الکترونیکی اکسیژن کمتری در رگهای خود دارند که نشاندهنده کاهش فوری جذب اکسیژن پس از استعمال این نوع سیگارها است.
نابوت گفت: «اگر مصرف حاد سیگار الکترونیکی بتواند تأثیری داشته باشد که بلافاصله در سطح عروق ظاهر شود، میتوان تصور کرد که مصرف مزمن آن میتواند باعث بیماری عروقی شود.»
او گفت: «خودداری از استعمال دخانیات و استعمال سیگار الکترونیکی همیشه توصیه میشود.»
∎