سعید حسینینژاد، خبرنگار محلی و فعال رسانهای شهرستان تالش، به دلیل شکایت نماینده سابق این شهرستان، از 19 آبان برای حکم 14 ماه، راهی زندان شده است. حسینینژاد به دلیل مطرحکردن انتقاداتی از حسن محمدیاری، نماینده سابق مجلس، سال قبل با شکایت این نماینده و فرماندار مواجه شد. همچنین سال قبل و در همان ایام حجتالاسلام مهدینژاد، امام جمعه رضوانشهر بین خطبههای نماز جمعه هم، در پاسخ به انتقادات این خبرنگار محلی گفته بود: «اگر هنرش را ندارید، پنچ نفر را بفرستم تا دهان این فعال را گِل بگیرند. آقایان منتظرند جنازهای روی زمین بماند»؛ موضوعی که در این یک سال، منجر به نگرانی خانواده این خبرنگار برای احتمال در خطر افتادن سلامت جانی او حتی بعد از آزادی شده است.
امام جمعه از الفاظ بدی در نماز جمعه استفاده کرد
همسر «سعید حسینینژاد» درباره وضعیت پرونده همسرش به «شرق» میگوید: «همسرم از 19 آبان امسال بازداشت شدند و درحالحاضر در زندان ضیابر گیلان به سر میبرند. هرچند که قبل از آن یعنی روز 13 و 16 آبان هم مأموران جلوی در خانه آمدند و یک بار آن وارد منزل شدند تا تصویربرداری انجام دهند. همسرم درباره عملکرد نماینده مجلس سابق خودمان حسن محمدیاری در حوزه انتخابیه شهرستانهای تالش، رضوانشهر و ماسال انتقاداتی داشتند. مثلا ایشان انتقاداتی را درباره وضعیت کارخانه چوب و کاغذ چوگان که خیلی هم خسارت دارد و نحوه مدیریت این نماینده مطرح کردند. حتی ایشان به برخی انتصابات غیراصولی و فامیلی انتقاد کرده بودند. اما بعد از آن، این نماینده مجلس از همسرم شکایت کرد. حتی چند روز قبل از شکایت نماینده مجلس، یعنی 5 آبان سال 1402، امام جمعه شهرستان رضوانشهر در خطبه نماز جمعه، در پاسخ به انتقادات همسرم درباره عملکرد برخی مسئولان، جلوی تمام ارگانهایی که حاضر بودند، همسرم را با الفاظ بدی که زیبنده آن فضا نبود، تهدید کردند».
قبل از ارسال لایحه، حکم دادند
اظهارات سال قبل حجتالاسلام مهدینژاد درباره سعید حسینینژاد برای مدتی مورد توجه قرار گرفته بود که همسر این فعال رسانهای اضافه میکند: «این موضوع رسانهای شد و صدای خطبههای ایشان هنوز هم در اینترنت موجود است. در خطبه نماز جمعه همسر من را یک آدم دلقک و بیشعور خطاب کردند. گفته بودند اگر هنرش را ندارید، پنچ نفر را بفرستم تا دهان این فعال را گِل بگیرند و در ادامه هم گفته بودند، آقایان منتظرند جنازهای روی زمین بماند. بعد از آن، هیچ ارگانی پیگیر این صحبتها و تهدیدها نشد تا با امام جمعه برخورد کند».همچنین درباره روند پرونده، اشاره دارد که در انتخابات سال 1402 درباره خریدوفروش رأی آقای محمدیاری انتقاداتی را مطرح کردند. خلاصه در زمانی که حکم همسرم آمد، لایحه دفاعی آن در پرونده تجدیدنظر نبود. قبل از آنکه لایحه را ارسال کنیم، حکمشان صادر شد و برای شکایت نماینده مجلس و فرماندار، نوزدهم هم بازداشت شدند.
شکایت را پس نگرفتند
ایشان به بخشنامه معاون اول رئیسجمهور اشاره میکند که در آن به ممنوعیت شکایت از خبرنگار از طرف نهادهای دولتی اشاره میکند و میگوید: «درحالیکه دولت آقای پزشکیان دستور داده هیچ ارگانی نباید از خبرنگار شکایت کند، اما این موضوع هم باعث نشد تا پرونده همسر من بسته شود. همه اینها در حالی است که ما همیشه تابع قانون کشور بودیم و هستیم. همسرم تا به حال نتوانسته بهدرستی از خودش دفاع کند، اما در تمام صحبتهایش تأکید داشته که تابع قانون است. حتی همسر من وکیل ندارد و ما تصور میکردیم با صحبت و مذاکره در سکوت موضوع را حل کنیم، ولی دیدیم آنها موضوع را سفتوسخت گرفتهاند. الان با وجودی که همسرم در بازداشت به سر میبرند، اما یکی از نگرانیهای مهم ما همین است که بعد از گذراندن 14 ماه و آزادی، امنیت جانی داشته باشند، چون تا همین الان هیچ واکنشی درباره صحبتهای امام جمعه از طرف مسئولان ندیدیم و ایشان هنوز هم امام جمعه شهرستان هستند».
امید به تجدید نظر قوه قضائیه
همسر این خبرنگار محلی و فعال رسانهای در پایان تأکید دارد: «همسرم تنها برای دفاع از حق مردم این انتقادات را مطرح کردند. ما امیدواریم با حمایت دستگاه قضا از من و خانوادهام، تجدید نظری در این حکم شود و همسرم بهزودی بتواند به خانه بازگردد».