به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: رجیستری گوشی آیفون حاصل جلسات کارشناسی متعدد بود و انرژی خاصی را نیاز داشت تا در نهایت به نتیجه رسید. درباره فیلترینگ نیز همه به این اتفاق نظر رسیدهاند که باید تغییر کند و وضعیت موجود، مناسب نیست.
«سید ستار هاشمی» امروز (جمعه) درباره اینکه رجیستری گوشی آیفون به چه شکل انجام شد و چطور پس از ۲ سال که از ممنوعیت ورود این گوشی میگذشت به نتیجه رسید، افزود: رجیستری گوشی آیفون بحثی نبود که یکشبه اتفاق بیفتد و حاصل رایزنیهای بیشمار با دوستان و همکاران ما بود. در جلسات کارشناسی دغدغههایی مطرح میشد و تلاش ما بر این بود که بتوانیم به این دغدغهها پاسخ منطقی و کارشناسی بدهیم.
وی گفت: در مقوله رجیستری گوشیهای آیفون ما صرفاً درباره یک گوشی بحث نمیکردیم، نکته مورد تأکید ما اثری است که بستر سیستمعامل ios بر روی اقتصاد دیجیتال دارد.
هاشمی ادامهداد: ویژگیهای خاص این سیستمعامل سبب میشود بسیاری از کسبوکارها و متخصصان بر روی آن کار کنند و از زمانی که رجیستری این گوشی متوقف شد، ما گزارشهایی دریافت کردیم که نشان میداد بچههای ما تقریباً در حال از دستدادن بازار خود در این بستر هستند.
وزیر ارتباطات در ادامه با ذکر خاطرهای از سفرهای استانی، تصریحکرد: در یکی از سفرهای استانی، خلبان از من دعوت کرد تا به کابین بروم. تشکر کردم و گفتم قبلاً بازدید کردهام، اما اصرار کردند که منظور آنها بازدید نیست و قصد دارند موضوعی را با من در میان بگذارند. درخواستشان پیداکردن راهکاری برای رفع مشکل ios بود، چرا که طبق گفته آنها بسیاری از زیرساختهای ناوبری بر بستر این سیستمعامل است و باوجود محدودیتهایی که به واسطه تحریم وجود دارد، عدم رجیستری آیفون نیز مشکلات جدیدی را رقم زده است.
وی تصریح کرد: پس از جلسات متعددی که برگزار شد، در لایه کارشناسی همگرایی خوبی بین اعضا به وجود آمد. برای این اتفاق انرژی خاصی گذاشته شد و در نهایت به تصویب رسید که از این بابت بسیار خوشحال هستیم.
هاشمی درباره محدودیتهایی که بر بستر پلتفرمها و فضای مجازی وجود دارد نیز گفت: نباید به فضای مجازی فقط از زاویه فنی نگاه کرد، این فضا ابعاد بسیاری دارد. اگر این فضا را بزرگتر از فضای زندگی واقعی ندانیم، از آن کوچکتر نیست.
وی اضافه کرد: فضای مجازی ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد و ما نیز بر اساس پژوهشهای دقیق و مستند و با نگاه تحلیلی و کارشناسی طرحی را برای رفع فیلتر آماده کردیم که در شورای سران مطرح شد.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: پس از آن جلسه نظراتی که هر کدام از اعضای شورا از زاویه دید خود مطرح کرده بودند را اعمال کردیم. پس از آن، رئیسجمهور به مرکز ملی فضای مجازی مأموریت داد تا طرح وزارت ارتباطات برای رفع محدودیتهای فضای مجازی را نیز در نظر بگیرند.
وی در تشریح آخرین وضعیت طرح این وزارتخانه برای رفع فیلتر که بر اساس پژوهشهای دقیق و مستند تدوین شده است، گفت: بر اساس آخرین جلسه (روز سهشنبه ۶ آذرماه) علاوه بر طرح دولت و سران قوا، طرحهای دیگری نیز مطرح شده و قرار است مرکز ملی فضای مجازی وجوه اشتراک آنها را جمع بندی کند تا تصمیمگیری نهایی انجام شود.
این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: خبر خوب و نکته روشن در این مسیر این است که بعد از این سلسله جلسات متعدد و مکرری که داشتیم همه اعضا پذیرفتهاند که وضعیت موجود باید تغییر کند. این پذیرش ساده نبوده و گزارشهای متنوع و کارشناسی بدون هیچ سوگیری همه را به اتفاقنظر رساند که موضوع فیلترینگ باید تغییر کند. این که چگونه به سمت این تغییر برویم البته جای صحبت دارد.