شناسهٔ خبر: 70005546 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

ترامپ و ماسک با تکاوران پهپادی فاتحه اف۳۵ را می‌خوانند!

میلیاردرها در حلقه ترامپ با زیر سوال بردن توسعه اف ۳۵ سرنشین دار، از ساخت پهپادهای پیشرفته‌ای می‌گویند که با هزینه کم همه کار می‌کند.

صاحب‌خبر -
ترامپ و ماسک با تکاوران پهپادی فاتحه اف۳۵ را می‌خوانند!
کد خبر: 687478
|
۱۴۰۳/۰۹/۰۹ ۲۱:۴۹:۳۴

ایلان ماسک با انتشار چند توئیت باعث شد سهام لاکهید مارتین، بزرگترین شرکت صنایع نطامی آمریکا و توسعه دهنده جنگنده سرنشین دار اف ۳۵ بیش از ۴ درصد کاهش یابد. بنیانگذار تسلا در چند پست در هفته گذشته در شبکه ایکس نوشت: «جت‌های جنگنده سرنشین دار در عصر هواپیماهای بدون سرنشین منسوخ شده‌اند.» او همچنین ویدئویی از پهپادهای چینی را به اشتراک گذاشت و نوشت: «در همین حال، برخی احمق‌ها هنوز در حال ساخت هواپیماهای جنگنده سرنشین دار مانند اف ۳۵ هستند.

به گزارش اطلاعات و به نقل از پولیتیکو ماسک، که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب اخیراً او را به عنوان رهبری تلاش های کارآمدی دولت منصوب کرد، اف ۳۵ را هدف گرفت، یک جت جنگنده که توسعه آن با تاخیر، هزینه های سرسام آور و مشکلات قابلیت اطمینان همراه بود. خبرگزاری فرانسه هم نوشت: ماسک در ۲۵ نوامبر نوشت: این هواپیما "مجبور بود برای افراد زیادی نان زیادی داشته باشد." موفقیت دلخواه هرگز در مجموعه نتایج احتمالی حاصل نشد.»

 توسعه F-35 حدود یک دهه عقب‌تر از برنامه زمان‌بندی و ۱۸۳ میلیارد دلار بیش از بودجه انجام شد.  یک بررسی دولتی در سال جاری نشان داد که ناوگان اف ۳۵ هنوز با «قابلیت اطمینان، نگهداری و در دسترس بودن» مشکل دارد. این فقط ایلان ماسک نیست که از این ایده حمایت می‌کند، بلکه چند میلیاردر دیگر که در کمپین ترامپ بوده و به پیروزی وی کمک کردند از ایده جایگزینی هواپیما و تانک بدون سرنشین با سرنشین‌دار حمایت کرده‌اند.

مارک آندرسن، سرمایه‌گذاری که میلیون‌ها دلار به کمپین ترامپ کمک کرده و شرکت او Andreessen Horowitz شروع به سرمایه‌گذاری در  استارت‌آپ دفاعی کوچک کرده است، اخیراً در پادکست خود گفت: «کشوری در جنگ برنده است که  هواپیماهای بدون سرنشین دارد." اندرسن گفت که یکی از افسران سابق نیروهای ویژه اخیراً به او گفته است که "اگر شما ۴۰ مرد و پهپاد داشته باشید، تقریباً می‌توانید هر کاری در جنگ انجام دهید ... پهپادها هوشمندتر می‌شوند و می‌توانند به صورت دسته جمعی نبرد کنند.

وی افزود دفاع در برابر پهپادهای کوچک هزینه واقعی تحمیل می کند، همانطور که نیروی دریایی ایالات متحده در سال جاری در دریای سرخ متوجه شد که کشتی‌های آن ماه ها از موشک‌های ۴ میلیون دلاری برای سرنگونی پهپادهای حوثی استفاده کردند که چندین هزار دلار هزینه ساختشان است. داشت.

وی تاکید کرد: "شما می توانید با یک موشک ۲۰ میلیون دلاری در برابر یک پهپاد دفاع کنید." "شما نمی‌توانید در برابر ۱۰۰۰۰ هواپیمای بدون سرنشین دفاع کنید و بنابراین به هواپیماهای بدون سرنشین و فناوری مناسب نیاز دارید."

اریک اشمیت، رئیس سابق گوگل، که رئیس هیئت نوآوری دفاعی پنتاگون در دولت اول ترامپ بود، ماه گذشته گفت که ارتش باید از شر تانک‌های "بی فایده" خود خلاص شود و آنها را با هوش مصنوعی جایگزین کند. وی که در کنفرانس سرمایه‌گذاری در عربستان سخن می‌گفت افزود: در جایی خواندم که ایالات متحده هزاران تانک در جایی ذخیره کرده است ... آنها را بدهید. به جای آن یک پهپاد بخرید.»

اشمیت موسس استارت آپی به نام White Stork است که به دنبال توسعه پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی برای استفاده نظامی است. اما برخی نیز به شدت با این رویه مخالف هستند.

دریاسالار ساموئل پاپارو، فرمانده هند و اقیانوسیه نیروس دریایی ایالات متحده در این ماه در سخنانی در واشنگتن گفت که سکوهای بدون خدمه و سرنشین کوچکتر نمی‌توانند جایگزین کشتی‌ها و هواپیماهای جنگنده شوند و کار را در فضای عظیم اقیانوس آرام انجام دهند. پاپارو گفت: «همه در این پارادایم "یکی یا" گیر کرده‌اند. «اگر فکر می‌کنید همه چیز همین است و ما می‌توانیم همه چیز را در اقیانوس آرام کنار بگذاریم، اشتباه فکر کرده‌اید، اگر به طور کامل از برتری هوایی و دریایی در اقیانوس آرام دست بکشیم، چگونه می‌خواهیم همه چیز را حفظ کنیم؟»

پاپارو با لحنی کنایه آمیز اضافه کرد: «اوه، بیایید همه چیز را کنار بگذاریم. به جایش چند پهپاد داریم!» او ادامه داد: بسیار خوب، [چین] ۲۱۰۰ جنگنده دارد. آنها سه ناو هواپیمابر دارند. آنها یک نیروی جنگی متشکل از ۲۰۰ ناوشکن دارند. اوه، راجر، ما چند پهپاد داریم. مشکلی نیست. می‌دانید، ما داستان اوکراین را یکبار چشیده‌ایم.»