شناسهٔ خبر: 70004835 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین، فرصتی برای آگاهی‌بخشی و مقابله با روایت‌های جعلی

کشورهای سراسر جهان روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین را در 29 نوامبر هر سال گرامی می‌دارند، مناسبتی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد آن را برای تاکید بر حقوق فلسطینیان نامگذاری کرده است. این روز فرصتی برای آگاهی‌بخشی درباره حقایق قضیه فلسطین و مقابله با روایت‌های جعلی رسانه‌های غربی در مورد فلسطینیان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، نامگذاری روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین که توسط مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده به 29 نوامبر سال 1977 برمی گردد.

در چارچوب بزرگداشت این مناسبت، سالانه نمایشگاهی درباره حقوق فلسطینیان با همکاری نمایندگی فلسطین در سازمان ملل متحد، همچنین کشورهای عضو برگزار می‌شود.

امسال نمایشگاهی با عنوان: «فلسطین: بحران بشری در غزه» در سازمان ملل برگزار شد.

همبستگی با فلسطین، ضرورتی روزمره

این روز یادآور کوتاهی مجامع جهانی در احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین است. با این حال، با وجود شکست تصمیم‌گیرندگان سیاسی در حل عادلانه قضیه فلسطین، همبستگی با مردم فلسطین به طور مداوم و با صدای بلند در کلام و عمل توسط بازیگران جامعه مدنی، فعالان مردمی و جنبش‌های بین‌المللی در سراسر جهان بیان شده است.

کنشگران مدنی در سرتاسر جهان با اقداماتی از قبیل کمپین‌های گسترده برای درخواست پایان دادن به محاصره و جنگ در غزه و پایان دادن به آپارتاید اسرائیل، تعلیق رژیم اسرائیل از رویدادهای ورزشی بین‌المللی و حمایت از جنبش بایکوت و تحریم اسرائیل موسوم به BDS تلاش کرده‌اند حمایت خود را از حقوق مردم تحت سلطه اشغالگران صهیونیست نشان دهند.

 برای حامیان آرمان آزادی فلسطین، همبستگی با مردم فلسطین چیزی نیست که سالی یک بار تاکید یا بیان شود. همبستگی به صورت روزانه و در زندگی روزمره اتفاق می‌افتد. بنابراین از دیدگاه آنها بدبینی و ناامیدی جایی ندارد. این روز می‌تواند به زمانی برای آگاهی‌بخشی و تأمل در مورد چگونگی همبستگی با مردم فلسطین تبدیل شود.

مقابله با تصویر نادرست چهره فلسطینیان در رسانه‌های جهان

مصونیت از مجازاتی که اسرائیل و متحدانش برای بیش از 75 سال با استفاده از آن فلسطینی‌ها را کشته و آواره کرده‌اند، نتیجه مستقیم دهه‌ها ترسیم چهره غیرانسانی از فلسطینیان در رسانه‌های اصلی جهان است. در گفتمان‌های جریان اصلی، فلسطینی‌ها یا نادیده گرفته می‌شوند و یا به‌عنوان عدد نشان داده می‌شوند. همبستگی به معنای برهم زدن این روایت و صحبت در مورد فلسطینی‌ها به‌عنوان آن چیزی است که هستند: مردمی با قدمت طولانی در تاریخ، با تنوع فرهنگی و سیاسی غنی، متشکل از افرادی با نام‌ها، خانواده‌ها، تاریخ‌ها، زندگی‌ها، مبارزات، ایده‌ها و رویاهای خاص خودشان. 

در حالی که گفتمان‌های مغرضانه و جعل روایت‌ها و تحریف واقعیات به صورت گسترده ادامه دارد، اطلاعات و دانش مورد نیاز برای حمایت از آزادی مردم فلسطین در دسترس است. همبستگی به معنای آموزش فعالانه خود و دیگران در مورد تاریخ طولانی مبارزات فلسطین است. این بدان معنی است که در مورد واقعیت‌های زندگی متفاوت مردم در داخل و خارج از فلسطین و نیازهای خاص آنها باید اطلاعات درست را با مردم اطراف خود به اشتراک بگذاریم تا گفتمان غالب را به طور فعال تغییر دهیم و کمپین‌های گسترده را بسیج کنیم.

همبستگی با مردم فلسطین همچنین به معنای برجسته کردن این مسئله است که چگونه مبارزه آنها برای آزادی با سایر نظام‌های ظلم و ستم که ما هر روز با آنها مبارزه می‌کنیم پیوند عمیقی دارد. جنگ غزه در بیش از یک سال گذشته یک بار دیگر استانداردهای دوگانه و گزینشی در اعمال قوانین بین‌المللی و حقوق بشر را نشان داد.

حمایت فعال دولت‌های غربی در کنار همدستی منفعلانه بسیاری از دولت‌های منطقه، نفاق و دورویی آنها را به خوبی نمایان کرد. بنابراین، همبستگی با مردم فلسطین به معنای این است که هر جا که با آن مواجه شدیم، این ریاکاری را فریاد بزنیم و با ابزاری کردن رنج فلسطینیان برای اهداف سیاسی مخالفت کنیم. همبستگی مستلزم یکپارچگی و ثبات است.

انتهای پیام