شناسهٔ خبر: 70003467 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

تلاش رسانه‌های حکومتی برای محرومیت اعضای تیم ملی موج‌سواری ایران با اتهام اخلاقی

دست دادن رئیس انجمن موج‌سواری با زنی ژاپنی هنگام اهدای جوایز سوژه پرونده‌سازی تسنیم شد

صاحب‌خبر -

تعدادی از رسانه‌های وابسته به نهادهای حکومتی در ایران با انتشار گزارش‌هایی شبیه به پرونده‌سازی‌های امنیتی، تلاش می‌کنند زنان و مردان عضو تیم ملی موج‌سواری ایران را به دلیل احترام نگذاشتن به قوانین جمهوری اسلامی، از ادامه فعالیت‌های ورزشی محروم کنند.

مسابقات جهانی استندآپ پدل‌بورد روزهای ۲۶ شهریور تا اول مهر ۱۴۰۳ به میزبانی کپنهاگ در کشور دانمارک برگزار شد و ورزشکارانی از ۳۹ کشور در آن به رقابت پرداختند. از ایران هم هفت ورزشکار زن و مرد در رشته موج‌سواری در این مسابقات شرکت کردند و سپس به ایران بازگشتند. حالا تصاویری از ملی‌پوشان ایرانی به دست رسانه‌های دولتی رسیده است که نشان می‌دهد این ورزشکاران قانون حکومتی حجاب اجباری یا لمس نکردن جنس مخالف را رعایت نکرده‌اند.

این بهانه‌ موجب شد وب‌سایت‌هایی مانند تسنیم و فرهیختگان، وابسته به سپاه پاسداران و دانشگاه آزاد اسلامی، مانند گذشته و در ادامه سیاست‌های سرکوبگرانه جمهوری اسلامی علیه آزادی‌های فردی شهروندان، با انتقاد از وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون انجمن‌های ورزشی بابت آنچه «فاجعه» نامیده‌اند، خواستار برخورد قضایی و جریمه‌ و محرومیت‌ سرپرست تیم و ملی‌پوشان شوند.

در این گزارش‌ها ادعا شده که اعضای تیم موج‌سواری ایران به دلیل آنکه هتل انتخاب‌شده برای آنان کیفیت پایینی داشت، به پیشنهاد دایی یکی از ورزشکاران از دانمارک به سوئد رفته و در ویلای شخصی او ساکن شدند و حالا حتی جزئیاتی چون چگونگی هم‌اتاق شدن ورزشکاران هم سوژه حملات این رسانه‌ها شده است.

این درحالی است که به گفته شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش ایران، در این سفر مانند دیگر سفرهای ورزشکاران ایرانی، نماینده‌ حراست وزارت ورزش و جوانان نیز همراه تیم موج‌سواری به دانمارک و سوئد سفر کرده بود.

تسنیم در بخشی از گزارش خود نوشت: «تصاویری هم منتشر شده که رئیس انجمن موج‌سواری در مراسم اختتامیه یکی از سفرهای تیم ملی، هنگام توزیع مدال تیم ملی ژاپن با خانم‌های ژاپنی دست داده و در شرایطی با یکی دیگر از تیم‌ها عکس یادگاری گرفته که دست در گردن یک خانم انداخته است، اما عباس ناطق‌نوری، رئیس فدراسیون انجمن‌های ورزشی، در عین ناباوری مدعی شده که ما از وقایع رخ داده بی‌خبریم و رشته موج سواری در ایران تازه پا گرفته است.»

این ادعای تسنیم نیز در حالی مطرح شده است که جست‌وجو در اینترنت نشان می‌دهد علیرضا رستمی عزت، رئیس انجمن موج‌سواری ایران، زمان گرفتن عکس یادگاری، به صورت طبیعی و با هدف ابراز محبت، دست بر شانه یک دختر نوجوان از تیم عربستان سعودی گذاشته بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نهادهای حکومتی و قضایی جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به آنان، در سال‌های گذشته بارها به دلیل مخالفت مربیان و زنان و مردان ورزشکار با قوانین حکومتی و محدودکننده، برای پرونده‌سازی، احضار، بازداشت و صدور احکام ممنوع‌الکاری علیه آنان اقدام کرده‌اند.

در یکی از آخرین موارد، شماری از رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران در آبان امسال به‌ دلیل حضور ملی‌پوشان ووشوی ایران در یک جشن خیابانی در ماکائو، خواستار برخورد قضایی و امنیتی با این ورزشکاران شدند.

در موردی دیگر، رسانه‌های ورزشی در ایران روز شنبه ۵ آبان خبر دادند که زهرا قنبری، کاپیتان تیم ملی فوتبال زنان ایران و عضو باشگاه خاتون بم، به دلیل شادی پس از گلی که بدون حجاب اجباری انجام داده بود، از حضور در بازی‌های لیگ برتر زنان ایران منع شده است.