ارتش لبنان مستقر کردن نیروهای خود در جنوب این کشور، حومه جنوبی بیروت و منطقه بقاع را در راستای اجرای توافقنامه آتش بس میان اسرائیل و حزبالله آغاز کرده است.
ارتش لبنان، به سه بخش اصلی تقسیم میشود: «نیروی زمینی، نیروی دریایی و نیروی هوایی» که هر کدام شامل نیروهای ویژه و بخشهای متعدد میشود.
ارتش لبنان، از ضعیفترین ارتشهای جهان به شمار میآید. وابستگی زیادی به کمکهای خارجی و کمکهای دواطلبانه دارد و بر اساس اطلاعات موجود در سایت Global Fire Power، به لحاظ قدرت و توان، از میان ۱۴۵ ارتش جهان، در رتبه ۱۱۸ قرار میگیرد.
ارتش لبنان، کمترین شمار سرباز و افسر را در میان ارتشهای جهان دارد. شمار نیروهای در خدمت، حدود ۶۰ هزار و نیرهای ذخیره، ۳۵ هزار نفر است: «۴۵ هزار نفر نیروی زمینی، ۲۵۰۰ نفر نیروی هوایی و ۱۷۰۰ نفر نیروی دریایی».
ارتش لبنان اسلحه سنگین و تجهیزات جنگی زیادی ندارد. در زمینه تسلیحات، چه از لحاظ تانک، چه توپخانه و چه هواپیما و کشتی، بسیار ضعیف است. جنگنده و زیر دریایی هم در اختیار ندارد.
نیروی هوایی لبنان، ۶۹ هلیکوپتر و ۹ هواپیمای آموزشی کوچک در اختیار دارد. ۲۰۴ تانک، حدود ۴۵۰۰ نفربر و ۴۸۸ توپخانه و لانچر، در اختیار نیروی زمینی است و نیروی دریایی هم، ۴۴ کشتی عمدتا کوچک برای گشتزنی در اختیار دارد.
طی یک سال گذشته، حدود ۴۰ سرباز و افسر ارتش لبنان، در حملات هوایی اسرائیل به مناطق مختلف این کشور کشته و دهها نفر زخمی شدند.
استقرار در جنوب
از روز پنجشبه ۸ آذر، یک روز پس از آغاز اجرای توافق آتش بس میان اسرائیل و حزبالله، نیروهای ارتش لبنان استقرار در جنوب این کشور و مناطق دیگر را آغاز کردند.
توافق آتش بس، حضور نظامی در مناطق هم مرز با اسرائیل در جنوب لبنان تا رود لیتانی را به نیروهای ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (یونیفیل) منحصر میکند.
ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد که «همزمان با گسترش استقرار نیروها در جنوب رود لیتانی پس از آغاز اجرای توافق آتش بس، واحدهای نظامی ماموریت خود در جنوب، بقاع و ضاحیه (حومه جنوب بیروت) را آغاز کردند.»
یک منبع در ارتش لبنان به خبرگزاری فرانسه گفته است که واحدهای ارتش «بدون اینکه به محل حضور نیروهای اسرائیلی نزدیک شوند» در مناطق جنوب رود لیتانی، گشتزنی میکنند.
او افزود که از جمله ماموریت نیروهای ارتش، «برپایی ایستهای بازرسی، باز کردن راهها و منفجر کردن مهمات نظامی است که عمل نکردهاند.»
بنا بر این گزارش، «این ماموریتها در راستای تلاشها برای همراهی با آوارگان و کمک به بازگشتشان به شهرها و روستاهای خود و محافظت از امنیت و سلامت آنها صورت میگیرد.»
- 240p | 5/6MB
- 360p | 9/3MB
- 480p | 16/1MB
- 720p | 29/9MB
- 1080p | 47/9MB
بنا بر آمار رسمی که وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد، تنش میان اسرائیل و حزبالله لبنان از ۱۵ مهر سال گذشته، ۳۹۶۱ کشته، اکثرا غیر نظامی و ۱۶۵۲۰ زخمی برجای گذاشته است.
اکثر این تلفات متعلق به دو ماه اخیر است. شمار زیادی از کشته شدگان اعضا و فرماندهان حزبالله و در راس آنها حسن نصرالله، دبیرکل پیشین این گروه، هستند.
در اسرائیل نیز حملات حزبالله به کشته شدن دستکم ۸۲ نظامی و۴۷ غیرنظامی انجامیده است.
بنا بر توافق آتش بس، نیروهای ارتش و سازمانهای امنیتی لبنان در مناطقی در جنوب لبنان مستقر خواهند شد که در حال حاضر نیروهای ارتش اسرائیل و اعضای حزبالله در آن حضور دارند. ایالات متحده، فرانسه و نیروی حافظ صلح سازمان ملل، نظارت بر اجرای این توافق را بر عهده خواهند داشت.
برپایه این توافق، مدت زمان تعیین شده برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان، حداکثر ۶۰ روز است.