توقع این است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی که چند ماهی است مأموریت خود را آغاز کردند، شرایط را درک کنند و به اولویتها که درد مردم است بپردازند.
با آغاز به کار دولت چهاردهم و انتصاب محمدجواد ظریف بهعنوان معاون رییسجمهوری توسط مسعود پزشکیان، جای تأسف است که بگوییم دغدغه هر روزه برخی نمایندگان شد «ظریف»، گویا که کشور هیچکدام از این مشکلات در حوزه اقتصاد، معیشت، جنگ منطقهای و تقابل با قدرتهای جهانی را ندارد.
این نمایندگان که بخش بسیاری از آنان جزو طیف پایداری و از نزدیکان به سعید جلیلی هستند، هر روز در صحن علنی مجلس و در برابر دوربینها فریاد برمیآورند که اگر رییسجمهور، محمدجواد ظریف را عزل نکند، وی را استیضاح خواهند کرد و از قوه قضاییه میخواهند پزشکیان و ظریف را محاکمه کند.
این فرایند به اندازهای آزاردهنده و کسالتآور شد که درد برخی نمایندگان مجلس هم درآمد و از اینکه نمایندگان، مسائل اصلی کشور را فراموش کردند و همه مشکلات کشور را به عزل محمدجواد ظریف، گره زدند، به همکاران خود در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی تذکر دادند.
احمد بیگدلی نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: آقای ظریف، موضوع اصلی بعضی از همکاران شده است؛ اصلا ظریف را اعدام کنید ببینیم این آقایان راحت میشوند؟
وی با اشاره به مشکلات مختلف مردم گفت: مردم مشکل آب، برق و اشتغال دارند، اما صبح میآییم در مجلس بحث درباره ظریف است و ظهر میخواهیم از مجلس بیرون برویم، باز هم بحث ظریف مطرح است.
نماینده خدابنده در مجلس ادامه داد: اصلاً ظریف را از این مملکت اخراج کنید تا آقایان راحت شوند؛ بس است دیگر اینقدر صبح تا شب ما در مجلس فقط شده بحث ظریف. یعنی واقعاً این مملکت هیچ موضوع مهمی ندارد؟
نماینده خدابنده این سخنان را در تذکر شیخ حمید رسایی طرح کرد که ازجمله افرادی است که همه مشکلات کشور را فراموش کرده و همت خود را نیز مصروف بر عزل محمدجواد ظریف کرد.
نکته جالب توجه این است که محمدباقر قالیباف نیز به کمک رسایی آمد و حرف از غیرقانونی بودن این انتصاب زد و با جمله «امیدواریم دولت این موضوع را تدبیر کند»، تلویحاً به مسعود پزشکیان این پیام را داد که قبل از پیگیریهای بعدی نمایندگان مجلس، محمدجواد ظریف را عزل کند.
این اظهارات رییس مجلس که در نشست خبری روز گذشتهاش نیز تکرار شد، در شرایطی است که چند روز قبل مجید انصاری معاون حقوقی رییسجمهوری گفته بود: رهبری شخصاً به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم و مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب نیز این موضوع را تأیید کردند و همین اقدام فضائلی خشم برخی اصولگرایان افراطی را برانگیخت و گفتند که فضائلی سخنگوی بیت رهبری نیست !
همه موارد گفته شده در شرایطی است که این نمایندگان در دولت پیشین که روشن شده بود فرزند انسیه خزعلی معاون رییسجمهوری تابعیت کانادا را دریافت کرده است، هیچ حرفی نزدند. همچنین تابعیت فرزند ظریف تابعیت قهری است یعنی در زمان حضور پدر و مادرش در مأموریت در آمریکا متولد شد و نباید و نمیتوان آن را مانند تابعیتهای اختیاری مانند فرزند انسیه خزعلی به شمار آورد.
نکته آخر ما در این مطلب خطاب به مسعود پزشکیان است که بر وفاق تأکید دارد و بعضاً از وی نقل شد که با سپردن برخی کرسیهای دولت به فعالان ستادهای انتخاباتی رقیب خود نیز مشکلی ندارد.
رییسجمهور باید بداند هر میزان که در میدان وفاق گام بردارد، رقبای سیاسی وی حریصتر خواهند شد و سهم بیشتری طلب خواهند کرد و هرگز نیز از وی سپاسگزار نخواهند بود.
با قاطعیت میتوان گفت حتی اگر مسعود پزشکیان، سعید جلیلی را معاون اول خود کند نیز آنان کوتاه نخواهند آمد و همه تلاش خود را بر این امر متمرکز میکنند که دولت چهاردهم در همین زمستانِ سرد بر زمین گرم بخورد.
مسعود پزشکیان باید بداند وفاق به معنای تسلیم دولتمردان در برابر زیادهخواهی اصولگرایان افراطی و طیف پایداری نیست و نباید درخصوص حضور محمدجواد ظریف کوتاه بیاید چون یک هفته پس از عزل ظریف، موضوعی دیگر را عَلَم خواهند کرد و بر سر دولت خواهند کوبید.
∎