به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدموسی موسوی، با بیان اینکه مسائل حوزه انرژی به هم گره خورده و نمیتوان موضوع بنزین را از گاز و برق جدا دانست گفت: تمام مسائل حوزه انرژی به هم ارتباط دارند و همه موضوعات و مسائل توزیع و تولید انواع انرژی و حاملهای انرژی باید در کنار هم دیده و حل شوند.
وی در توضیح یکی از مصوبات کمیسیون تلفیق، در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1404، مبنی بر تشکیل «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی»، از محل منابع حساب بهینهسازی انرژی، افزود: این موضوع قطعا با هدف مدیریت مصرف انرژی، که در برنامه هفتم توسعه به آن تاکید بسیار شده، مطرح شده است.
موسوی با بیان اینکه تشکیل این سازمان میتواند ریلگذاری خوبی برای اصلاح ناترازیهای انرژی باشد و مشکلات این حوزه را مرتفع کند، گفت: در بهینهسازی مصرف انرژی با چند مشکل اساسی مواجهایم که مهمترین مشکل، مشخص نبودن متولی این حوزه، و تداخل امور بین وزارت نیرو و نفت است.
جزیره ای نبودن دو وزارتخانه نفت و نیرو
نماینده لامرد و مهر مجلس، تاکید کرد: با توجه به ناترازی موجود در گاز، گازوئیل، مازوت و قطعی های مکرر برق، وزارت نفت میگوید به اندازه کافی به وزارت نیرو سوخت تحویل داده اما کسی آن را مدیریت نکرده، وزارت نیرو نیز بر این باور است که با تمام ظرفیت آماده تولید برق است، اما سوخت کافی ندارد. لذا برای حل اختلافات موجود و جزیره ای عمل نکردن این دو وزارتخانه، بهتر است «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» تشکیل و بحث بهینهسازی مصرف در این وزارتخانهها به صورت جدی پیگیری شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: این مصوبه مجلس به صورتی طراحی شده که ساختارهایی که به صورت پراکنده در وزارتخانهها وجود دارد، از جمله شرکت بهینهسازی مصرف سوخت که به وزارت نفت وابسته است و ستاد مدیریت حملونقل و سوخت که در زیر مجموعه وزارت صمت فعالیت میکند، و سازمان بهینهسازی و انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران که در چارچوب وزارت نیرو قرار دارند، میبایست در یک ساختار واحد تجمیع شوند و در قالب سازمان واحد با عنوان «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» بحث بهینهسازی انرژی را، به عنوان متولی پیگیری کنند.
انتهای پیام/
∎