شناسهٔ خبر: 70000132 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

چگونه برخی از کشورهای عربی حکم بازداشت نتانیاهو را دور می زنند؟ مقاله وائل قندیل در العربی الجدید

صاحب‌خبر -

شفقنا- العربی الجدید نوشت: سه جناح، تصمیم دیوان کیفری بین المللی مبنی بر بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را بی ارزش می پندارند: رژیم صهیونیستی، کشورهای عربی عادی کننده روابط با اسرائیل و آمریکا.

به گزارش شفقنا، «وائل قندیل» با اشاره به این موضوع در العربی الجدید آورده است: «این سه گروه بر خلاف روند جهانی عمل می کنند که از تصمیم تاریخی دیوان کیفری بین المللی استقبال کرده اند و خواستار اجرای حکم بازداشت نتانیاهو شده اند..

تعامل و همراهي كشورهاي عربي با دولت نتانیاهو نوعی دور زدن این حکم بین المللی است و برای رژیم صهیونیستی مفیدتر از موضع دولت آمریکا در قبال این موضوع است.

جو بایدن که توافق لبنان او را از کمای زوال عقل خارج کرده، می گوید: دیوانگی است که از خانواده های اسرای صهیونیست غزه دو ماه مهلت بخواهیم تا اسرای خود را پس بگیرند اما این صهیونیست گستاخ در کشتار روزانه ده‌ها فلسطینی در غزه جنون نمی‌بیند و همچنین جنون نمی‌بیند که تعداد شهدای تجاوزات اسرائیل به بیش از پنجاه هزار نفر از جمله 33 هزار کودک و زن رسیده است. همچنین این پیرمرد خرفت می‌پندارد که متهم کردن قاتل همه اینها و صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی، عملی غیرقابل قبول است و معقول نیست و به قول جو بایدن که رسانه های آمریکایی از او به «جو دروغگو» تعبیر می کنند، شکل دیگری از جنون است.

در حالی که جنون در واقع کارهایی است که جو بایدن در طول 14 ماه انجام داده است، اما جنون بزرگتری هم وجود دارد و آن، اذعان به دستوراتش در زمانی است که از کما برمی گردد و همراه شدن  با او به عنوان یک میانجی بی طرف و شفاف بین دشمن و قربانی است.

اما اوج دیوانگی و جنون، همین بی طرفی سرد رسمی اعراب در تعامل با تصمیم دادگاه کیفری بین المللی برای طبقه بندی بنیامین نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی و دستگیری وی است زیرا به استثنای الجزایر، هیچ کشور عربی استقبال خود را از این تصمیم اعلام نکرد یا از آن برای فشار بر نخست وزیر اسرائیل بهره برداری نکرد و برای مثال کشورهای عادی کننده روابط با اسرائیل، روابط اقتصادی و دیپلوماتیک خود را با رژیمی که توسط یک جنایتکار جنگی ریاست می شود، تعلیق نکردند.

این همزیستی اعراب با فردی که به اتهام ارتکاب قتل عام مردم عرب تحت تعقیب است، زمانی بُعد دیوانه‌کننده‌تری به خود می گیرد که برخی از آنها برای بازگشت به بازی میانجیگری تحت نظارت آمریکا – که فقط می‌توان آن را به عنوان یک راه فرار ایمن برای بنیامین نتانیاهو از تصمیم دیوان کیفری بین المللی تعبیر کرد- سر از پا نمی شناسند و در اینجا صحیح نیست که هروله به سمت میانجی گیری آمریکا اینگونه توجیه شود که این کشور با طرف های دیگری غیر از نتانیاهو  در اسرائیل همراه است زیرا همه می دانند و اذعان دارند که تمام رشته های بازی سیاسی و دامنه عملیات نظامی اسرائیل در دست یک نفر و آن هم نتانیاهو است و رژیم صهیونیستی در او خلاصه می شود بنابراین، هر گونه مذاکره و میانجیگری در این زمینه با شخصی است که در زمره جنایتکاران جنگی قرار گرفته و متهم به ارتکاب جنایات نسل کشی و پاکسازی قومی علیه مردم فلسطین است و چنین اتهامی این بار نه از سوی رسانه ها و نهادهای سیاسی و بشردوستانه بین المللی، بلکه از سوی دو مرجع عالی قضایی بین‌المللی، یعنی دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان دادگستری بین‌المللی  همراه با صدور تصمیمات رسمی بازداشت او در هر مکانی از زمین مطرح شده و از احترام کشورهای بزرگ بین المللی  نیز برخوردار شده است.

در اینجا شجاعت « ژیل دوویر » وکیل فرانسوی حی و حاضر است که چند روز پس از تصمیم دادگاه درگذشت در حالی که او بیش از یک سال کامل علیه جنایات نتانیاهو علیه مردم فلسطین مبارزه کرد و آخرین سخنان او پس از صدور حکم این بود: «اکنون می توانم در آرامش بمیرم». همو بود که پس از یک مبارزه طولانی درگذشت در حالی که از همه افراد با وجدان جهان خواست تا به او بپیوندند و در نهایت نیز تصمیم دادستان دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر درخواست صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت به اتهامات وارده در هفته گذشته صادر شد.

بنابراین، خودداری از تعامل با نتانیاهو و رژيمش نه تنها یک موضع اخلاقی، انسانی و ملی است، بلکه قبل از آن تعهد به یک تصمیم حقوقی از سوی بالاترین دادگاه بین المللی مبنی بر بازداشت و محاکمه او است؛ تصمیمی که کشورهایی در  اروپا نظیر ایتالیا، بریتانیا، بلژیک و فرانسه- تا قبل از تن دادن تحقیرآمیز به خواسته ها و فشارهای آمریکا – به آن پاسخ مثبت دادند.

متن خبر در العربی الجدید با ترجمه سجاد عربی