به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان،گرگان دومین شهر پرجمعیت شمال کشور است و به واسطه قرارگیری در دامنه جنوبی البرز، کمربندی از جنگلهای هیرکانی در امتداد جنوبی آن کشیده شده است. داشتن آب و هوایی خوش، جاذبههای متعدد طبیعی و تاریخی از قدیمیترین بافت تاریخی ثبت شده در کشور تا مسجد جامعی که نمادی از دوران سلجوقیان است تا جنگل معروف ناهارخوران و النگدره تا روستای تاریخی زیارت و غیره و از همه مهمتر قرارگیری در مسیر تردد زائران امام رئوف، هیچ کدام سبب نشده تا گرگان و گلستان بتوانند در زمینه جذب مسافر و گردشگر عملکرد خوبی داشته باشند.
آن طور که متولیان امر گزارش میدهند در شهر گرگان بیش از 100 جاذبه طبیعی و تاریخی دارد که سالانه مسافران و گردشگران بسیاری از آنها بازدید میکننداما تعداد کسانی که این استان را مقصد سفر خود انتخاب میکنند، اندک است. دلیل این امر از نظر بسیاری از صاحب نظران، ضعف در زیرساختهاست.
تلاش برای ایجاد زیرساختها در مرکز استان و سرمایهگذاری در این بخش یکی از مهمترین اقداماتی است که باید از سوی مسئولان و متولیان انجام شود. متأسفانه نگاهها بعضاً غیرکارشناسی و در برخی مواقع توسعهستیزانه است و جلوی هرگونه سرمایهگذاری را در این موضوعات میگیرد. شهربازی مدرن گرگان یکی از همین پروژههاست که متأسفانه برخی سهمخواهیها و گروکشیها میان شورا و شهرداری، پروژه را با وقفه جدی مواجه کرده بود.
با وجود اینکه بیش از 500 میلیارد تومان از سرمایه مردم گرگان در این ابرپروژه هزینه شده است اما برخیها به بهانه اختلاف با شهردار، جلوی اجرای این پروژه را میگرفتند و از سال گذشته تا کنون این گروکشیها سبب خسارت 30 میلیارد تومانی به شهر و شهروندان گرگانی شده است. این موضوع را مجری طرح نصب سورتمه ریلی در شهربازی هزارپیچ گرگان مطرح کرده است و گفته اگر سال گذشته اجرای این پروژه در شورای شهر مصوب و اجرا میشد با 27 میلیارد تومان قابل انجام بود.
این در حالی است که با روند افزایشی نرخ ارز و ادامه برخی دعواهای بی فایده، هزینه اجرای این پروژه توسط تیم چینی به 57 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
براساس مستندات موجود قرارداد خریداری تجهیزات سورتمه ریلی در تاریخ 20 بهمن ماه سال 1399 با پیمانکار بسته و حدود 5 ماه بعد تجهیزات از چین وارد ایران شد اما بهدلیل برخی مسائل مانند تغییر شهردار، عدم پرداختهای مالی و غیره این تجهیزات در گمرک در حال رسوب و متروکه شدن بود که در نهایت با پیگیریهای شهردار کنونی و برخی اعضای شورا در تاریخ بیستم بهمن ماه 1401، تجهیزات سورتمه ریلی از گمرک ترخیص شد. اما از آن زمان تا کنون، دعواها و کشمکشها بر سر این پروژه در شورا ادامه دارد و به موضوعی برای قدرتنمایی طیف مخالف شهردار تبدیل شده است تا جایی که حتی برخیها از این رویکرد شورا تعبیر به سنگاندازی و کارشکنی میکنند.
با ورود دادستان مرکز استان به این پروژه و تذکرات جدی که به مدیریت شهری داده شد، کار سورتمه هرچند در ظاهر شتاب گرفت اما در پس پرده همچنن برخی سنگاندازیها وجود داشت تا اینکه بالاخره در ماههای پایانی از عمر شورای دوره ششم، شوراییان برای اینکه کارنامهای برای ارائه به شهروندن داشته باشند با اجرای آن موافقت کردند.
حالا پس از کش و قوسهای فراوان قرارداد نصب سورتمه ریلی با شرکت مجری این طرح به امضا رسیده تا روزنه امید برای بهره برداری از این پروژه به سمت شهر و شهروندان باز شود.
سورتمه ریلی گرگان با توجه به ارتفاع 18 متری آن در کشور منحصربه فرد خواهد بود ضمن اینکه برای اطمینان خاطر شهروندان و گردشگران برای استفاده از آن، همه تأییدیههای استاندارد از سوی مجری طرح گرفته میشود.
انتهای پیام/
∎