شناسهٔ خبر: 69993710 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

۶ نکته درمورد اتفاقات مهم سوریه، نقش اردوغان و خطری که متوجه ایران است

اردوغان علی‌رغم اینکه مدعی حمایت از حماس و حزب‌الله بود؛ اما در طول جنگ اسرائیل با غزه و لبنان با نقش‌آفرینی مکرر به نفع اسرائیل از جمله در حمایت لجستیکی و هم اکنون نیز با تشدید بحران در سوریه در پی این است که با استفاده از این فرصت و با هماهنگی و جلب حمایت اسرائیل به حضور ایران در مدیترانه برای همیشه پایان دهد. همانطور که اخیرا گفته است، اما در پی آن است که از مدیترانه تا مرز ایران دیوار امنیتی بکشد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سید حمزه صالحی؛ سرویس بین الملل «انتخاب»: ۱- همزمان با آغاز آتش بس در لبنان نیرو‌های تروریستی مخالف بشار اسد که دولت ترکیه حامی اصلی آنها است حملات خود را به مرکز شهر حلب آغاز کردند که طی آن بخشی از روستا‌ها و شهر‌ها به اشغال آنها در آمده و تعدادی از طرفین کشته شده‌اند.

۲- این حملات به نظر می‌رسد با هماهنگی ترکیه و اسرائیل برای ایجاد آشوب در سوریه و قطع ارسال هرگونه کمک احتمالی به حزب‌الله از طریق سوریه شروع شده است. روسیه اگرچه حامی اسد است، اما با یک دید کلان‌تر به آن نگاه خواهد کرد.

۳- اردوغان علی‌رغم اینکه مدعی حمایت از حماس و حزب‌الله بود؛ اما در طول جنگ اسرائیل با غزه و لبنان با نقش‌آفرینی مکرر به نفع اسرائیل از جمله در حمایت لجستیکی و هم اکنون نیز با تشدید بحران در سوریه در پی این است که با استفاده از این فرصت و با هماهنگی و جلب حمایت اسرائیل به حضور ایران در مدیترانه برای همیشه پایان دهد. همانطور که اخیرا گفته است، اما در پی آن است که از مدیترانه تا مرز ایران دیوار امنیتی بکشد.

۴- هم‌اکنون بشار اسد در سفری از پیش اعلام نشده وارد مسکو شده و پیرامون پیشروی نیرو‌های تروریستی به سمت حلب در حال رایزنی با مقامات روسیه است. نتیجه این دیدار می‌تواند تاثیر بسیار مهمی بر وضعیت میدانی نبرد در حلب داشته باشد.

۵- در شرایط فعلی ایران از منظر نظامی و دیپلماتیک در فشار مضاعفی قرار گرفته است و نیازمند یک تلاش بی وقفه برای اثرگذاری بر روند تحولات است. خطر عمده برای ایران این است که روسیه در نوعی هماهنگی با اسرائیل و ترکیه هم هست و ایران را بزرگترین رقیب خود در سوریه می‌داند و احتمالأ قطع ارتباط ایران با حزب‌الله به نحوی که نفوذ تهران را منطقه کاهش دهد و همزمان به سود روسیه و اسرائیل باشد برای مسکو مطلوب باشد. در شرایط فعلی با توجه به اینکه اسد در مسکو حضور دارد و روسیه را حامی اصلی خود می‌بیند، نوع نگاه او به حضور ایران در سوریه بر نوع برخورد روسیه اثرگذار خواهد بود.

۶. ایران می‌تواند به سمت و سوی هماهنگی با مقامات عراقی جهت استفاده از حریم هوایی این کشور برای مقابله با تروریست‌های وابسته به ترکیه برود. در صورت همکاری بغداد در این زمینه، ایران می‌تواند تا حدودی ابتکار عمل را در دست خود حفظ کند. حضور موشکی ایران در سوریه می‌تواند نوعی رقابت با روسیه در تحولات سوریه هم باشد که ممکن است آینده تحولات را دست‌خوش تغییراتی کند.

لینک کوتاه کپی لینک