فرهیختگان: مذاکرات جاری میان اسرائیل و لبنان که روز گذشته به یک سرانجام موقت رسید، اگرچه بهظاهر با هدف کاهش تنشها آغاز شده است، اما در واقع بازتابی از تغییر توازن قدرت در منطقه است. حزبالله، با استفاده از ابزارهای نظامی و سیاسی، اسرائیل را به پذیرش قواعدی جدید وادار کرده است. آنطور که از گزارشهای منتشرشده توسط رسانهها پیداست، این قواعد نه تنها شامل محدودیتهای نظامی برای اسرائیل در مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی میشود، بلکه پیامی روشن به تلآویو و حامیان غربیاش دارد؛ مقاومت آماده است تا در صورت هرگونه تجاوز، پاسخ کوبندهای بدهد.
با این حال، آنچه این مذاکرات را برای تحلیلگران برجسته میکند، واکنشهای رسانههای جریان ضد مقاومت است. رسانههایی مانند ایران اینترنشنال و بیبیسی که وابسته به جریان رضا پهلویاند، تلاش کردهاند مثل حمایتهای همیشگیشان از رژیمصهیونیستی، با زیر سوال بردن نقش حزبالله و بزرگنمایی هزینههای این درگیریها برای لبنان، فضای عمومی را علیه مقاومت تحریک کنند.
یکی از مسائل مهم در بازخوانی این موارد، نارضایتی این رسانهها از مذاکرات آتشبس است. «قدرت نیروهای حزبالله» یکی از دلایل تثبیت این اتفاق است. مذاکرات آتشبس در این برهه زمانی به هر شکل و شیوهای، نشاندهنده جایگاه حزبالله بهعنوان نیرویی بازدارنده است. این موضوع برای رسانههایی که همواره تلاش کردهاند مقاومت را تضعیف یا حاشیهنشین نشان دهند، یک شکست محسوب میشود. عامل دومی که این رسانهها را ناراحت از آتشبس کرده این است که این مذاکرات اگرچه به نوعی به معنای توقف درگیریهاست، اما در واقع نشاندهنده پذیرش قواعد بازی هم از سمت حزبالله و هم از سوی رژیمصهیونیستی است. این امر برای رسانههایی که از اسرائیل بهعنوان یک ابرقدرت یاد میکنند، قابل قبول نیست و طبیعی است که همه تلاششان را در جهت جلوگیری از این اتفاق کنند.
ناراحتی رسانههای جریان پهلویست و ضدمقاومت از این واقعیت، بیش از هر چیز نشاندهنده موفقیت حزبالله و محور مقاومت است. این روزها، در حالی که چشم جهان به تحولات لبنان و اسرائیل دوخته شده است، حزبالله بار دیگر ثابت کرده است که تنها با قدرت و استقامت میتوان قواعد بازی را در منطقه تغییر داد. مذاکرات آتشبس، فارغ از نتیجه نهایی، مهر تأییدی بر این واقعیت است.