جهان صنعت نیوز – در یکصد و دهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، محمدرضا ظفرقندی به مشکلات نظام سلامت در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نیروی انسانی پرداخت و بر اهمیت اصلاح اقتصاد سلامت برای اجرای طرحهایی مانند پزشک خانواده تأکید کرد. ظفرقندی با اشاره به آسیبهای ناشی از آلودگی هوا، آمارها را نگرانکننده توصیف کرد. به گفته وی، سالانه ۴۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و ۱۲ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد کشور وارد میشود
یکصد و دهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی صبح پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۳ با حضور رئیسجمهور و جمعی از اساتید و مسئولان حوزه سلامت برگزار شد. در این نشست، محمدرضا ظفرقندی ضمن تشکر از توجه رئیسجمهور به شبکه سلامت، اظهار داشت که مشکلات نظام سلامت در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نیروی انسانی ریشه دارد. وی تأکید کرد که این مشکلات به هم وابستهاند و بدون اصلاح اقتصاد سلامت، طرحهایی مانند پزشک خانواده و نظام ارجاع به نتیجه نخواهند رسید.
ظفرقندی با اشاره به آسیبهای ناشی از آلودگی هوا، آمارها را نگرانکننده توصیف کرد. به گفته وی، سالانه ۴۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و ۱۲ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد کشور وارد میشود. او تأکید کرد که پدیدههایی مانند آسم کودکان و مشکلات ریوی از اثرات این معضل هستند و نیازمند اقدامات فوری و بیندستگاهیاند.
وی در ادامه به بحران میانسالی در کشور اشاره کرد و گفت: “اگر روند کاهش رشد جمعیت ادامه یابد، ایران طی ۲۰ تا ۲۵ سال آینده به سالخوردهترین کشور منطقه تبدیل خواهد شد.” او از رسانهها و نهادهای مرتبط خواست با فرهنگسازی و اطلاعرسانی، خطرات این بحران را برای جامعه روشن کنند.
وزیر بهداشت، کمسوادی مردم در حوزه سلامت، آمار بالای مرگومیر ناشی از تصادفات جادهای و تأمین نشدن منابع مالی طرحهایی مانند طرح دارویار را از دیگر چالشهای حوزه سلامت برشمرد و خواستار افزایش منابع و عزم ملی برای حل این مشکلات شد.
در این جلسه، مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از دغدغههای رئیسجمهور در حوزه سلامت تقدیر کرد و پیشنهاد ایجاد یک ستاد سلامت در شورایعالی انقلاب فرهنگی را ارائه داد. دیگر اساتید حاضر در نشست نیز بر لزوم اختصاص یارانه به لبنیات مدارس، توجه به تغذیه در مناطق محروم، استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت و گسترش دیپلماسی سلامت تأکید کردند.
∎