شناسهٔ خبر: 69990566 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور در شیراز برگزار شد

دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور طی آئینی و با حضور خیران بیمارستان‌های سراسر کشور و مسئولان استان فارس به میزبانی شیراز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی ربیعی؛ دستیار اجتماعی رئیس جمهور امروز در دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور که به میزبانی شیراز برگزار شد، گفت: سه موضوع وجود دارد که جامعه بر اساس آن ارزیابی می‌شود که توجه به بی پناهان، سالمندان و کودکان از آن جمله است و شاخص برتری جامعه با توجه به این سه دسته دیده می‌شود.

وی با بیان ایکه جمعی که خیر جمعی در آن وجود دارد حال انسان را خوب می‌کند، افزود: امنیت، آموزش و سلامت سه حوزه‌ای هستند که باید عادلانه در جامعه و کشور توزیع شوند، آثار نابرابری سلامت و آموزش در کوتاه مدت محسوس نیست و نتایج اثرگذار بلندمدت دارد، به‌عنوان مثال مادری که تغذیه درست ندارد کودکی که از او متولد می‌شود بعد از 50 سالگی مشکلات و بیماری‌های زیادی خواهد داشت.

دستیار اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اینکه 170 هزار نفر بازمانده تحصیل ابتدایی در کشور وجود دارد، گفت: بازماندگی تحصیلی پس از دبستان زیاد داریم که این آثار عمیقی در جامعه دارد.

وی گفت: نابرابری در سلامت رنج آورترین نوع نابرابری است و به نظر من بیمارستان لبه ارتباط دولت با مردم است و معیشت و سلامت، مادر مسائل اجتماعی هستند.

ربیعی اضافه کرد: کار خیر روی خود خیر و جامعه هدف و اجتماع اثر دارد و خیرین قهرمانان مردم محسوب می‌شوند، جوامع با قهرمانان خود زنده‌اند و اثر اجتماعی کار خیر بیش از سایر آثار است.

وی با اشاره به اینکه وقتی نارسایی‌ها وجود دارد باید به مردم گفته شود، افزود: ناترازی‌های زیادی در کشور وجود دارد، ناترازی در خاک فرسوده کشور و انسان بسیار وجود دارد، اما فقط ناترازی‌های برق و آب شنیده شده است.

دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: معلمین و بازنشسته‌ها مطالبه دارند و هزینه‌هایی که برای معلولین در نظر گرفته شده، تنها 20 درصد از آنچه باید باشد، است؛ اکنون خرج دولت 20 و دخل آن هفت است و کاری که خیرین اکنون انجام می‌دهند بسیار ارزشمند است.

ربیعی با تاکید بر اینکه یک مسیر اصلاح هزینه‌ها و یک مسیر آموزش اصلاح مصرف و افزایش بهره وری است، بیان کرد: بدون استفاده از ظرفیت جامعه حل کردن مشکلات بسیار سخت است و در این اجلاسیه، هشت موضوع را از مشکلات خیرین احصا کردم که بخشی از آن نیاز به قانون دارد و بخشی از آن با آیین نامه‌های دولتی اصلاح می‌شود.

وی افزود: من موظف به پیگیری خواسته‌های خیرین هستم، من می‌دانم بیمه‌ها هم مشکل دارند و همین الان هم اختلاف بین بیمه‌ها و وزارت بهداشت وجود دارد، حقوق بازنشستگان را هم بیمه‌ها از بانک‌ها تقریض می‌کنند.

ربیعی گفت: اقتصاد ایران، یک اقتصاد سیاسی است و یک راه پیچ در پیچ است؛ تامین اجتماعی از دولت طلبکار است و هربار پول به آن تزریق می‌شود و به بازنشستگان می‌دهد؛ باید بپذیریم با ائتلاف و همراه هم بودن می‌توانیم به نتیجه برسیم و راهی نداریم که به مرور در کنار هم با نهاد‌های مدنی فعالیت کنیم.

از دوران طلایی بودجه دولت عبور کردیم و پول دولت تمام شده است

غلامحسین محمدی؛ معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز گفت: در سال 2023 ایران رتبه خوبی در بین 140 کشور در کار‌های خیر کسب کرد.

وی افزود: بیش از 80 درصد مردم عضو مجمع نیکوکاری نیستند، مردم به صورت سیستماتیک کمک نمی‌کنند و حدود 72 درصد کمک نقدی دارند و 61 درصد قائل به این هستند کمک‌ها باید به صورت فردی باشد.

معاون وزیر کار، تعاون رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مردم ما با کار متشکل میانه خوبی ندارند، گفت: پیشرفت کشور به نهاد‌ها بر می‌گردد و اگر نهاد‌ها به خوبی شکل نگیرند بسیاری از کار‌ها به هدف نمی‌رسد و انسان‌ها با توانمندسازی و آموزش می‌توانند توانمندی خود را افزایش کنند.

محمدی تاکید کرد: از دوران طلایی بودجه دولت عبور کردیم و پول دولت تمام شده است؛ لذا امروز نیاز داریم که به سمت کمک‌های مردمی برویم؛ اینکه 37 بیمارستان خیر ساز در فارس قرار گرفته، نشان از اهمیت موضوع کار خیر در بین مردم استان فارس دارد.

وی گفت: آموزش انسان را از تله فقر رها می‌کند و ما باید اینها را آموزش دهیم. ما پشت سر کسب و کارها توسط سازمان فنی و حرفه‌ای حرکت می‌کنیم؛ باید با آموزش یک حلقه میانی بین جامعه و بیمارستان‌ها توسط خیرین شکل گیرد.

معافیت از مالیات برای کار‌های خیریه ضروری است

نائب رئیس هیات امنای مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس نیز در این نشست بر لزوم معافیت مالیاتی کار‌های خیریه و فعالیت خیرین تاکید کرد و گفت: این موضوع باید در دستور مجلس و دولت قرار گیرد.

محمدهادی ایمانیه افزود: 20 سال پیش با همکاری آیت الله دستغیب مجمع خیرین سلامت استان راه اندازی شد که برای اولین بار در کشور بود.

وی گفت: وزارت بهداشت کمک کند فارغ التحصیلان رشته‌های تخصصی، طرح خود را در بیمارستان خیریه بگذرانند و استادان تمام وقت حداقل یک روز یا یک بعدازظهر در هفته را در بیمارستان خیریه حضور داشته باشند و به مردم خدمت کنند.

ایمانیه تصریح کرد: موضوع رفع مشکلات خیرین باید به گونه‌ای در بودجه 1404 گنجانده شود و در بحث مالیات نیز نباید مالیات ارزش افزوده از خیرین اخذ شود؛ مالیات زمانی گرفته می‌شود که برای مردم خرج شود، اما خیرین که برای مردم از زندگی خود هزینه می‌کنند نباید مالیات برای کار‌های خیریه بدهند و این موضوع باید در دولت و مجلس مورد توجه باشد.

نائب رئیس هیات امنای مجمع خیرین تامین سلامت استان فارس گفت: خیرین به فکر ایجاد پشتوانه برای بیمارستان‌ها باشند، همان کاری که مرحوم نمازی انجام داد، مرحوم نمازی 12 درصد آب شرب شیراز را وقف بیمارستان نمازی کرده است و زمین‌هایی وقف بیمارستان نمازی کرد که هم اکنون هشت هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

وسایل پزشکی باید با حذف مالیات خریداری و مجوز‌ها با تسریع دریافت شود

محمود تابنده؛ رئیس هیات مدیره مجمع خیرین تامین سلامت فارس و دبیر علمی دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور نیز گفت: مجمع خیرین تامین سلامت در تامین امکانات پزشکی و پزشک و پرستار مشکل دارد که باید برای رفع این موضوعات دولت یاری رسان مجمع باشد.

وی گفت: باید به جایگاهی برسیم وقتی به سیستم‌های دولتی مواجه می‌شویم انجمن به طور کلی با مسئولین به مذاکره بپردازد، کار جزیره‌ای به ثمر نمی‌نشیند.

دبیر علمی دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور افزود: هدف در هر کشوری امنیت و سلامت مردم است، هر دوی این موارد که نباشد کشور به آن نقطه مناسب نمی‌رسد. کاری به بخش امنیت ندارم که کار من نیست ولی تامین سلامت مردم وظیفه دولت است و در هر جای دنیا هم مردم کنار دولت هایشان برای تامین سلامت هستند.

وی گفت: بسیاری از بیمارستان‌های دنیا از پول مردم و خیرین اداره می‌شود و برای تشویق مردم است که دولت‌ها سعی می‌کنند برنامه ریزی کنند که خیرین تشویق شوند و اگر خیرین کاری می‌کنند، باری را از دوش دولت برداشته است. ما می‌خواهیم دولت وظیفه خودش را انجام بدهد و اگر خیری 60 درصد ساخت بیمارستان را تقبل کرده است دولت وظیفه دارد برای خودش 40 درصد مابقی را کمک کند، چون خیرین به کمک دولت آمده‌اند و ما می‌خواهیم دولت کمک کند تا ما بیشتر به مردم برسیم.

تابنده افزود: ما برای خدمت 2 مورد بیشتر نیاز نداریم اول امکانات پزشکی و دوم آن پزشک و پرستار است و در این مورد لنگ هستیم که باید دولت کمک کند این 2 مورد حل شود.

وی گفت: اگر می‌گوییم وسایل پزشکی را با حذف مالیات بخریم و مجوز‌ها با تسریع دریافت شود، برای خدمت به مردم است و این موارد را با ارائه برنامه در مجلس یا وزارت بهداشت مصوبه کنید تا مشکلات به حداقل برسد.

به دنبال راه حلی هستیم که مشکلات مجمع خیرین تامین سلامت را رفع کنیم

جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مشکلات را در قالب لایحه دولت ارائه کند و همه این موارد مستلزم این هست که اگر طرح به مجلس رفت نماینده دولت مخالفت نکند، البته قانون تامین مالیات را مطالعه کنند و ابزار‌های آن را اطلاع داشته باشند در این قانون روش‌های مختلفی در نظر گرفته‌ایم که می‌تواند یاری رسان باشد.

روح الله نجابت؛ دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با همه وجود از خیرین تجلیل می‌کنیم که خدمات رسانی می‌کنند و اگر خیرین نبودند چه اتفاقی روی می‌داد و به دنبال راه حلی هستیم که مشکلات مجمع خیرین تامین سلامت را رفع کنیم.

از خیرین قدرشناسی کنید؛ یا حداقل دست و پای آنان را با قوانین سخت نبندید

کوروش عزیزی؛ مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تمام وجود یاری رسانی مجمع خیرین تامین سلامت و خیرین خواهد بود، گفت: نگاه را از درمان محوری بسط و به سلامت محوری تسری داد؛ شیراز و فارس این افتخار را دارد که مجمع خیرین تامین سلامت را راه‌اندازی کرده است.

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: مطالبه اصلاح قوانین برای رفع مشکلات مجمع خیرین باید در دستور کار قرار گیرد و خیرین انتظار دارند که قدرشناسی ببینند یا حداقل دست و پای آنان با قوانین سخت بند زده نشود تا بهتر بتوانند یاری رسان باشند.

عزیزی افزود: در زمینه «پیشگیری مقدم بر درمان است» باید فعالیت شود و پژوهش‌هایی که منجر به تامین سلامت بشود مورد حمایت خیرین قرار گیرد.

انتهای پیام/424