شناسهٔ خبر: 69989606 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

چرا سربارزان مرزهای کشور مقدس هستند؟

مرزبانان ما که حافظان امنیت این کشورند، نزد همه‌ی ملت قداست بالایی دارند. امیرالمؤمنین علیه‌السلام در سخنانی، تعابیر زیبایی را درباره آنها به کار می‌برند

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ ، امنیت یکی از اساسی‌ترین نیازهای انسانی و از مهم‌ترین ارکان پایداری و پیشرفت جوامع است. این مفهوم نه تنها در ابعاد فردی، بلکه در سطح اجتماعی و سیاسی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. امنیت، علاوه بر ایجاد آرامش روانی، زیرساختی برای رشد و رفاه عمومی فراهم می‌آورد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله درباره اهمیت امنیت فرمود «نِعمَتانِ مَکفُورَتانِ: الأمنُ والعافِیَةُ؛ دو نعمت است که شکر آنها گزارده نمی‌‏شود: امنیّت و سلامتی»؛ و امیرالمؤمنین علیه‌السلام آن را مایه آسایش زندگی معرفی کردند: «رِفاهِیَّةُ الْعَیْشِ فِی الاَْمْنِ؛ آسایش زندگانی در امنیت است» و در عین حال، بدترین وطن را وطنی دانستند که ساکنانش در آن ایمن نباشند؛ شَرُّ الأوطانِ ما لَم یَأمَن فیهِ القُطّانُ.
تسنیم نوشت:در این میان، امنیت مرزها یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین ابعاد امنیت ملی هر کشور به شمار می‌رود. مرزها نه تنها خطوط جدایی‌دهنده کشورها هستند، بلکه نماد حاکمیت و تمامیت ارضی یک ملت را نیز نمایان می‌کنند. به عبارت دیگر، امنیت مرزی بخشی از امنیت کل کشور است و عدم کنترل و نظارت صحیح بر این مرزها می‌تواند منجر به تهدیدات جدی از جمله تروریسم و نقض حاکمیت شود؛ لذا تأمین امنیت در مرزها مستلزم استقرار نیروهای مسلح و تخصصی است که بتوانند به‌طور مؤثر و کارآمد از این خطوط دفاع کنند و از ورود تهدیدات جلوگیری کنند.
مرزبانان به‌عنوان مدافعان خط مقدم کشور در تأمین امنیت مرزها نقش بسیار حیاتی دارند. آن‌ها با ایستادگی و فداکاری خود، نه تنها از تمامیت ارضی کشور دفاع می‌کنند بلکه امنیت و آرامش داخلی را برای مردم به ارمغان می‌آورند. آموزش، توانمندی و روحیه بالای این نیروها، انضباط و ثبات را در مرزها به‌وجود می‌آورد و به دولت‌ها این امکان را می‌دهد که با قدرت و اطمینان بیشتری به مسائل داخلی و خارجی خود بپردازند. در واقع، حضور سربازان و حفاظت از مرزها بستری برای توسعه اقتصادی و اجتماعی ایجاد می‌کند و آکنده از ارزش‌هایی است که به حفاظت از فرهنگ، تاریخ و سرنوشت یک ملت کمک می‌کند.

بنابراین مرزبانان ما که حافظان امنیت این کشورند، نزد همه‌ی ملت قداست بالایی دارند. امیرالمؤمنین علیه‌السلام در سخنانی، تعابیر زیبایی را درباره ایشان به کار می‌برند؛ ایشان حافظان امنیت را دژ مردم، زینت زمامداران و مایه عزت دین و امنیت و استواریِ امور مردم دانستند. امام می‌فرماید «الجُنُوُد بِإذنِ اللَّهِ حُصُونُ الرَّعیَّةِ وَ زَینُ الوُلاةِ وَ عِزُّالدِّینِ وَ سُبُلُ الأَمنِ وَ لَیسَ تَقُومُ الرَّعِیِّةُ إلّا بِهِم؛ سربازان، به اذن خداوند دژ مردم، زینت زمامداران، مایه عزّت دین و امنیّت‏‌اند و کار شهروندان، جز به آنان استوار نمی‏‌شود.»
این جمله امام اشاره به این دارد که بدون وجود این نیروهای مدافع، استواری امور جامعه و زندگی آرام بشری ممکن نخواهد بود و تأکید بر این دارد که تأمین امنیت در نهایت موجب عزت دین و سرفرازی ملت خواهد شد.
به همین دلیل اهمیت امنیت مرزها را نمی‌توان نادیده گرفت؛ زیرا این امنیت به‌طور مستقیم با توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها در ارتباط است. ارتقای توانمندی‌های نیروهای مسلح و حمایت از آن‌ها باید به اولویت‌های کلان سیاست‌گذاری‌های ملی تبدیل شود. این امر نه تنها به تقویت امنیت مرزها و دفع تهدیدات خارجی کمک می‌کند، بلکه احساس امنیت را در میان شهروندان افزایش می‌دهد.