به گزارش خبرگزاری ایمنا، والدین همواره به دنبال راهی برای تأمین آینده کودکان خود هستند. سرمایهگذاری برای کودکان امری تضمینکننده برای آینده آنها است. این افراد در آینده میتوانند با پشتوانه مالی و خیالی آسوده پا به دوران جوانی گذاشته و برای انجام امور خود از قبیل کسب و کار، ازدواج و… با دست باز اقدام کنند.
سهام دولتی نوزادان چیست؟
از سال ۱۴۰۰ به هر نوزاد متولد شده سهامی در قالب سهام نوزادان اعطا میشود. این سهام به صورت واحدهای صندوق سرمایهگذاری اعطا شده و به نوزادان متولد ۱۴۰۰ به بعد تعلق میگیرد. شما میتوانید که صندوق سرمایهگذاری نوزاد خودتان را از میان صندوقهای مجاز انتخاب کنید. سهام تا سن ۲۴ سالگی فرزند به همراه سود بلوکه خواهد شد. از ۲۴ سالگی به بعد مبلغ سهام توسط فرزند قابلبرداشت است. درصورتیکه فرد قبل از ۲۴ سالگی ازدواج کند میتواند زودتر از وقت مقرر از سهام خود استفاده کند. دولت چهاردهم در راستای اجرای تکلیف قانونی تعیین شده در حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تلاش کرده است تا با اعطای مقدار مشخصی سهام صندوقهای قابلمعامله در بورس به نوزادان، بهنوعی از فرزندآوری حمایت کند وبا استفاده از ظرفیت بازار سرمایه پشتوانه مالی برای آینده کودکان بسازد.
تعداد سهام نوزادان و کودکان
بر اساس قانون جوانی جمعیت، دولت برای حمایت از خانوادهها و آینده مالی فرزندان، مبالغی را به صورت سهام در صندوقهای سرمایهگذاری برای نوزادان متولد سالهای ۱۴۰۰ به بعد اختصاص داده است. این مبالغ به شرح زیر است:
یک میلیون تومان | متولدین ۱۴۰۰ |
یک میلیون و پانصد هزار تومان | متولدین ۱۴۰۱ |
دو میلیون و سیصد هزار تومان | متولدین ۱۴۰۲ |
ثبت نام سهام نوزادان
مراحل ثبت نام سهام نوزادان در ادامه آمده است:
- در مرحله اول باید وارد درگاه ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir شوید.
- در صفحهای که به شما نمایش داده میشود، تلفن همراه یکی از والدین را درج کنید.
- سپس کد تأیید ارسال شده را در کادر خالی وارد کنید.
- کد ملی و تاریخ تولد خود را در بخشهای مربوطه درج کنید.
- در مرحله بعد، کد پستی خود را در کادر خالی بنویسید.
- پس از طی کردن این مراحل، وارد پروفایل کاربری خود در این سامانه شوید.
- روی بخش «طرح تشویق فرزندآوری و جوانی جمعیت» کلیک کنید.
- سپس در بخش «اطلاعات فرزند»، کد ملی تمام فرزندان شما به نمایش در میآید. شما باید کد ملی فرزندانی که پس از سال ۱۴۰۰ به دنیا آمدهاند را انتخاب کنید.
- در کادر خالی، تاریخ تولد فرزند خود را وارد کنید.
- در مرحله بعد اطلاعات هویتی فرزند شما، نمایش داده میشود. در صورت صحت این اطلاعات، روی گزینه «مرحله بعد» کلیک کنید.
- سپس بانک عامل مورد نظر خود را از میان بانکهای موجود انتخاب کنید.
- در مرحله بعد باید از میان صندوقهایی که نام آنها در این سامانه ذکر شده است، سه مورد را انتخاب کنید.
- در نهایت روی گزینه «ارسال اطلاعات» کلیک کنید.
- مشاهده پیامی با مضمون موفق بودن ثبت اطلاعات، به معنای به اتمام رسیدن فرایند ثبت نام برای سهام دولتی نوزادان است.
ثبت نام در سجام برای نوزادان
برای ثبتنام در سامانه سجام ابتدا به سایت sejam.ir مراجعه کنید و گزینه ثبتنام را انتخاب کنید. اطلاعات شخصی فرد زیر ۱۸ سال را وارد کنید و مجدد به صفحه نخست بازگردید. در قسمت ویرایش اطلاعات، مشخصات ولی متقاضی را وارد کنید. برای ورود به قسمت ویرایش شماره همراهی را که در هنگام ورود به سامانه وارد کردهاید، وارد کنید و منتظر ارسال کد تأیید باشید. سپس کد ارسال شده را زده و نوع مشتری را «حقیقی ایرانی» انتخاب کنید و در ادامه کد ملی فرد زیر ۱۸ سال را وارد کنید.
در قسمت ویرایش فرمها، اطلاعات نماینده (ولی کودک) را ثبت کنید. در این مرحله سمت و شرایط نماینده را «نماینده قانونی» انتخاب کنید. لازم به ذکر است سرپرست باید دارای کد سجام باشد. در پایین صفحه نیز کد ملی سرپرست را وارد کنید و مجدد منتظر ارسال کد تأیید روی تلفن همراه خود باشید. کد تاییدیه ارسالشده را ثبت و نوع مدارک اثباتکننده سمت را «ولایت» انتخاب کنید. پس از اطمینان از صحت مدارک واردشده، اطلاعات را ثبت کنید. در قسمت پایین صفحه یک قسمت به نام انتخاب فایل وجود دارد که میبایست کپی شناسنامه ولی، کپی کارت ملی ولی و کپی شناسنامه کودک را بارگذاری کنید. در نهایت برای ثبت نهایی بر روی کلمه افزودن کلیک کرده و مرحله بعد را انتخاب کنید. پس از تأیید مشخصات، ثبتنام سجام کودکان زیر ۱۸ سال به پایان میرسد.
تفاوت ثبت نام کد سجام بزرگسالان با نوزادان
بزرگترین تفاوت بین ثبت نام کد سجامی بزرگسالان و نوزادان، مربوط به احراز هویت آنها است. زمانی که یک فرد بزرگسال (بالای ۱۸ سال) برای دریافت کد سجامی اقدم میکند، میتواند احراز هویت خود را هم (مانند سایر مراحل) به صورت اینترنتی انجام دهد اما احراز هویت افراد زیر ۱۸ سال باید به صورت حضوری انجام شود. به عبارت بهتر، ولی قانونی نوزاد باید همراه با مدارک شناسایی خود و نوزاد (پس از افتتاح یک حساب بانکی به نام ولی نوزاد) به یکی از شعب دفاتر پیشخوان مراجعه کند.
مدارک مورد نیاز سهام نوزادان
- اصل و کپی شناسنامه
- کپی از تمام صفحات شناسنامه پدر و فرزند
- مدارک هویتی پدر
- اطلاعات ارتباطی ازجمله آدرس محل سکونت، محل کار، کد پستی، تلفن همراه و ثابت پدر یا فرزند
- اطلاعات بانکی مانند شماره حساب، نام بانک، کد شعبه و… که باید به نام خود نوزاد باشد