شناسهٔ خبر: 69987941 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پوشش چتر هسته‌ای روسیه برای اعضای پیمان امنیت جمعی

دبیر شورای امنیت روسیه امروز تاکید کرد که طبق دکترین هسته‌ای به‌ روزرسانی‌ شده، «چتر هسته‌ای» روسیه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را در اولویت محافظت قرار می‌دهد و در این زمینه بلاروس جایگاه خاصی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد که «چتر هسته‌ای» این کشور، بر اساس دکترین هسته‌ای به‌روزرسانی‌ شده روسیه، در وهله نخست شامل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی می‌شود. وی این اظهارات را امروز، پنجشنبه، در حاشیه نشست مشترک شورای وزیران امور خارجه، شورای وزیران دفاع و کمیته دبیران این سازمان در آستانه (جمهوری قزاقستان) بیان کرد.

شویگو با تأکید بر اینکه دکترین جدید روسیه کاملاً «شفاف و روشن» است، افزود: «ما فکر می‌کنیم همه چیز را به وضوح توضیح داده‌ایم. بنابراین، از همکاران، به‌ویژه همکاران غربی، درخواست می‌کنیم که این دکترین را به‌طور کامل و با دقت مطالعه کنند و از تفسیرهای گزینشی و اضافه کردن مفاهیم غیر مرتبط خودداری کنند.»

دبیر شورای امنیت روسیه اشاره کرد که دکترین به‌روزرسانی‌ شده در درجه نخست محافظت از کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تضمین می‌کند و یادآور شد: «طبیعتاً، در این دکترین، موضوع محافظت از کشورهای متحد روسیه در اولویت قرار گرفته است. علاوه بر این، در این سند، یک الحاقیه مهم وجود دارد که مربوط به بلاروس می‌شود و به نظر من قابل توجه است.»

ژنرال شویگو توضیح داد که در این دکترین معیارهای استفاده از تسلیحات هسته‌ای با توجه به تهدیدات جدید در عرصه بین المللی بطور واضح تعریف شده است، از جمله در شرایطی که تهدید جدی علیه بلاروس با استفاده از تسلیحات متعارف تهاجمی صورت گیرد یا بقای این کشور در معرض خطر قرار بگیرد.

چند روز قبل، آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، قابلیت‌های هسته‌ای روسیه را «بسیار وحشتناک» توصیف کرده و از کشورهای غربی خواست، هر کاری ممکن است برای جلوگیری از وقوع یک جنگ هسته‌ای با روسیه انجام دهند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در تاریخ 19 نوامبر دکترین جدید هسته‌ای این کشور را مورد تأیید قرار داد. این دکترین شامل اصلاحاتی است که در ماه سپتامبر اعلام شده بود. برای نخستین بار در این سند، تعریف مشخصی از دشمنان بالقوه ارائه شده است که روسیه در برابر آن‌ها به بازدارندگی هسته‌ای اقدام می‌کند.

انتهای پیام/