به گزارش میراثآریا، یوسف بیدخوری امروز پنجشنبه هشتم آذرماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: این طرحها در نقاط روستایی شهرستانهای طرقبه و شاندیز، نیشابور، کلات، درگز، فیروزه، کوهسرخ،چناران و قوچان قرار دارد که پس از احیا و مرمت منازل قدیمی، تبدیل به واحد اقامتی بومگردی میشوند.
معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون تعداد ۸۹ موافقت اولیه بومگردی صادر شده که اقدامات مرمتی و تکمیلی و تجهیز این واحدها در حال انجام است.
بیدخوری بومگردیها را از مهمترین مولفههای گردشگری سبز با هدف استفاده بهینه از منابع آب، گاز، برق و کاهش پسماند دانست و تصریح کرد: احیای سنت های اصیل ایرانی- اسلامی، ترویج غذاها و آیین و رسوم محلی و بومی و نیز توسعه و ترویج صنایع دستی و حفظ فرهنگ و معماری ارزشمند روستایی و ایجاد اشتغال پایدار و فراهم کردن امکان تجربه زندگی واقعی در محیط روستایی برای گردشگران و علاقهمندان و بهطور کلی پاسداشت تکثرگرایی فرهنگی و سنتی از شاخصترین کارکردهای آنها در دنیای ماشینی و جهانی شده امروز است.
او یادآور شد: تاکنون ۱۸۲ اقامتگاه بومگردی و سنتی در سطح روستاها و شهرستانهای استان افتتاح شده که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به ۱۹۰ اقامتگاه برسد.
معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی اظهار کرد: بیشترین تراکم بومگردیهای استان در شهرستانهای طرقبه و شاندیز با ۲۱ واحد،گناباد با ۱۸ واحد، چناران با ۱۷ واحد، نیشابور با ۱۵ واحد، کلات با ۱۵ واحد، تربت حیدریه با ۱۳ واحد و خواف با ۱۱ واحد و بقیه در سایر شهرستان های استان پراکندهاند.
انتهای پیام/