شفقنا- دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بیش از یک سال است که از ورود پتو، لباس و کفش به نوار غزه به ویژه برای کودکان جلوگیری میکند، در حالیکه با آغاز فصل سرما خطر وقوع فاجعه انسانی در این منطقه افزایش یافته است.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «این سازمان تاکید کرد که در حالی که زمستان دوم از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه فرا میرسد، کمبود شدید لباس و کفش که از همان ابتدای جنگ ممنوع شده، شرایط را برای حدود دو میلیون نفر از آوارگان، که تنها بخش کوچکی از آنها موفق به دریافت کمکهای بشردوستانه شدهاند، وخیمتر میکند».
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانهای با محکوم کردن محدودیتهای اعمال شده توسط ارتش اشغالگر اسرائیل بر ورود کالاهای ضروری به نوار غزه، تاکید کرد که هیچ توجیه یا ضرورت نظامی در حقوق بینالملل وجود ندارد که مانع از ورود این اقلام حیاتی برای افراد غیرنظامی شود.
این نهاد افزود: این اقدامات، که بخشی از تلاش اسرائیل برای تحمیل شرایطی سخت و غیرانسانی به فلسطینیان و در واقع نابودی آنهاست، مصداق جنایت نسلکشی است. این نهاد حقوق بشری همچنین نشان داد که میزان ورود کامیونها به نوار غزه در دوره اخیر، حتی به 6 درصد نیاز روزانه مردم هم نرسیده و بیشتر این محمولهها نیز مربوط به مواد غذایی بوده است، بهطوری که سهم پوشاک و کفش کمتر از 0.001 درصد بوده است؛ بحرانی واقعی که در پی ویرانی حداقل 70 درصد خانهها، اکثر مغازهها و بازارها (از جمله فروشگاههای پوشاک) و همچنین محدودیتهای اعمالشده توسط اسرائیل بر ورود کالاها برای بازرگانان، تشدید شده است.
طبق این گزارش؛ صدها هزار فلسطینی در غزه، از جمله کودکان، زنان و سالمندان، با نزدیک شدن به فصل زمستان و بدون لباس کافی برای محافظت از خود در برابر سرمای شدید، در شرایطی بسیار وخیم قرار دارند، بهخصوص اکثریت قریب به اتفاق آوارگان که در چادرهایی بیدفاع در برابر سرما و باران زندگی میکنند.
دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانهای هشدار داد که این شرایط فاجعهبار، بهویژه با فقدان مراقبتهای پزشکی مناسب، فلسطینیان را در معرض بیماریهای جدی مانند عفونتهای تنفسی و سایر بیماریهای مرتبط با سرما قرار میدهد.
این وضعیت وخیم، ناشی از کمبود شدید داروهای ضروری برای درمان بیماریهای مرتبط با سرماخوردگی است؛ کمبودی که مستقیماً به محاصره خودسرانه اسرائیل و کمبود مواد غذایی و اتکا به غذاهای کنسرو شده برمیگردد. این شرایط، سیستم ایمنی بدن مردم را تضعیف کرده و آنها را در برابر بیماریها و ویروسها آسیبپذیرتر کرده است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانهای خاطرنشان کرد که از ۲.۳ میلیون فلسطینی در نوار غزه، حدود دو میلیون نفر آواره شده و مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. بسیاری از این آوارگان، پس از چندین جابجایی اجباری، اکنون در چادرها، مدارس یا میان خرابههای خانههای ویران شده خود زندگی میکنند و اکثریت آنها تنها با همان لباسی که به تن داشتند، از خانههای خود گریختهاند.
این دیدهبان افزود: اکثر خانوادهها بیشتر داراییهای خود را به دلیل بمباران و آوارگی از دست دادند که این وضعیت را بیشتر وخیم تر کرد، تیم میدانی ما کودکانی را در غزه مشاهده کردند که با پای برهنه در خیابانهای مملو از زباله و فاضلاب به دلیل کمبود کفش راه می رفتند و لباسهای نازک و فرسوده در زیر باران به تن داشتند.
این نهاد هشدار داد که فقدان کفش باعث افزایش قرار گرفتن کودکان در معرض جراحات و زخمها میشود و آنها را در محیطی که به دلیل محاصره فاقد دارو و تجهیزات پزشکی است در برابر عفونت آسیب پذیر میکند.
یورو مد خاطرنشان کرد: خانوادهها به راهحلهای موقتی متوسل میشوند که ناکافی و ناامن است و تنها رنج و ظلم آنها را افزایش میدهد، مانند ساختن کفش برای فرزندان خود از چوب و پلاستیک و دوختن لباس از پتو، در حالی که تنها افرادی که توانایی مالی دارند قادر به خرید این لباسهای جایگزین هستند.
دیدهبان حقوق بشر اروپا تصریح کرد که اسرائیل همچنین از سایر وسایل ضروری برای محافظت در برابر سرمای زمستان مانند پتو، هیزم، سوخت و منابع گرمایشی و همچنین از ورود مقادیر کافی چادر، پرده و نایلون جلوگیری میکند که باعث شده اکثریت آوارگان نتوانند چادرهای خود را بپوشانند و از آنها در برابر باران محافظت کنند و به دلیل بارانی بودن هوا در دو روز گذشته، صدها چادر آب گرفتگی و تعداد زیادی اثاثیه در میان آوارگان خیس شده است.
رصدخانه اروپای مدیترانه تأیید کرد که محرومیت مداوم و شدید از امکانات اولیه ضروری برای زندگی یک اقدام نسل کشی است، چرا که اسرائیل قصد دارد مردم را از ابتداییترین وسایل حفاظتی محروم کند و شرایط را با هدف قرار دادن هویت اجتماعی و فیزیکی با هدف محو وجود مردم غزه تغییر دهد. این محرومیتهای مداوم بهویژه کودکان و سایر گروههای آسیبپذیر را تحت تاثیر قرار داده و به میزان مرگ و میر به دلیل شرایط آب و هوایی سخت افزوده است.
رصدخانه مدیترانهای اروپا تأکید کرد که محروم کردن همه گروههای غیرنظامی از نیازهای اساسی، حملهای مستقیم به کرامت انسانی آنهاست و روحیه و انسانیتشان را میشکند. این محرومیت، آنها را به افرادی بیحق و حتی فاقد ابتداییترین حقوق اساسی تبدیل میکند و احساس ناامیدی را در میان همه ساکنان نوار غزه تشدید میکند.
این سازمان، از سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل خواست تا با تمام توان خود، بر اسرائیل فشار وارد آورند تا اجازه ورود مواد ضروری به نوار غزه را بدهد. همچنین خواستار افشای عمومی این جنایات و برجستهسازی رنجهای انسانی ناشی از آنها شد.
علاوه بر این خواستار اعمال تحریم علیه اسرائیل و اجرای احکام دستگیری صادر شده توسط دادگاه کیفری بینالمللی علیه نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و وزیر دفاع پیشین، یوآف گالانت، در اولین فرصت و تسلیم آنها به دادگاه بینالمللی شد.