در حساب ایکس کاخ سلطنتی بلژیک نیز با اعلام پذیرش استوارنامه رسمی شروع به کار خانم «أمل جادو» از وی به عنوان «رئیس جدید نمایندگی فلسطین در بلژیک» یاد شده است.
صفحه رسمی کاخ سلطنتی بلژیک همچنین درباره این دیدار نوشته است «این مراسم آغاز رسمی وظایف خانم جادو در کشور ما را نشان میدهد.»
خانم جادو در این دیدار همچنین پیام تشکر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را به خاطر حمایتهای پایدار بلژیک از فلسطین به پادشاه این کشور تقدیم کرد.
این زن دیپلمات فلسطینی در حساب ایکس خود نوشت: «استوارنامهام را به پادشاه بلژیک به عنوان سفیر فلسطین تقدیم کردم. بدین ترتیب نخستین سفیر فلسطینی خواهم بود که به چنین سمتی رسیده است.»
خانم جادو با تجربه طولانی در عرصه دیپلماسی و توانمندی در برقراری ارتباطات بینالمللی میتواند نقش تاثیرگذاری در آینده وضعیت فلسطین و روابط آن با اروپا ایفا کند.
این انتصاب در عین حال نشاندهنده افزایش حضور زنان در ردههای بالای دیپلماسی در سرزمینهای فلسطین است که به دلیل جنگها و درگیریهای نظامی متمادی در دهههای گذشته اغلب توسط مردان سیاستمدار و یا نظامی مدیریت شده است.
درباره أمل جادو چه میدانیم؟
أمل جادو دکترای خود را از مدرسه حقوق فلتچر در دانشگاه تافتز (Tufts University) در ایالات متحده آمریکا دریافت کرده است. دانشگاه تافتز بهویژه برای برنامههای بینالمللی، دیپلماسی و حقوق خود شهرت دارد.
پژوهشهای این زن دیپلمات بر تحلیل رژیمها و ناکامی فرایند صلح اسرائیل و فلسطین متمرکز بوده است. او همچنین در برنامههای مختلف دیپلماتیک و مذاکرات بینالمللی از جمله موضوعات مربوط به ایالات متحده تخصص دارد. این دیپلمات باتجربه، علاوه بر زبان عربی، به زبانهای انگلیسی و عبری نیز تسلط دارد.
رئیسجمهوری ایتالیا در سال ۲۰۱۸ با ارایه مدال افتخار از او برای تلاشهایش در تقویت روابط دوجانبه فلسطین و ایتالیا تقدیر کرد.
کارنامهای پربار در حوزه دیپلماسی و روابط بینالملل
این دیپلمات ۵۲ ساله فلسطینی سابقه طولانی در زمینه دیپلماسی و روابط بینالملل دارد. این انتصاب میتواند نشانهای از افزایش نقش او در سیاست خارجی «تشکیلات خودگردان فلسطین» و گسترش روابط بینالمللی با محوریت برقراری صلح در سرزمینهای فلسطینی باشد.
خانم جادو پیشتر در سمتهایی همچون معاون وزیر خارجه «تشکیلات خودگردان فلسطین» و رئیس بخش اروپایی این وزارتخانه و معاون رئیس نمایندگی «تشکیلات خودگردان فلسطین» در واشینگتن فعالیت داشته است.
انزوای راهحل دو-دولتی
راهحلی دو-دولتی از سوی آمریکا و اروپا و بسیاری دیگر از کشورها در منطقه خاورمیانه به عنوان راهحلی برای برون رفت از درگیری طولانی میان اسرائیل و فلسطین شناخته میشود.
حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ نیروهای حماس به اسرائیل که صدها کشته برجای گذاشت، حملات سنگین اسرائیل به سرزمینهای فلسطینی خصوصا باریکه غزه را به دنبال داشت. جنگ حماس و اسرائیل بار دیگر باعث طرح شدن راه حل دو دولت فلسطین و اسرائیل در کنار یکدیگر به عنوان تنها راه حل ممکن و نهایی شد.
مقامات آمریکا و اروپا بارها در دیدار با مقامهای اسرائیلی بر راهحل دو-دولتی تاکید کردهاند. راه حلی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل آن را جدی نگرفته است.
چراغ سبز اروپا به اجرای قرار بازداشت نتانیاهو
دیوان کیفری بینالمللی به تازگی علیه نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در سرزمینهای فلسطینی، از جمله غزه، قرار بازداشت صادر کرده است.
در همین زمینه اتحادیه اروپا در واکنش به این حکم اعلام کرده که «تصمیم دادگاه باید اجرا شود.» این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا این اقدام دیوان کیفری بینالمللی را «شنیع» خوانده است.