شناسهٔ خبر: 69980849 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

کاخ سفید: تماس‌های مداوم و غیرمستقیم با حماس وجود دارد/فرستاده بایدن: دستیابی به توافق با حماس ممکن است

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در مورد تلاش ها برای دستیابی به آتش بس در غزه اعلام رد که تماس های مداوم و غیر مستقیم با حماس از طریق میانجیگران وجود دارد.

صاحب‌خبر -

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در مورد تلاش ها برای دستیابی به آتش بس در غزه اعلام رد که تماس های مداوم و غیر مستقیم با حماس از طریق میانجیگران وجود دارد.

به گزارش ایرنا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی بایدن روز چهارشنبه به وقت محلی به رسانه های آمریکایی گفت که  بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به توافق رسیده است که «یک بار دیگر برای دستیابی به یک آتش‌بس خوب و توافق آزادی گروگان ها اقدام کند.»

مشاور امنیت ملی آمریکا افزود که جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا قصد دارد این کار را از امروز با تعامل نمایندگان خود با مصر، قطر و ترکیه و همچنین سایر بازیگران منطقه آغاز کند.

سالیوان گفت: «در هفته‌های اخیر تماس‌های مداوم و غیرمستقیم از طریق میانجی‌ها با حماس وجود داشته است. ما معتقدیم اکنون که در لبنان آتش‌بس داریم، فشار بر حماس برای دستیابی به توافق بیشتر خواهد شد.»

وی ادامه داد: «نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که چه زمانی ان توافق اتفاق می‌افتد، اما می‌توانم بگویم که ما تمام تلاش خود را برای تحقق آن و آزادی گروگان‌ها به کار خواهیم گرفت.»

جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات آمریکا سرانجام پس از ماهها جنگ طلبی رژیم اسرائیل در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و حمایت کامل از جنایات و اقدامات تروریستی این رژیم روز سه شنبه به وقت محلی، ۶ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴  اعلام کرد: اسرائیل و لبنان آتش بس را پذیرفتند.

رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد،در سخنانی از کاخ سفید در جمع خبرنگاران، توافق برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان را تایید کرد و گفت: «امروز، من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با نخست وزیران لبنان و اسرائیل صحبت کرده ام و  خوشحالم که اعلام کنم: آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان  اسرائیل و حزب الله را پذیرفته اند.»

رئیس جمهور آمریکا گفت: « این توافق برای توقف دائم درگیری ها طراحی شده است. طبق توافقی که امروز به دست آمد، از ساعت ۴ صبح فردا به وقت محلی(وقت محلی لبنان)، درگیری در سراسر مرز لبنان و اسرائیل پایان خواهد یافت.»

رئیس جمهور دموکرات آمریکا ادامه داد: طی ۶۰ روز آینده، ارتش اسرائیل به تدریج عقب‌نشینی می‌کند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانه‌های خود باز می‌گردند و  ارتش لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.

بایدن  ادعا کرد: «این توافق به‌طور کامل اجرا می‌شود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی آمریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزب‌الله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین مدعی شد: « حماس تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگان‌ها از جمله گروگان‌های آمریکایی.تلاش‌های جدیدی را با مصر، قطر، ترکیه و اسرائیل در رابطه با آتش‌بس در غزه انجام خواهیم داد».

بایدن ادامه داد که دستور انتقال توانایی‌های نظامی به منطقه خاورمیانه «برای دفاع از اسرائیل و منصرف کردن دشمن مشترک ما در یک لحظه حیاتی» را داده است.

پیش از سخنان بایدن ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: ما در مراحل پایانی توافق آتش بس در لبنان هستیم. دستیابی به توافق آتش بس در لبنان نتیجه تلاش های دیپلماتیک فشرده آمریکا و شرکای ما مانند فرانسه است./ایرنا

فرستاده بایدن: دستیابی به توافق با حماس ممکن است

فرستاده ویژه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به لبنان، ضمن اعلام تمایل واشنگتن برای مداخله در امور لبنان تحت عنوان «حمایت» از این کشور عربی مدعی شد: «دستیابی به توافق با حماس ممکن است.»

به گزارش ایسنا، «آموس هوکشتاین»  فرستاده ویژه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به لبنان، شامگاه چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» اظهار داشت: «ارتش لبنان به قدر کافی برای استقرار و ارائه نیروی عظیمی که به آن اجازه می‌دهد به اهدافش دست یابد، مجهز نیست.»

درحالی که آمریکا یکی از عاملین اصلی شکل گرفتن بحران کنونی در منطقه و توحش ماشین جنگی رژیم صهیونیستی علیه لبنان است، هوکشتاین مدعی شد: «ما باید از ارتش، اقتصاد و مردم لبنان حمایت کنیم و اگر این کار را نکنیم، به این درگیری باز خواهیم گشت.»

فرستاده ویژه بایدن به لبنان همچنین در وصف گفت‌وگوهای خود با سران رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در لبنان مدعی شد: «به آن‌ها گفتم که دستاوردهای زمینی بسیاری کسب کردید، اما باید دستاوردهای میدانی خود را به دستاوردهای سیاسی تبدیل کنید.»

ادعای هوکشتاین درباره «موفقیت اسرائیل» در حمله زمینی خود درحالی است که به اذعان «نفتالی بنت» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی، «توافق با حزب‌الله به‌معنای شکست تمام‌عیار اسرائیل است.»

بنت پیش از نهایی شدن خبر توافق آتش‌بس اظهار داشت: «این توافق از توانایی حزب‌الله برای حمله به اسرائیل جلوگیری نمی‌کند. عدم ایجاد منطقه حائل از پیش تعیین شده در لبنان، باعث می‌شود تا حزب‌الله خانه‌های ویران شده در جنوب لبنان را بازسازی و از آن‌ها برای نقطه تهاجم علیه شمال اسرائیل و شلیک موشک‌ استفاده کند. حزب‌الله هنوز ذخایر ده‌ها هزار موشکی خود را حفظ کرده‌ است و می‌تواند به تولید سلاح و تسلیح مجدد ادامه دهد».

او در آخر گفت: «یک دستاورد نظامی چشمگیر توسط سربازان و فرماندهان ارتش اسرائیل به یک شکست کامل امنیتی ـ دیپلماتیک تبدیل شده است».

هوکشتاین همچنین به مسئله جنگ غزه پرداخت و گفت: «رئیس جمهور بایدن گفت که اگر حماس می‌خواهد با حسن نیت مذاکره کند، توافقی وجود دارد که می‌تواند سریعا به نتیجه برسد.»

تلاش فرستاده ویژه بایدن برای مقصر جلوه دادن جنبش آزادی‌بخش حماس به‌عنوان مانع دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه درحالی است که به اذعان برخی مسوولان ارشد کشورهای عربی، دلیل اصلی بحران اسرای صهیونیست در غزه، مخالفت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با توقف جنگ و عقب‌نشینی ارتش این رژیم از غزه است و اظهارات مسوولان این رژیم و آمریکا را درباره اینکه حماس مانع اصلی است، گزاره‌ مردودی است.

با این وجود هوکشتاین اظهار داشت: «دستیابی به توافق با حماس ممکن است. رئیس جمهور بایدن ممکن است در یک دوره انتقالی باشد، اما او تا پایان برای بازگرداندن گروگان‌ها تلاش خواهد کرد.»

پیشتر یک منبع در رهبری حماس به خبرگزاری فرانسه گفت: «آتش‌بس در لبنان یک پیروزی و یک دستاورد بزرگ برای مقاومت است. ما به میانجی‌ها در مصر، قطر و ترکیه اطلاع دادیم که اگر رژیم اشغالگر پایبند باشد حماس آماده توافق آتش‌بس و یک معامله جدی برای تبادل اسرا است اما رژیم اشغالگر مانع دستیابی به توافق می‌شود و طفره می‌رود و جنگ نسل‌کشی را ادامه دهد.»

از طرفی، رئیس‌جمهور ایالات متحده امروز (چهارشنبه) گفت این کشور تلاش‌های مشترک خود با ترکیه، مصر، قطر و رژیم صهیونیستی و دیگر دولت‌ها را برای دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا، تشدید خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در اوایل هفته جاری، بایدن اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان با طرح آتش‌بس پیشنهادی آمریکا توافق کرده‌اند، طرحی که بر اساس آن، نظامیان صهیونیست ۶۰ روز فرصت دارند تا خاک لبنان را تخلیه کنند و ارتش لبنان کنترل نواحی جنوبی این کشور را در دست خواهد گرفت.

بایدن با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «در روزهای آتی، ایالات متحده بار دیگر می‌کوشد تا با همکاری ترکیه، مصر، قطر، اسرائیل و دیگر طرفین، در غزه آتش‌بس برقرار کرده، اسباب تبادل اسرا را فراهم کرده و جنگ را به‌گونه‌ای تمام کند که حماس در قدرت نباشد.»

بر اساس این گزارش، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی طرح آتش‌بس با لبنان را در روز سه‌شنبه تصویب کرد و از امروز که این طرح وارد فاز اجرایی شده، درخواست‌های بین‌المللی برای تلاش در راستای برقراری آتش‌بس در جنگ غزه نیز افزایش یافته است./ایسنا

برچسب‌ها: