اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی علت اعمال و پذیرش آتش بس در لبنان را شکستهای پی در پی ارتش رژیم اشغالگر قدس دانست و اظهار کرد: این شکستها دلایل مختلفی دارند که به اختصار به آنها پرداخته میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ارتش رژیم اشغالگر در صحنه نبرد بین حزب الله و حماس به هیچیک از اهدافش که شامل آزادی اسرا، نابودی و دسترسی به تونلهای حماس و بیرون کردن مردم از غزه بود نرسیدند، گرچه مردم مقاوم و عزیز غزه ۴۵ هزار شهید تقدیم کردند و خانههایشان ویران شد، اما دیدیم پایدارانه ماندند چادر زند و بیرون نرفتند.
حزب الله پس از شهادت فرماندهانش ماز حالت تدافعی به آرایش تهاجمی رفت
کوثری با بیان اینکه رژیم اشغالگر فکر میکرد با شهادت فرماندهان مقاومت به خصوص سید حسن نصرالله میتواند کار حزب الله را تمام کند افزود: دیدیم که حزب الله پس از شهادت فرماندهان محکمتر ایستاد، چنانکه از حالت تدافعی بیرون آمد و شکل تهاجم به خود گرفت و رژیم اشغالگر به هیچکدام از اهدافش نرسید.
وی عدم توانایی پیش روی ارتش رژیم اسرائیل حتی با ۵ لشکر و چند تیپ مستقل را از دلایل دیگر شکست آنان در این جنگ دانست و عنوان کرد: آنان نتوانستند حتی خودشان را به رودخانه لیتانی و یا بیروت برسانند چون در ۱۹۸۲ سه روزه از مرز جنوب لبنان گذشتند و به شمال فلسطین اشغالی و بیروت رسیدند اما در این جنگ بعد از ۵۵ روز حتی یک کیلومتر هم نتوانستند پیشروی کنند و این نشانه توانمندی بسیار زیاد حزب الله بود.
وضعیت بد اقتصادی رژیم اشغالگر قدس و ناامیدی مسئولان از دلایل شکست اسرائیل است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تلفات بسیار زیاد نیروی انسانی و تجهیزات نظامی را ضربهای بزرگ بر پیکره ارتش رژیم اشغالگر قدس دانست و بیان کرد: آوارگی مردم مستقر در محدوده درگیری و شمال فلسطین و استقرار در پناهگاه و مهاجرت به کشورهای سابق علل دیگر این شکستها محسوب میشود.
کوثری وضعیت بد اقتصادی رژیم اشغالگر طی ۱۴ ماهه اخیر نسبت به چند دهه گذشته، ناامیدی آمریکا و مسئولان رژیم از ارتش که پیش تر خودشان را بزرگ جلوه داده بودند و برکناری فرمانده جنگ یعنی «گالانت» توسط نخست وزیر را نشانههای مهم شکست ارتش اسرائیل اعلام کرد و گفت: اینکه رژیم اشغالگر در اوج درگیری فرمانده اش را برکنار میکند و وزیر امور خارجه را به علت نداشتن یک گزینه نظامی مناسب به عنوان فرمانده ارتش بر میگزیند، ضعف آنان را بیش از پیش هویدا مرد.
وعده صادق یک و دو مایه وحشت اسرائیل و آمریکا شد
وی اظهار کرد: اقدامات رسانهای مردم و کشورهای جبهه مقاومت برای اطلاع رسانی و نشان دادن صحنههای بسیار دلخراش و جنایتکاران در فضای مجازی، «لیبرالیسم» و صهیونیسم را در عموم مردم به خصوص دانشجویان سراسر جهان زیر سوال برد و بی اعتبار تر و منفورتر از قبل ساخت.
کوثری اقدام عملیاتی ایرانی در وعده صادق یک و دو را مایه وحشت آمریکا، رژیم اشغالگر و کشورهای حامی اسرائیل دانست و افزود: اعلام عملیات وعده صادق سه از مسؤولان کشورمان نیز سبب شد رژیم اشغالگر زودتر آتش بس را بپذیرد و اکنون آبرویی برای رژیم اشغالگر نمانده است.
حکم دادگاه لاهه در اعلام آتش بس اهمیت داشت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصویب حکم دادگاه بین المللی علیه نتانیاهو و گالانت را در اعلام آتش بس مهم عنوان کرد.
کوثری فرار سربازان و افزایش خودکشی و نداشتن روحیه برای حضور در جنگ توسط سربازان ارتش رژیم اشغالگر و اختلاف شدید بین مسؤولان این رژیم با آمریکا را نیز از دلایل دیگر پذیرش آتش بس دانست و بیان کرد: زمانی که کشورهای اروپایی، فرانسه، انگلیس و آلمان موافق آتش بس بودند موضوع توسط آمریکا وتو شد و چون در نبرد زمینی به نتیجه نرسیدند آمریکا هم پذیرفت، اکنون همان حمایتگرها میگویند باید آتش بس اعلام شود و نتانیاهو جرأت عدم پذیرش ندارد و در حال حاضر آبروی آمریکا و اروپا که دم از حقوق بشر می زدند در جهان رفته و اعتباری برای آنان باقی نمانده است.