به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روی کار آمدن مجدد «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا بار دیگر بحث ها درباره وقوع جنگ های تجاری جدید را داغ کرده است.
دونالد ترامپ در آخرین اظهارات خود اعلام کرده است به محض آنکه قدرت را در دست گیرد عوارض گمرکی 25 درصد بر کالاهای مکزیکی، کانادایی و 10 درصد تعرفه اضافه نیز بر کالاهای وارداتی چینی وضع خواهد کرد.
ترامپ پیشتر و در دوران کمپین انتخاباتی اش هم اعلام کرده بود که برای دوران پس از انتخابات و به شرط برنده شدن در انتخابات ایالات متحده با مشاوران خود در مورد اعمال تعرفه 60 درصدی برای تمامی محصولات وارداتی از چین بحث و تبادل نظر کرده است.
روزنامه «فرانکفورتر روند شای» به همین مناسبت در مطلبی با نام امپریالیسم ترامپ نوشت: اروپایی ها باید تعرفه های تنبیهی تهدید شده آمریکا و سناریوی جنگ تجاری را جدی بگیرند و برای پایان قوانین مشترک در روابط ترانس آتلانتیک آماده شوند.
رئیس جمهور جدید ایالات متحده هنوز روی کار نیامده اما در حال حاضر جهان را در حالت تعلیق نگه داشته است. تعرفه های ترامپ علیه سه شریک تجاری مهم آمریکا می تواند باعث یک جنگ تجاری بینالمللی شود و اقتصاد جهانی را در هرج و مرج فرو ببرد. قدرتمندترین مرد جهان از هیچ چیز و هیچکس ابایی ندارد.
البته افراد خوش بین ممکن است این تهدید را به عنوان یک اهرم غیر متعارف برای مذاکره تفسیر کنند. اما خواسته های ترامپ به حدی است که این سه کشور (مکزیک، کانادا و چین) نمی توانند آنها را به خصوص تا 20 ژانویه برآورده کنند. آنچه نگرانکنندهتر است این است که ترامپ از تعرفهها برای اصلاح عدم تعادل تجاری استفاده نمیکند، بلکه به عنوان ابزاری امپریالیستی برای اعمال فشار بر تصمیمات سیاسی دولتهای خارجی مورد استفاده قرار می دهد. تصور اینکه این برای اروپا چه معنایی دارد، نیاز به تخیل زیادی ندارد.
این رسانه آلمانی در ادامه نوشت: زمان آن فرا رسیده است که اروپایی ها این پیام را جدی بگیرند: دوران ارزش ها و قوانین مشترک در روابط ترانس آتلانتیک به پایان رسیده است. رئیس جمهور جدید ایالات متحده تنها یک شریک را می شناسد و آن خودش است.
دریافت کنندگان تعرفه های تنبیهی آمریکا البته در حال حاضر مکزیک، کانادا و چین بودند. اما خطر تعرفه های تنبیهی دونالد ترامپ بر تمامی کالاها همچنین در اروپا و از جمله آلمان نگرانی هایی را ایجاد کرده است. اقتصاد آلمان که به صادرات متکی است و هر سال کالاهایی به ارزش حدود 160 میلیارد یورو به ایالات متحده تحویل می دهد و به طور نزدیک در زنجیره تامین هزاران شرکت جاسازی شده است، در حال ضعیف شدن است. به گفته کارشناسان غربی، هر درصد تعرفه های اضافی بر محصولات ساخت آلمان می تواند رکود اقتصادی را در این کشور ایجاد و تشدید کند.
در این شرایط فدراسیون صنایع آلمان (BDI) از صدای بیدارباش بلند صحبت می کند. رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان هم در این باره می گوید: ما باید ترامپ را «جدی» بگیریم، به دنبال گفتگو باشیم و «پاسخی مشترک» با اتحادیه اروپا پیدا کنیم.
بهر حال زمان رو به اتمام است. این جمهوریخواه دومین دوره ریاست جمهوری خود را کمتر از هفت هفته دیگر آغاز خواهد کرد.
اگر ترامپ تعرفه کالاهای چینی را به 60 درصد و برای بقیه جهان به 20 درصد افزایش دهد، صادرات آلمان به آمریکا در همه بخش ها 15 درصد کاهش می یابد (معادل زیان 33 میلیارد یورو در سال). موسسه آیفو در محاسبهای میزان این خسارت ها را برای آلمان در دوران ترامپ بیش از 130 میلیارد یورو برآورد کرده است.
چیزی که هنوز برای آن عدد و رقمی پیش بینی نشده است این واقعیت است که در دوران ترامپ یک مسیر حتی سخت گیرانه تر علیه چین اتخاذ شود. کابینه ترامپ مملو از استراتژیست هایی است که خواهان رویکرد سختگیرانه علیه چین هستند.
یک نماینده بازرگانی آلمانی در واشنگتن توضیح داد که این روند به زودی برلین را مجبور خواهد کرد که رنگ خود را نشان دهد و در این مناقشات طرفی را بگیرد. با توجه به اینکه بیش از 5000 شرکت آلمانی در چین فعال هستند، اتخاذ موضعی در این شرایط کار آسانی نیست.
ترامپ چندین بار در اظهار نظرهایی گفته است که اتحادیه اروپا با برلین به عنوان بزرگترین اقتصاد، نوعی «چین کوچکـ» است که ایالات متحده فقط می خواهد از آن بهره برداری کند.
هواشناسی:ادامه بارش برف و باران و سرما در کشور + اسامی
فرمول جدید محاسبه دستمزد بازنشستگان از دی ماه | بخشنامه جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان + جزییات
سود سهام عدالت ۱۴۰۳
قیمت خودرو کارکرده
قیمت محصولات سایپا
جدول متناسبسازی حقوق بازنشستگان اصلاح شد + جزئیات
جشن حافظ امسال و تیپ بازیگران زن و هنرمند سینما
قسمت اول سریال مهیار عیار + لینک رایگان
ساخت سریال سلمان فارسی دوباره به جریان افتاد
جزئیات قطعنامه شورای حکام و عصبانیت ایران + بیانیه