شناسهٔ خبر: 69974086 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آغاز به‌کار دفتر انجمن ایرانی تاریخ در قشم

دفتر انجمن ایرانی تاریخ در قشم در مراسمی با حضور امام جمعه، فعالان فرهنگی، مسئولان سازمان منطقه آزاد و مسئولان دانشگاهی این جزیره فعالیت خود را آغاز کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، ادریس راموز در مراسم آغاز به‌کار دفتر انجمن ایرانی تاریخ در این جزیره با تاکید بر لزوم روایت تاریخ به زبان‌های مختلف در سطوح ملی و بین‌المللی برای اقشار گوناگون همچون کودکان، نوجوانان و گردشگران داخلی و خارجی، اظهار داشت: انجمن تاریخ می‌تواند نقش موثری برای جلب توجه حاکمیت و مرکز کشور به جایگاه جزیره در طول تاریخ داشته باشد.

وی افزود: ایجاد نهادهای تخصصی مطالعات تاریخی برای حفظ دارایی‌های تاریخی و تمدنی به ویژه در حوزه جنوب کشور و منطقه خلیج فارس ضروری است و این نهادها می‌توانند به باز زنده‌سازی سبک زندگی ایرانی کمک شایانی داشته باشند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، ابراز داشت: جزیره قشم همواره در طول تاریخ نقش ارزنده‌ای در توسعه و انتقال فرهنگ ایرانی به سایر نقاط جهان داشته و افتتاح دفتر انجمن ایرانی تاریخ در جزیره موجب انتشار روایت‌های دقیق از جایگاه قشم می‌شود.

راموز با تاکید بر ضرورت متون و اسناد تاریخی به سایر زبان‌های دنیا به منظور استفاده این متون به عنوان منابع بین‌المللی، اضافه کرد: اطلس فرهنگی قشم هم اکنون به دو زبان انگلیسی و عربی در حال ترجمه است.

وی همچنین برگزاری رویدادهایی همچون سالفه دریانوردان و ناخدایان و روایت داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا به منظور حفظ تاریخ شفاهی جزیره‌نشینان از دیگر اقدامات برای جمع‌آوری بانک اطلاعاتی تاریخی در جزیره برشمرد.

تقویت هویت ملی از مهمترین اهداف انجمن ایرانی تاریخ

رئیس انجمن ایرانی تاریخ در کشور نیز در این مراسم بیان کرد: امیدواریم با افتتاح دفتر انجمن در جزیره فضایی فراهم شود که ایرانیان و مردم جهان آشنایی بیشتری با تاریخ پرافتخار قشم پیدا کنند.

علیرضا ملایی توانی ادامه داد: تقویت هویت ملی، دفاع از تمامیت ارضی ایران و شناساندن تاریخ غنی کشور و جزیره از مهمترین اهداف انجمن است و امیدواریم همراهی مثبتی با فعالیت‌های انجمن صورت پذیرد.

رئیس دانشکاه پیام نور قشم نیز در این مراسم بیان کرد: با توجه به شیطنت‌های اخیر کشورهای حاشیه خلیج فارس در حوزه جزایر سه‌گانه ایران، نیاز به برجسته‌سازی تاریخ و تمدن کشور به ویژه در منطقه خلیج فارس بیش از پیش احساس می‌شود و این انجمن نیز با همین هدف در قشم راه‌اندازی شد.

محمد خیری ادامه داد: دانشگاه از ظرفیت‌های فراوانی برای انجام مطالعات تخصصی تاریخی برخوردار است و امیدواریم بتوانیم با همکاری انجمن دستاورهای مثبتی را در این حوزه رقم بزنیم.

وی تاکید کرد: بازشناسی علمی و آکادمیک تاریخ ایران در منطقه خلیج فارس و به ویژه نقش سلحشورانه مردم قشم در مبارزه با استعمار غربی و انتقال فرهنگ و تمدن ایران به سایر نقاط جهان از جمله مهمترین مباحثی است که در انجمن مطالعه خواهد شد.

انتهای پیام/7558/