به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز پیش از آغاز جلسه علنی جلسه غیر علنی با موضوع نحوه بررسی بودجه داشتند که در این جلسه مقرر شد که به دلیل عدم آماده شدن گزارش کمسیون تلفیق لایحه بودجه، بررسی جزئیات بودجه از روز یکشنبه (11 آذر ماه) در جلسه علنی قوه مقننه آغاز شود.
پس از آن جلسه علنی آغاز شد که محمدباقر قالیباف در ابتدای جلسه علنی در نطق پیش از دستور خود روز نیروی دریایی ارتش را تبریک گفت.
در ادامه نمایندگان وارد دستورکار امروز شده و با آرای خود اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها را انتخاب کردند.
*اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها انتخاب شدند
بنابراین گزارش، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها، محمدصالح جوکار را با 184 رأی، کامران پولادی را با 127 رأی و سید مرتضی محمودی را با 99 رأی از کمیسیون های امور داخلی کشور و شوراها و محمد معتمدی زاده را با 161 رأی و علی کشوری را با 127 رأی از کمیسیون اصل نودم قانون اساسی به عنوان اعضای هیئت مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشور انتخاب کردند.
در ادامه جلسه نمایندگان وارد دستورکار دوم یعنی ادامه بررسی جزئیات اصلاح قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا شدند.
*داوطلبان انتخابات شوراها باید ظرف 7روز اقدام به ثبت نام کنند
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شوراهای اسلامی کشور، با ماده 27 طرح مذکور مبنی بر اینکه داوطلبان انتخابات شوراها باید ظرف 7روز اقدام به ثبت نامکنند موافقت کردند.
همچنین نمایندگان در مصوبهای دیگر در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران و دهیاران، سازوکار جدید استعلام صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات شوراهای اسلامی کشور را تعیین کردند.
در ادامه نیز نمایندگان مجلس با اکثریت آرا سازوکار بررسی سوابق داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا را مشخص کردند.
*زمان اعلام صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراها مشخص شد
علاوه بر این در مصوبهای دیگر نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا زمان اعلام صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراهای شهر و روستا را تعیین کردند.
*سازوکار بررسی شکایات داوطلبان انتخابات شوراها مشخص شد
وکلای ملت همچنین در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا در مصوبهای روند بررسی شکایات داوطلبان انتخابات شوراها را تعیین کردند.
در بخش دیگری از جلسه نوبت تذکرات شفاهی نمایندگان شد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
*جلسات مجلس و شورای نگهبان برای انتخابات میاندورهای
به گزارش تسنیم، ، جبار کوچکینژاد نماینده رشت در مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: در رابطه با انتخابات میان دورهای مجلس تعدادی از شهرها به دلیل تفسیر شورای نگهبان از برگزاری انتخابات محروم شدند.
به گفته وی، قانون دائمی وجود دارد که هرگونه انتخاباتی برگزار میشود حوزههایی که نماینده ندارند باید در آنها انتخابات برگزار شود، در جایی که داوطلب باید شش ماه قبل استعفا دهد به همین دلیل شامل تعدادی از حوزهها نشده است که لازم است در این رابطه چاره اندیشی شود که شهرهای فاقد نماینده در این دوره از انتخابات تعیین تکلیف شوند.
در ادامه نشست محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر نماینده رشت گفت: بعدازظهر روز گذشته با دوستانمان در وزارت کشور و شورای نگهبان و آقای جوکار رئیس کمیسیون شوراها، جلسه داشتیم، در این حوزهها افراد شش ماه قبل از پیش ثبت نام باید استعفا دهند حال شورای نگهبان به این خاطر انتخابات را برگزار نمیکند که میگوید چون مهلت آن افراد برای ثبت نام دیگر گذشته و نمیتوانند ثبت نام کنند، به همین دلیل با این شرایط، عدالت برقرار نمیشود.
همچنین رئیس مجلس بیان کرد: روز گذشته بحث و مقرر شد که امروز مجدد بررسی کنند که اگر انتخابات برگزار شد، انشاءالله پنج حوزه انتخابیه، بدون نماینده باقی نماند.
*قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی و تخلف است
بنابراین گزارش، در ادامه تذکرات حمید رسایی نماینده تهران در تذکری با اشاره به انتصاب محمدجواد ظریف در سمت معاونت رئیسجمهور گفت: روز گذشته به اصطلاح سهشنبه نظارتی بود اما گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره اعمال ماده 234 مربوط به انتصاب در مشاغل حساس قرائت نشد، براساس پیگیری ها این گزارش بدون نقص برای هیئت رئیسه ارسال شده است. هفته آینده وارد بررسی بودجه میشویم و عملا دیگر ممکن نیست.
رسایی با اشاره به سوگند هیئت رئیسه برای اجرای آیین نامه گفت: در حال حاضر دولت باید 74 آیین نامه اجرایی را برای برنامه هفتم تدوین می کرد که این کار صورت نگرفته و کسی هم چیزی نمیگوید چون دولت تازه شروع به کار کرده و الزام خیلی معقولانه نیست. اما انتصاب غیرقانونی دیگر در اختیار دولت است.
وی مجددا خطاب به رئیس مجلس گفت: آقای قالیباف، آقای ظریف مجلس را مسخره کرد؛ ایشان هرهر میخندید و میگفت که مجلس قرار است مرا عزل کند! به کی میخندید؟
نماینده تهران بیان کرد: چرا مجلس یک مکاتبه با قوه قضاییه نداشته که این انتصاب غیرقانونی است و باید با آن برخورد و ایشان عزل شود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر حمید رسایی درباره انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون رئیسجمهور گفت: من صحبت آقای رسایی را به دو بخش تقسیم کنم؛ هنوز گزارشی از کمیسیون امنیت ملی به هیئت رئیسه نیامده که بارگذاری کنیم. پس ما آیین نامه را رعایت کردیم و گزارش شما گزارش درستی نیست.
وی افزود: نکتهای که در رابطه با آقای ظریف میفرمایید؛ من همان روز در زمان بررسی فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس اشاره کردم که این تخلف است و حتما آنجا که خلاف قانون انجام شده باید پیگیری شود و هیچ شکی در این نیست البته غیر از ماده 234 مسیر دیگری هم وجود دارد. فعلا منتظر گزارش کمیسیون هستیم.
رئیس مجلس عنوان کرد: طبق قانون این انتصاب غیرقانونی است و انشاءالله دولت تدبیر میکند، ما هم طبیعتا به عنوان مجلس اقدامات قانونی را پیگیری میکنیم و شکی در این نیست. اکنون گزارش در کمیسیون است و هر وقت نهایی شود، در صحن بررسی میشود.
*واکنش نمایندگان مجلس به تذکر رسایی درباره ظریف
بعد از تذکر حمید رسایی نماینده تهران در جلسه علنی امروز درباره انتصاب ظریف و پاسخ رئیس مجلس، چند تن از نمایندگان مجلس با انتقاد از طرح متعدد این موضوع، به آن واکنش نشان دادند که احمد بیگدلی نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ظریف، موضوع اصلی بعضی از همکاران شده است؛ اصلا ظریف را اعدام کنید ببینیم این آقایان راحت میشوند؟
وی با اشاره به مشکلات مختلف مردم گفت: مردم مشکل آب، برق و اشتغال دارند اما صبح میآییم در مجلس بحث درباره ظریف است و ظهر میخواهیم از مجلس بیرون برویم، باز هم بحث ظریف مطرح است.
نماینده خدابنده در مجلس ادامه داد: اصلاً ظریف را از این مملکت اخراج کنید تا آقایان راحت شوند؛ بس است دیگر انقدر صبح تا شب ما در مجلس فقط شده بحث ظریف. یعنی واقعاً این مملکت هیچ موضوع مهمی ندارد؟
وی با اشاره به مشکلات تهران گفت: یعنی در تهران به این بزرگی با این همه مشکلات، این دوستان بزرگوار ما مشکل دیگری را نمیبینند؟ کسی را نمیبینند که بخواهند مشکلاتشان را در مجلس حل کنند که صبح و شب درباره ظریف حرف میزنند؟
در ادامه این جلسه هم محمدرضا احمدی نماینده رشت در تذکری بیان کرد: اگر کسی به مردم خیانت کرد باید برملا شود؛ پس افراد را خیلی بزرگ نکنید.
وی افزود: اسامی افراد را از تریبون مجلس شورای اسلامی نام نبرید؛ چرا این حرفا را میزنید؟ مخاطب من هر دو گروه موافقان و مخالفان است. اجازه بدهید مجلس کار خودش را انجام دهد.
نماینده رشت بیان کرد: اگر هر کسی در هر رده ای در کشور خلافی انجام دهد، باید به سزای اعمالش رسیدگی شده و پاسخگو باشد.
همچنین سلمان اسحاقی نماینده قائنات نیز در تذکر شفاهی خود گفت: اگر مجلس ماموریتش را در جایگاه خود انجام ندهد، در امور اجرایی خلل ایجاد میشود لذا مجلس کلیه تصمیمات دولت را از دو بعد قانونگذاری و نظارت رصد کند و بر انتصاباتی که در دولت انجام میشود هم نظارت داشته باشد.
وی افزود: اگر این رویهای که جدیدا باب شده را ادامه بدهیم قطعا فردا دولت خواهد گفت که من میخواستم به قولها و وعدههای خود عمل کنم اما آقایان در مجلس اجازه ندادند. لذا بعد نظارتی مجلس را قوی کنیم و هرگونه تصمیماتی که در دولت انجام میشود و مغایر با قانون اساسی است را از بعد حقوقی و قضایی بررسی کرده و با آن برخورد کنیم.
*پایان صحن علنی امروز مجلس/جلسه بعدی؛ یکشنبه 11 آذر ماه
به گزارش تسنیم، حمیدرضا حاجی بابایی زنگ پایان نشست علنی امروز (چهارشنبه) را به صدا درآورد.
به گفته نایب رئیس مجلس جلسه بعدی یکشنبه 11 آذر ماه برگزار میشود.
انتهایپیام/
∎