محمد کهندل؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تاثیرگذاری اندک اخبار منفی سیاسی ازجمله خبر تصویب قطعنامه شورای حکام بر اقتصاد ایران گفت: اثرات اندک حاکم بر بازارها پس از انتشار خبرهای منفی بخصوص تصویب قطعنامه موقتی است و مانند دفعات گذشته شاهد ثبات نسبی بازار هستیم. این اندک بودن نوسانات بازار را میتوان ناشی از سیاستگذاریهای درست اقتصادی عنوان کرد که در راستای تثبیت بازار ارز و ثبات اقتصادی لحاظ شد.
وی در این باره خاطر نشان کرد: در این موضوع شکی وجود ندارد که سیاستگذاریها و راهبردها و برنامههای اصولی منطبق بر علم اقتصاد با میزان اثرات شوکهای سیاسی بر اقتصاد کشور رابطه مستقیمی دارد.
محمد کهندل گفت: به عنوان مثال در دولت دوازدهم نه تنها روی ثبات اقتصادی کار نشد، بلکه مسائل اقتصادی به نوعی با برجام گره زده شده بود و هر شوک سیاسی آثار منفی بر بدنه اقتصاد و بازار ارز و به تبع آن بالا رفتن تورم به جا میگذاشت.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: پالس غلط ندادن به غربی ها و تکیه بر استفاده از ظرفیت های اقتصادی با تاکید بر اینکه ایران خواهان تبادلات و معاملات اقتصادی با کشورهای مختلف است نقش قابل توجهی در عدم تاثیر پذیری پایدار اقتصاد از شوک های سیاسی مقطعی دارد.
وی تصریح کرد: برنامهریزی برای ثبات اقتصادی و تثبیت اخبار سیاسی و موضعگیریهای منفی غربیها نتوانسته مشابه سالهای گذشته اقتصاد ایران را به شکل منفی از خود متاثر کند.
کهندل معتقد است: مسئولان باید به صورت شفاف و با صدای رسا اعلام کنند به دنبال تثبیت و تقویت اقتصاد هستند، لذا با تکیه به ظرفیتهای داخلی و طی کردن درستترین راه مانع تاثیرات اقتصادی اخبار سیاسی میشوند.
وی تأکید کرد: خوشبختانه مردم ایران سالهاست به این باور رسیدهاند که اروپا و آمریکا دلسوز ما نیستند و سنگ تامین منافع خود و اسرائیل را به سینه میزنند، بنابراین به پالسهای غرب که به دنبال خدشه وارد کردن بر اقتصاد است توجه نمیکنند و تلاش دارند تا با عبور از این بحرانها مانع تحمیل شوکها بر بخشهای مختلف اقتصاد شوند.
انتهای پیام/
∎