به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، محمداسماعیل کوثری در یادداشتی نوشت: حکم اخیر دادگاه بینالمللی علیه نتانیاهو، یک حکم حداقلی بود و حق این بود که با توجه به فرآیند شکایت توسط آفریقای جنوبی که از ماهها قبل شروع شد، اولا همین حکم زودتر صادر میشد که در این صورت، بیشتر جنبه بازدارندگی داشت و از این جهت باید بگوییم این حکم، حداقلی و همچنین دیرهنگام است، ثانیا صدور اشد مجازات و به تعبیر مقام معظم رهبری صدور حکم اعدام برای نتانیاهو، کف مطالبات از نهادهای بینالمللی است.
حتی باید چنین حکمی درباره تمام فرماندهان و سربازان ارتش رژیم کودککش صهیونیستی صادر شود. نسلکشی در این جنگ درتاریخ بیسابقه است وشواهدکافی وروشن بسیاری وجود دارد که ارتش رژیمصهیونیستی به صورتی کاملاهدفمند، غیرنظامیان راهدف گرفته ودراین مسیر،غیرانسانیترین روشهای کشتار دستهجمعی از جمله بستن آب و غذا، کمکهای بهداشتی و هدف قرار دادن مراکز درمانی و آموزشی را نیز با وقاحت وصفناپذیر در پیش چشم جهانیان انجام داده است. همچنین این عملکرد تلآویو محدود به غزه نیست و به کرانه باختری، لبنان و سوریه نیز تسری پیدا کرده است.
با این حال، حکم اخیر دادگاه لاهه نکات مثبتی هم داشت. این حکم در فضایی صادر شده که با رو شدن دست صهیونیستها، صدای مقاومت در سراسر جهان بین آزادیخواهان شنیده شده و مورد استقبال قرار گرفته و این یک بحث انسانی و برخاسته ازعواطف بشری است. به این ترتیب باید گفت تحولات فلسطین آمادگی لازم برای گسترش مقاومت در دنیا را فراهم آورده و بسیاری از آزادیخواهان، خود به خود به مقاومت اقبال نشان میدهند. پیوستن لبنان یا یمن به جبهه مقاومت، ابلاغی نبوده است. این اتحاد، یک امر فطری است و البته در مورد کشورهای اسلامی، درک مشترک اسلامی، این جذبه را تسهیل میکند. سایر آزادیخواهان جهان هم در صحنه عمل، حقانیت گفتمان مقاومت را در مورد جعلیبودن اسرائیل و جنایتکاربودن باند حاکم بر آن و همینطور سران آمریکا وغرب درک کردهاند و همین درک، مبنای گسترش خود به خودی جبهه مقاومت درسراسر جهان است. مثال مشخص این گرایش به مقاومت که مربوط به قبل از شروع تجاوز صهیونیستها به غزه است، ونزوئلا بودکه رهبرومردم آن میخواستند زیرسلطه جنایتکارانی مانند رهبران آمریکا نباشند.
از سوی دیگر باید توجه داشت چرخش برخی کشورهای اروپایی که خودشان با ارسال سلاح در کشتار مردم غزه شریک هستند به سمت اجرای حکم دستگیری نتانیاهو قطعا از نیت صادقانه بر نمیخیزد.جنایات اسرائیل در غزه آبروی دولتهای اروپایی که مدعی حمایت از حقوقبشر و دموکراسی بودند را برد و اکنون اعلام اینکه اگر نتانیاهو، به کشور اینها سفر کند، طبق حکم دادگاه دستگیرش میکنند، تقلا برای برگرداندن این آبرو نزد افکار عمومی جهانیان است. البته به نظر میرسد در این شرایط سیاسی با قربانیکردن نتانیاهو و گالانت بهدنبال نجات اصل اسرائیل هستند. از طرف دیگر اروپا نگران از بین رفتن تمام ساختارهای موجود ذیل دنیای آتی با آمدن ترامپ و تبدیلشدن دنیا به یک جنگل تمامعیار است که در اظهارات اخیر دومنیک دوویلپن، نخستوزیر سابق فرانسه که با جدیت از اجرای دستگیری نتانیاهو حمایت کرده، دیده میشود و از این نظر ما شاهد افزایش شکاف میان اروپا و آمریکا هستیم. انتظار میرود این شکاف در آینده هم شدت یابد و این را هم میتوان از برکات دیگر توسعه جبهه مقاومت و پایمردی رزمندگان و خون هزاران شهید آن دانست.
منبع: جامجم آنلاین
انتهای پیام/
∎