مریم طاهر دوستمحمدی در گفتوگو با خبرنگار مهر، از ثبت سکه دارالمرحه شهر سمنان در فهرست میراث منقول ایران خبر داد و ابراز کرد: یک روی این سکه منقوش به لقب شهر سمنان در دوران قاجار و پیش از آن، تحت عنوان دارالمرحه است و در سمت دیگر این سکه نام سلطان فتحعلی شاه، دومین پادشاه دودمان قاجاریه درج شده است.
وی افزود: این سکه ضرب شهر سمنان بوده و تعداد زیادی از آن در دوران ضرب نشده، به این واصله حائز ارزش و اهمیت به سزایی است. او استان سمنان را یکی از طویل المدت ترین مراکز ضرب سکه در ایران معرفی کرد و قدیمیترین ضرابخانه آن، هکاتم پلیس یا همان صددروازه دامغان بوده است.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان سمنان بیان کرد: کومش از دیگر ضرابخانههای کهن استان هستند. سکههای کشف شده از این مناطق نام شاهان اشکانی و ساسانی را نشان میدهد. در دورههای مختلف تاریخی، نظیر دوران آلبویه تا قاجار، سکههای اسلامی در ضرابخانههای متنوعی از استان سمنان شامل قومس، دامغان و بسطام ضرب میشدهاند.
دوستمحمدی افزود: پرونده ثبت این اثر ارزشمند در دفتر ثبت میراث ملی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، به همت کارشناسان متخصص تهیه شد و در جلسه شورای ثبت میراث منقول کشور که در وزارت متبوع برگزار شد، پس از موافقت اعضای شورای مذکور در فهرست میراث ملی ایران قرار گرفت.
گفتنی است این سکه در حال حاضر در اختیار مجموعه دار بخش خصوصی، حسن پاکزادیان است و در موزه مهر و سکه شهر سمنان، واقع در تیمچه پهنه قابل بازدید توسط عموم است.