سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در سخنرانی خود در دهمین مجمع جهانی اتحاد تمدنهای سازمان ملل متحد گفت: گفتگو، تعامل، دیپلماسی و مذاکره ریشه در تمدن ایرانی دارد. در طول تاریخ، مردمان از قومیتها و پیشینههای مختلف در فلات ایران با یکدیگر برخورد و دیدار داشته اند، جایی که روحیه تساهل، احترام متقابل، انسان دوستی و همزیستی فرهنگی در میان مردم ایران حاکم است. شاعران نامدار و فیلسوفان صاحب نام جهانی ما در مورد این ارزشها به طور گسترده نوشته و گفته اند.
به گزارش فارس، وی افزود: در طول تاریخ با مردم و ملل دیگر همزیستی مسالمت آمیز داشتهایم، اما هرگز در برابر بی عدالتی، ظلم، تجاوز و بی احترامی سر فرود نیاورده ایم. فرهنگ و تمدن ایران علیرغم مواجهه با چالشها و ناملایمات در طول قرنها ثابت مانده است.
پیش بینی آینده مذاکرات ایران و اروپا: تا پیش از تغییر دولت آمریکا توافق حاصل نمیشود
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در پرداختن به مسائل جهانی مربوط به صلح و امنیت از طریق اعتماد و اتحاد برای صلح، نمیتوان درخصوص وضعیت در غرب آسیا، جائی که انسانیت و ارزشهای مشترک بشری در پیش چشمانمان قربانی میشوند، ساکت ماند.
عراقچی بیان کرد: منطقه ما بدلیل نسل کشی جاری در فلسطین اشغالی که بدرستی توسط فرانسیسکو آلبانز «پاکسازی استعماری» کامل یک ملت توصیف شده در معرض فشار بی سابقهای قرار گرفته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: کشتارها و تجاوزات جاری علیه مردم فلسطین و لبنان آثار و تبعات بلندمدتی بر کل جهان در پی دارد. فجایع و جنایات جاری ارتکابی علیه مردم فلسطین و لبنان آزمونی بزرگ برای جامعه جهانی است. لازم است اقدامات فوری، دسته جمعی و موثری برای بازگرداندن اعتبار سازمان ملل و حمایت از حقوق بین الملل اتخاذ شود.
وی ادامه داد: بیطرفی در این جنگ نه تنها نشانگر بی تفاوتی است، بلکه به اقدامات نسل کشی اسرائیل کمک میکند. ما کاملا به آئین یهود به عنوان یکی از ادیان ابراهیمی احترام گذاشته و برای یهودیان احترام قائلیم. نباید اجازه داد رژیم اسرائیل هر صدای انتقادی را با برچسب یهودی ستیزی خفه کند.
عراقچی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران عمیقا معتقد است که تنها راه بازگشت به صلح و همزیستی، احیای سنتهای گفتگو، تعامل و همکاری تمدنهاست. باید بر اشتراکات تمرکز کرده و ارزشهای انسانی مشترک را بجای تفرقه و خصومت تقویت کنیم.
نظرات کاربران