دنیای اقتصاد-تبریز: آیتاله عبادپور در حاشیه این برنامه در مرکز جهادکشاورزی ایلخچی از توابع شهرستان اسکو در گفتگو با خبرنگاران گفت: این کاروان ترویجی در ۲۱ شهرستان استان آذربایجان شرقی برگزار شد و به بهرهبرداری ۶۰۰ نفر کشاورز از یافتههای علمی و تحقیقاتی کمک کرد.
وی افزود: از اهداف اصلی این کاروان ترویجی میتوان به جریانسازی اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات زراعی، سنجش و مدیریت خاک، ترویج و متقاعدسازی تولیدکنندگان برای مشارکت در فرایند ترویج بیمه محصولات کشاورزی، و افزایش همکاری برای تامین امنیت غذایی کشور اشاره کرد.
عبادپور تصریح کرد: بازخوردگیری و نظرسنجی در خصوص نحوه برگزاری کاروان ترویجی یکی از اقدامات اساسی ماست تا بتوانیم اطلاعات لازم در خصوص میزان تاثیرگذاری کاروانهای ترویجی را به دست آوریم و در کاروان ترویجی بعدی، نواقصی که وجود دارد را رفع کنیم.
وی همچنین از ترویج بیمه محصولات زراعی، مدیریت مخاطرات و تابآوری در برابر تنشهای اقلیمی، انتقال و نشر دانش و معرفی فنآوریهای نوین بهعنوان محورهای مهم دیگر این کاروان ترویجی در آذربایجان شرقی نام برد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: این کاروان ترویجی با مشارکت گسترده مدیران، محققان، کارشناسان کشاورزی و کارشناسان بیمه کشاورزی برگزار شد و به منظور ارتباط با کشاورزان و پاسخگویی به سوالات آنان، در عرصههای تولیدی و واحدهای کشاورزی استان حضور یافتند.
وی در پایان گفت: ارائه راهکارهای فناورانه در خصوص حفاظت از خاک کشاورزی، تعیین الگوی کشت مناسب با توجه به ویژگیهای آب و هوایی استان، رعایت تناوب زراعی، اجرای خاکورزی حفاظتی، انجام آزمایش آب و خاک و مصرف بهینه نهادههای کشاورزی براساس نتایج آن از دیگر موارد قابل اجرا در این کاروان ترویجی است.
هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی همزمان با سراسر کشور و با مشارکت صندوق بیمه محصولات کشاورزی و فرمانداریهای شهرستانها برگزار شد.