به گزارش پارس نیوز ، بیست و ششمین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» روز چهارشنبه، 7 آذرماه، با نواختن زنگ زلزله فرضی، بهطور همزمان در مدارس سراسر کشور برگزار شد.
ویژگی شاخص مانور امسال، توجه ویژه به ایمنی و آمادگی دانشآموزان با نیازهای خاص است. در همین راستا، علاوه بر دستورالعملهای عمومی، راهنمای آموزشی ویژهای برای این گروه از دانشآموزان تهیه و به مدارس استثنایی سراسر کشور ارسال شده است.
این مانور که از سال ۱۳۷۸ به همت پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله و همکاری نهادهای اجرایی آغاز شد، هر ساله برگزار میشود. از سال ۱۳۹۵، بر اساس تفاهمنامهای میان وزارتخانههای علوم، کشور، و آموزش و پرورش، به همراه سازمانهای مرتبط نظیر هلالاحمر، شهرداری تهران و صداوسیما، «ستاد عالی آمادگی عمومی در برابر زلزله» تشکیل شد. این ستاد برنامههایی را برای افزایش آمادگی مردم و ترویج فرهنگ ایمنی از سطح مدارس تا محلهها طراحی و اجرا کرده است.
رویکرد جدید این برنامه، با عنوان «مدرسه ایمن – جامعه تابآور»، علاوه بر آموزش دانشآموزان، بر ارتقای آگاهی و آمادگی ساکنان محلههای مجاور مدارس ایمن نیز تمرکز دارد. این مدارس بهعنوان پایگاه مدیریت بحران در زمان وقوع زلزله در سطح محلهها مورد استفاده قرار میگیرند.
مانور سراسری زلزله که معمولاً در روز 8 آذر برگزار میشود، امسال به دلیل تقارن با روز پنجشنبه، یک روز زودتر، در تاریخ 7 آذر اجرا خواهد شد.
مدرسه پسرانه استثنایی «سروش» بهعنوان مدرسه نمادین این مانور انتخاب شده است تا بر اهمیت ایمنی و آمادگی دانشآموزان با نیازهای خاص تأکید بیشتری شود.
این مانور با همکاری پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سازمان دانشآموزی، سازمان نوسازی مدارس، سازمان هلالاحمر، اورژانس کشور، و نهادهای بینالمللی نظیر یونیسف و یونسکو برگزار میشود.
∎