به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران گفت:بعد از پرتاب ماهواره هدهد و کوثر که با ورود بخش خصوصی صورت گرفت، برنامههای دیگری برای آمادهسازی مقدمات دسترسی به مدار ژئو را داریم و این مهم برای اولینبار در کشور بهصورت تحقیقاتی انجام میگیرد.
وی افزود: امیدواریم قبل از پایان سال اخبار خوبی در این زمینه برای مردممان داشته باشیم.
وزیر ارتباطات در ادامه درخصوص اقدامات دولت در زمینه اینترنت اظهار داشت: توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور کار است. یکی از موضوعاتی که مدتهاست مطرح بوده و امیدواریم در آینده نزدیک این موضوع را حل کنیم بحث فرکانسی است که برای نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد. اگر بخواهم مشخصاً اشاره کنم در واقع باند فرکانسی 3500 و 3600 است.
هاشمی عنوان کرد: مقدمات آن فراهم شده و قیمت گذاری نیز صورت گرفته است. اگرچه برخی از نهادها هستند که یکسری دغدغه دارند. در حال پیگیری و مذاکره هستیم تا به جمع بندی برسیم و مزایده را نهایی کرده و واگذاری آن انجام شود. ان شاالله گشایشی در این خصوص انجام خواهد شد.
وی در ادامهی سخنان خود در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات این وزارتخانه در زمینه رفع فیلترینگ خاطر نشان کرد: بحث رفع فیلترینگ و بازگشایی یکی از موضوعاتی بود که از همان ابتدا در دستور کار وزارت ارتباطات از باب مطالعه آسیبهای فنی و شناخت وضعیت موجود بوده است. متناسب با مطالعاتی که داشتیم، طرحی را آماده کردیم که در گام اول این طرح خدمت رئیس جمهور ارائه شد. در ادامه این طرح را با تدبیر رئیس جمهور خدمت شورای سران قوا ارائه کردیم. متناسب با فرمایشاتی که مقام معظم رهبری داشتند و بحث امنیت روانی جامعه، برخی نکات منعکس شد.
وزیر ارتباطات عنوان کرد: سران قوا نیز در اینباره نمایندگانی را معرفی کردند و متناسب با این نگاه و بحثهایی که صورت گرفت، این طرح بهروزرسانی شد. در نهایت این طرح بعد از بررسیهایی که بهعمل آمد، در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت.
هاشمی در ادامه اظهار کرد: در این خصوص نظرات مختلفی وجود دارد؛ بعضی از عزیزانی که عضو شورایعالی فضای مجازی هستند بهصورت طبیعی نظراتی داشتند. بنا شد این طرح به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع پیدا کند و دبیر شورا بهعنوان کسی که محوریت کار را بر عهده دارد، این طرح را به شکل دقیقتری با استفاده از نظرات دستگاههای مختلف اصلاح کند.
وی اضافه کرد: این طرح در دستورکار است و جلساتی نیز با محوریت مرکز ملی برگزار شده است. در گزارشی که به من رسیده، طرحهای دیگری نیز ارائه شده است. آخرین خبر این است که مرکز ملی فضای مجازی قرار است این طرحها را جمعبندی کرده و نهایتاً در صحن شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.
وزیر ارتباطات در ادامه در پاسخ به سوالی درباره علت کاهش سرعت اینترنت در روزهای گذشته عنوان کرد: در بحث سرعت اینترنت ما قائل هستیم که سرعت و وضعیت موجود حتماً نیاز به ارتقاء دارد. این موضوع به ازدحام ترافیک ما در برخی از استانها باز میگردد. در سفر اخیرم به خراسان رضوی داشتم با توجه به بررسی که از قبل انجام داده بودیم، این موضوع را احصاء کرده بودیم که این استان با توجه به ترافیک زیادی که هست، باعث افت کیفیت خدمات چه در حوزه موبایل و چه در حوزه تلفن ثابت شده است. مسئله را به مجموعه مخابرات ایران محول کردیم و در وزارت ارتباطات نیز حمایت میکنیم تا زیرساخت انتقال را در استانهایی که مشکل دارند فراهم کنیم. این امکانات در استان خراسان رضوی در 6 ماه آینده 100 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/
∎