شناسهٔ خبر: 69967005 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شهدای ایران | لینک خبر

اعتراف نتانیاهو به شکست

نتانیاهو که تا چندی پیش کمر به جنگ تا نابودی کامل حزب‌الله بسته بود، اکنون در برابر حملات گسترده این جنبش کم آورده و دست تسلیم را بالا برده است و دیروز اعتراف کرد که آتش‌بس با لبنان انتخاب بین «بد و بدتر» است؛ توافقی که به گفته رسانه‌های عبری، دلایل محرمانه زیادی در پس آن وجود دارد و نشان می‌دهد که دست صهیونیست‌ها از تمام گزینه‌ها برای دستاوردسازی در برابر حزب‌الله خالی شده است

صاحب‌خبر -

به گزارش شهدای ایران به نقل از روزنامه جوان نتانیاهو که تا چندی پیش کمر به جنگ تا نابودی کامل حزب‌الله بسته بود، اکنون در برابر حملات گسترده این جنبش دست تسلیم بالا می‌برد. او دیروز اعتراف کرد که آتش‌بس با لبنان انتخاب بین «بد و بدتر» است؛ توافقی که به گفته رسانه‌های عبری، دلایل محرمانه زیادی در پس آن وجود دارد و نشان می‌دهد که دست صهیونیست‌ها از تمام گزینه‌ها برای دستاوردسازی در برابر حزب‌الله خالی شده است. 


تحرکات دیپلماتیکی که در روز‌های اخیر برای برقراری آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله شروع شده بود، در آستانه نهایی شدن است و هر آن احتمال دارد که نهایی شدن این توافق از سوی مقامات غربی رسماً اعلام شود. هرچند جزئیات این توافق هنوز علنی نشده، اما به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها به دلیل شرایط فاجعه‌باری که در آن گرفتار شده‌اند، مجبورند در برابر توانمندی نیرو‌های مقاومت سر تسلیم فرود آورند. 
روزنامه اسرائیل‌هیوم روز سه‌شنبه گزارش کرد: «نتانیاهو در جلسه با مقامات اسرائیلی گفته که توافق آتش‌بس ایدئال نیست، اما انتخاب بین بد و بدتر است.» در این گزارش آمده: «منظور نتانیاهو از این تعبیر این است که توافق آتش‌بس بهتر از مقابله با خطر تحمیل قطعنامه یکجانبه امریکا از طریق شورای امنیت سازمان ملل است.» نتانیاهو در مذاکرات پشت در‌های بسته گفته است: «توافق آتش‌بس با لبنان به دور از کامل بودن است، اما این دو شر کوچک‌تر است.» نتانیاهو در ابتدای شروع درگیری زمینی با حزب‌الله، مدعی شده بود که این جنگ را تا زمان نابودی کامل زیرساخت‌ها و مبارزان حزب‌الله ادامه خواهد داد، اما این سخنان نتانیاهو تنها دو ماه دوام آورد و اکنون برای برون‌رفت از این وضعیت خودساخته به اجرای آتش‌بس فوری که باب میل کابینه او نیست، تقلا می‌کند. طی دو روز گذشته مواضع ضدونقیض از منابع مختلف در مورد نزدیکی توافق آتش‌بس در لبنان منتشر شده است، در این میان وزرای اسرائیلی گفته‌اند که دلایل «محرمانه و پیچیده»، آنها را به پذیرش این توافق «به رغم نواقص آن» سوق داده است. روزنامه معاریو اذعان کرد: «نتانیاهو دو گزینه بیشتر ندارد، یا به سمت توافق حرکت کند، یا در غیر این صورت، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه الزام‌آوری درباره آتش‌بس صادر خواهد کرد.»

 ۸۸درصد مخالفند 
از محتوای گزارش رسانه‌ها و اظهارات مقامات صهیونیستی این گونه برمی‌آید که احتمالاً دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا به سران تل‌آویو نکاتی را درباره تبعات ادامه جنگ در جبهه شمالی یادآوری کرده است. بایدن که کمتر از دو ماه دیگر کاخ سفید را ترک می‌کند، سعی دارد توافق آتش‌بس در لبنان را به عنوان اقدام مثبت در سیاست خارجی دولت خود ثبت کند. اما این تمام ماجرا نیست و مهم‌ترین مسئله‌ای که صهیونیست‌ها را به توافق آتش‌بس وادار کرده، حملات گسترده حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی است که ده‌ها هزار شهرک‌نشین را آواره کرده است. یک طرف جنگ، زمانی بین گزینه‌های بد و بدتر، دست به گزینش می‌زند که برگ برنده‌ای در اختیار نداشته باشد و اسرائیل هم در جبهه شمالی دستش از همه گزینه‌ها خالی شده بود. 
در روز‌های اخیر موج حملات حزب‌الله به شمال سرزمین‌های اشغالی شدت گرفته و حتی مراکز حساس و استراتژیک هم از موشک‌ها و پهپاد‌های مقاومت لبنان در امان نیستند. بنابراین، کابینه نتانیاهو به این نتیجه رسیده است که برای جلوگیری از آسیب‌ها و تلفات بیشتر بهتر است با حزب‌الله کنار بیاید، چرا که شرایط این رژیم به گونه‌ای است که برای جنگ طولانی مدت آن‌هم در چندین جبهه آمادگی ندارد. نتانیاهو و هم‌پالکی‌های تندرو او تصور می‌کردند که می‌توانند از فرصت جنگ برای تحقق هدف نهایی خود یعنی خلع‌سلاح حزب‌الله استفاده کنند، اما الان از مواضع خود عقب نشسته و مجبورند که قدرت این جنبش را در شمال سرزمین‌های اشغالی بپذیرند. با اینکه مردم شمال اسرائیل از آتش‌بس و شکست در برابر سیاست خلع‌سلاح حزب‌الله عصبانی هستند، اما آنها به این واقعیت پی برده‌اند که حداقل از صد‌ها موشکی که روزانه به مناطق تحت سکونت آنها شلیک می‌شد، خلاص می‌شوند. به گزارش رسانه‌های عبری، شهرک‌نشینان شمالی معتقدند که آتش‌بس در لبنان تسلیم است و کسانی که می‌گویند اهداف جنگ محقق شده دروغ می‌گویند، اما با این وجود صحبت از پیروزی کامل مزخرف است و هیچ تصمیمی دیگری جز این وجود ندارد. 
به رغم موافقت نتانیاهو با آتش‌بس در لبنان، شهروندان و مقامات این رژیم دیدگاه متفاوتی نسبت به این توافق دارند. شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل نیز دیروز گزارش کرد که نتیجه یک نظرسنجی در اسرائیل نشان می‌دهد ۸۸درصد از رأی‌دهندگان، مخالف توافق آتش‌بس با لبنان هستند. بر اساس این نظرسنجی، بیشتر نمایندگان پارلمان اسرائیل نیز اعلام کرده‌اند که با هرگونه برقراری آتش‌بس در لبنان مخالف هستند. با این حال، رهبران احزاب مخالف و برخی فرماندهان معتقدند که تل‌آویو باید به این آتش‌بس تن دهد. به گزارش المیادین، نوعام تیفون، سرتیپ ذخیره و فرمانده سابق لشکر شمالی ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه با اشاره به توافق آتش‌بس احتمالی با لبنان اعلام کرد که تل‌آویو این توافق را پذیرفته، چرا که گزینه‌های بیشتری در اختیار نداشته است. «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز دیروز اظهار کرد: «سازش با لبنان برای اسرائیل خوب است و اقدام نظامی باید با اقدامی سیاسی پایان یابد. درست این بود که ۱۰ ماه قبل با لبنان به سازش می‌رسیدیم.»

 تداوم حملات حزب‌الله
حزب‌الله با اینکه موافقت خود را با آتش‌بس اعلام کرده، مسیر مبارزات را تا آخرین لحظات ادامه می‌دهد. مقاومت لبنان اعلام کرد با یک اسکادران از پهپاد‌های تهاجمی، پادگان گولانی (مقر فرمانده تیپ ۸۱۰ هرمون) را با دقت هدف قرار داد. حزب‌الله همچنین اعلام کرد یک تانک مرکاوای اسرائیلی را در مرکز شهرک الخیام در جنوب لبنان با موشک هدایت‌شونده هدف قرار داده که طی آن همه سرنشینان آن کشته و زخمی شدند. حزب‌الله همچنین اعلام کرد که نیرو‌های آن خودرو‌ها و تجهیزات نظامی ارتش صهیونیستی و توپخانه آن را در شهرک «یارین» در جنوب لبنان با پهپاد انتحاری هدف قرار داده است. از سوی دیگر، حمله دقیق موشکی حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی، این منطقه را در تاریکی مطلق فرو برد. 
هرچند صهیونیست‌ها خود را برای پذیرش آتش‌بس احتمالی در جبهه شمالی آماده می‌کنند، اما کانال ۱۴ اسرائیل دیروز گزارش کرد که ارزیابی امنیتی نشان می‌دهد که در ۲۴ ساعت آینده، مناطق مختلفی از اسرائیل آماج حملات گسترده موشکی قرار خواهد گرفت. این شبکه اسرائیلی همچنین اعلام کرد که در میان برآورد حملات موشکی به تعدادی از مناطق اسرائیل، تمام جبهه‌های جنگ در حال آماده‌باش کامل قرار گرفتند. جنگنده‌های صهیونیستی هم عصر دیروز آخرین زور خود را قبل از امضای آتش‌بس زدند و مناطقی را در ضاحیه جنوبی بیروت بمباران کردند.