طرفداری تایمز | مانور زلزله در هفتم آذر ماه 1403 در مدارس کشور برگزار میشود.
بنا به گزارش ایسنا
بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی با شعار «مدرسه ایمن جامعه تاب آور» و با هدف ارتقای آمادگی دانشآموزان و خانوادههای آنها برای مواجهه با زلزله، در روز چهار شنبه ۷ آذر با پخش آژیر زلزله از رادیو سراسری به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
از آنجایی که ایران یک کشور زلزلهخیز است با تمهیدات صورت گرفته از سال 1381 تفاهمنامه مشترکی بین وزارت علوم، آموزش و پرورش، صدا و سیما و جمعیت هلال احمر منعقد شد که طی آن مانور سراسری زلزله در تمامی مدارس کشور اجرا شود.
بیست و ششمین مانور زلزله مدارس با شعار «مدرسه ایمن جامعه تاب آور» در روز چهارشنبه 7 آذر 1403 برگزار خواهد شد. هدف از این مانور ارتقای آمادگی دانش آموزان برای مواجهه با زلزله است.
درست است انجام مانور زلزله در مدارس بسیار ارزشمند و آموزش دهنده است. اما آیا کفایت میکند؟
زلزله در ایران
در همین زمانی که شما خواندن این خبر را شروع کردید تا کنون احتمالاً چند زلزله در مرکز زلزله نگاری ایران به ثبت رسیده است. کشور ما یک کشور زلزلهخیز بوده و روزانه در جای جای ایران زلزلههایی اتفاق میافتد که معمولاً شدتشان زیاد نیست، به همین دلیل ممکن است بسیاری از افراد متوجه وقوع آن نشوند.
آخرین زلزله دقایقی پیش به بزرگی 3.3 ریشتر در صحنه کرمانشاه رخ داد.
زلزلههای ورزقان (1398)، بم (1382) و رودبار (1369) زلزلههای شدیدی بودند که ویرانی زیادی را به بار آورند، هموطنان زیادی را از دست دادیم و مردم زیادی آواره شدند. سروسامان دادن و مدیریت بعد از زلزله بسیار سختتر از آموزش دادن قبل از وقوع آن است. به همین دلیل باید اقدامات مؤثری در این زمینه انجام شود.
چه باید کرد؟
علاوه بر اینکه دانشآموزان باید از اقدامات لازم و درست در هنگام وقوع زلزله اطلاع داشته باشند، باید تلاش بیشتری برای آگاه سازی خانوادهها و جامعه نیز صورت گیرد. این که افراد بدانند هنگام زلزله در زمان کار، حین رانندگی، هنگام خرید، هنگام خواب و در حین غذا خوردن چه کاری باید انجام دهند اهمیت زیادی دارد. علاوه بر اینکه دولت و سازمانها نیز باید به فکر برنامهریزی شهری کارآمد باشند.
اکتفا به برگزاری مانورهای سالانه، هرچند بسیار آگاهی دهنده، نمیتواند به تنهایی راه مؤثری برای مقابله با زلزله باشد.