به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، بعد از ظهر سه شنبه به وقت محلی در سخنانی از کاخ سفید در جمع خبرنگاران، توافق برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان را تایید کرد و گفت: «امروز، من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با نخست وزیران لبنان و اسرائیل صحبت کرده ام و خوشحالم که اعلام کنم: آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان اسرائیل و حزب الله را پذیرفته اند.»
رئیس جمهور آمریکا گفت که « این توافق برای توقف دائم درگیری ها طراحی شده است» و از صبح چهارشنبه به وقت محلی اجرا خواهد شد.
بایدن تصریح کرد: «طبق توافقی که امروز به دست آمد، از ساعت ۴ صبح فردا به وقت محلی(لبنان)، درگیری در سراسر مرز لبنان و اسرائیل پایان خواهد یافت.»
عقب نشینی اسرائیل طی ۶۰ روز ؛ ادعای عدم استقرار نیروهای آمریکایی در جنوب لبنان
رئیس جمهور دموکرات آمریکا ادامه داد: طی ۶۰ روز آینده، ارتش اسرائیل به تدریج عقبنشینی میکند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانههای خود باز میگردند و ارتش لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.
بایدن ادعا کرد: «این توافق بهطور کامل اجرا میشود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی آمریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزبالله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»
بایدن مدعی شد: «نباید ابهامی باقی بماند. اسرائیل این جنگ را شروع نکرد، مردم لبنان هم دنبال جنگ نبودند، همینطور آمریکا. این توافق از حاکمیت لبنان حمایت میکند، نشاندهنده آغاز جدیدی برای این کشور است و مردم لبنان را به آیندهای صلحآمیز هدایت میکند».
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که از زمان شروع جنگ بیش از ۷۰ هزار اسرائیلی مجبور به ترک خانههای خود شده و شاهد «تخریب» محلات خود بوده اند و بیش از ۳۰۰ هزار لبنانی نیز آواره شدهاند.
بایدن بدون اشاره به حمایت های کشورش از چند دهه جنایات اسرائیل به ویژه جنگ طلبی بیش از یک سال اخیرش گفت: «این مرگبارترین جنگ میان اسرائیل و حزب الله در چند دهه اخیر است.»
رئیس جمهو آمریکا همچنین مدعی شد: « حماس تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگانها از جمله گروگانهای آمریکایی.تلاشهای جدیدی را با مصر، قطر، ترکیه و اسرائیل در رابطه با آتشبس در غزه انجام خواهیم داد».
بایدن ادامه داد که دستور انتقال تواناییهای نظامی به منطقه خاورمیانه «برای دفاع از اسرائیل و منصرف کردن دشمن مشترک ما در یک لحظه حیاتی» را داده است.
پیش از سخنان بایدن ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: ما در مراحل پایانی توافق آتش بس در لبنان هستیم. دستیابی به توافق آتش بس در لبنان نتیجه تلاش های دیپلماتیک فشرده آمریکا و شرکای ما مانند فرانسه است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: من معتقدم که با کاهش تنش ها در منطقه می توان به درگیری در غزه پایان داد. مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان در مراحل نهایی خود است و این آتش بس به پایان درگیری در غزه کمک خواهد کرد.
او با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه حماس گفت: حماس برای حمایت از خود به گشودن چندین جبهه متکی بود، اما آتش بس در لبنان، این حمایت را از آن سلب خواهد کرد. باید یک طرح پس از جنگ تدوین شود تا مردم غزه بتوانند بدون حماس زندگی کنند.
وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به حمایت های واشنگتن از جنگ طلبی اسرائیل در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) گفت: ما هفته ها و ماه ها برای اجرای طرح آتش بس در لبنان کار کرده ایم.
او تاکید کرد: ما روزانه شاهد شلیک موشک در هر دو جهت بین لبنان و اسرائیل هستیم که نشان دهنده اهمیت آتش بس سریع است. برای جلوگیری از گسترش درگیری و تبدیل آن به یک جنگ منطقهای گستردهتر، باید بین لبنان و اسرائیل آتشبس برقرار شود.
بلینکن همچنین گفت: ما متعهد به همکاری با دولت ترامپ در مورد آتش بس در غزه و سایر موضوعات هستیم.
ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ درباره آتشبس لبنان و اتهامات ضدایرانی او
مایک والتز، گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی در حساب کاربری ایکس خود (توییتر سابق) مدعی شد: «همه به دلیل ترامپ به میز مذاکره آمدهاند. پیروزی قاطع او پیام روشنی به جهان داد که آشوب و هرج و مرج تحمل نخواهد شد.»
مشاور امنیت ملی ترامپ ادعا کرد: «خوشحالم که شاهد گامهای ملموسی در جهت کاهش تنشها در خاورمیانه هستم.»
این سیاستمدار تندروی جمهوریخواه با تکرار ادعاها علیه ایران بدون اشاره به جنگ طلبی و اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل و حمایت همه جانبه کشورش از این رژیم، مدعی شد: «اما باید روشن باشد که حکومت ایران ریشه آشوب و تروری است که در سراسر منطقه گسترش یافته است. ما وضعیت موجود و حمایت آنها از تروریسم را تحمل نخواهیم کرد.»
گزینه تصدی مشاور امنیت ملی دولت جمهوریخواه بعدی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان بی سی ادعا کرد که دولت آینده آمریکا با چین برای کاهش خرید نفت ایران به امید رسیدگی به بحران ها در سراسر جهان تعامل خواهد کرد.
این مقام جمهوریخواه آمریکا مدعی شد: «توقف انتقال پول به ایران، کلید حل و فصل بسیاری از مشکلات از جمله غزه و اوکراین خواهد بود و با مذاکره با چین آغاز خواهد شد.»
والتز پیش از این نیز گفته بود: اکنون زمان مناسبی است که ترتیباتی را اتخاذ کنیم که نه تنها منجر به جلوگیری از وقوع اتفاقات مشابه حادثه هفتم اکتبر (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) در آینده شود بلکه به معنای واقعی کلمه، صلح و ثبات را برای خاورمیانه به ارمغان بیاورد.
مشاور امنیت ملی ترامپ همچنین خواستار پایان دادن به تنشها در اوکراین و حضور هر دو طرف این درگیری بر سر میز مذاکره شد و تاکید کرد: ما باید میان مسکو و کییف صلح برقرار کنیم.
در پی این اعلام، «نجیب میقاتی» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان، از حصول آتشبس استقبال کرد و آنرا «گامی مهم در جهت ثبات، بازگشت آوارگان به خانههای خود و آرامش منطقه» توصیف کرد.
او همچنین خبر داد درباره توافق آتشبس با بایدن تلفنی صحبت کرده بود.
میقاتی بر تعهد به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل، تقویت حضور نیروهای ارتش لبنان در جنوب این کشور و همکاری با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل تاکید کرده است.
نخستوزیر دولت پیشبرد لبنان از رژیم صهیونیستی نیز خواست به آتشبس کاملا متعهد باشد و طبق قطعنامه سازمان ملل، از جنوب لبنان عقبنشینی کند.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز با بایدن تماس تلفنی برقرار کرد و از او بابت مشارکت ایالات متحده در حصول آتشبس قدردانی کرد.
او همچنین از اینکه واشنگتن «آزادی عمل اسرائیل» در لبنان را درک میکند، قدردانی کرد.
«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی هم مدعی شد آتشبس باید امنیت ساکنان شمال سرزمینهای اشغالی را که در پس حملات حزبالله آواره شدهاند، تضمین کند.
«بتسالل اسموتریچ» وزیر دارایی رزیم صهیونیستی هم گفت با اجراییشدن آتشبس «بزرگترین آزمون» کابینه این رژیم آغاز خواهد شد.
این وزیر تندرو میگوید: اگر ما به آتشبس پایبند باشیم، امنیت اسرائیل را برای همیشه تضمین کردهایم. من به آتشبس رأِی دادم چراکه باور دارم به آن پایبند خواهیم بود.
«اورسلا فوندرلین» رئیس کمیسون اروپا، آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی را «خبری دلگرمکننده» توصیف کرد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل شد و گفت: مردم لبنان حق بازیابی حاکمیت کشور خود بدون دخالت خارجی را دارند.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه هم گفت اتشبس در لبنان باید مسیر را برای آتشبس در غزه باز کند.
او همچنین خواستار انتخاب رئیسجمهور لبنان در سریعترین زمان ممکن شد.
«دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس از تمام طرفها خواست تا از توافق آتشبس در جهت ایجاد مسیر برای صلح پایدار در منطقه استفاده کنند.
او خواستار آتشبس در غزه، آزادی اسرای اسرائیلی و پایان محدودیتهای رژیم صهیونیستی بر ورود کمکهای انساندوستانه به این باریکه شد.
دبیرکل سازمان ملل با استقبال از آتشبس در لبنان خواستار اجرای فوری آن شد
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل شامگاه سه شنبه به وقت محلی با ارسال بیانیه ای به خبرنگاران در پی اعلام آتش بس میان رژیم اسرائیل و لبنان اعلام کرد: «دبیرکل سازمان ملل از اعلام آتش بس میان اسرائیل و لبنان استقبال می کند. او امیدوار است که این توافق بتواند به خشونت، ویرانی و رنجی که مردم دو کشور تجربه کرده اند، پایان دهد.»
دوجاریک تصریح کرد: «دبیرکل سازمان ملل از طرفین می خواهد بطور کامل به تمام تعهدات خود در این توافق احترام بگذارند و به سرعت آن اجرا کنند. »
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: «دبیرکل همچنین از طرفین می خواهد که گام های فوری در جهت اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت (۲۰۰۶) بردارند.»
∎