صاحبخبر - به گزارش حوزه بینالملل خبرگزاری تقریب (تنا)، ناظر حقوق بشر Euro-Med Monitor در بیانیه خود تاکید کرد که این دومین زمستان از زمان آغاز جنگ نسلکشی توسط اشغالگران در غزه است و کمبود شدید لباس و کفش از روز اول جنگ ادامه داشته و تنها مقادیر محدودی به عنوان کمکهای بشردوستانه به نوار غزه وارد شده است.
این سازمان تاکیدکرد که بر اساس قوانین بینالمللی هیچ توجیه قانونی یا نظامی برای جلوگیری از ورود این نیازهای اولیه وجود ندارد. رژیم اسرائیل شرایط سخت زندگی را به فلسطینیان تحمیل میکند و این اقدامات بخشی از یک کارزار نسلکشی گستردهتر است.
این بیانیه خاطرنشان کرد که حجم کل کالاهای وارد شده به غزه در ماههای اخیر بیش از شش درصد نیاز روزانه مردم نبوده و بیشتر محمولهها شامل مواد غذایی است. پوشاک و کفش تنها 0.001 درصد را به خود اختصاص داده که منجر به یک بحران شدید شده است. این بحران با تخریب حداقل 70 درصد خانهها در غزه و اکثر فروشگاهها و بازارها، از جمله مغازههای پوشاک، به دلیل بمباران مداوم و همچنین محدودیتهای ورود کالا برای بازرگانان، تشدید شده است.
این بیانیه میافزاید: «صدها هزار فلسطینی از جمله کودکان، زنان و سالمندان بدون لباس کافی در زمستان سخت هستند. اکثر افراد آواره در چادرهایی زندگی میکنند که در برابر سرما و باران ایمن نیست. این شرایط وخیم، فلسطینیها را در غیاب مراقبتهای پزشکی کافی در معرض بیماریهای جدی مانند عفونتهای تنفسی قرار میدهد.»
ناظر حقوق بشر یورو-مد ادامه داد که این وضعیت با کمبود شدید داروهای ضروری مورد نیاز برای درمان بیماریهای ناشی از سرماخوردگی که نتیجه مستقیم محاصره خودسرانه تحمیل شده توسط اسرائیل است، تشدید میشود. علاوه بر این، منابع غذایی محدود و یکنواخت، سیستم ایمنی ساکنین را ضعیف کرده و آنها را مستعد ابتلا به بیماریها میکند.
بر اساس این گزارش، نزدیک به دو میلیون از 2.3 میلیون نفر ساکن غزه به اجبار آواره شدهاند و در چادرها، مدارس و یا ویرانههای خانه خود زندگی میکنند. بسیاری از آنها چندین بار مجبور شدند لوازم خود را کنار بگذارند و تنها با لباسهایی که پوشیده بودند، فرار کنند. اکثر خانوادهها داراییهای خود را به دلیل بمباران و آوارگی از دست دادهاند که وضعیت اسفبار آنها را بدتر کرده است.
تیم صحرایی یورو-مد مانیتور شاهد کودکانی بود که با پای برهنه در خیابانهای مملو از آوار و فاضلاب راه میرفتند. نبود کفش مناسب، خطر آسیب دیدگی و عفونت را به خصوص در محیطی که فاقد تجهیزات پزشکی است، افزایش میدهد.
در ادامه این گزارش آمده است: «بسیاری از خانوادهها به راهحلهای ناایمن مانند ساختن کفش از چوب و پلاستیک یا تعمیر لباسهای فرسوده با استفاده از پتو متوسل شدهاند. کسانی که توانایی مالی دارند، میتوانند لباس و کفش جدید بخرند، اما این افراد نادر هستند.
این ناظر تاکیدکرد که اسرائیل همچنین از ورود سایر ملزومات زمستانی از جمله پتو، هیزم، سوخت و منابع گرمایشی جلوگیری کرده است. چادرهای نامناسب باعث شده است که افراد آواره نتوانند از خود در برابر باران محافظت کنند که منجر به آبگرفتگی صدها چادر و خیس شدن اموال محدود آوارگان شده است. محرومیت شدید از وسایل ضروری، محروم کردن ساکنان از حمایت اولیه و ایجاد شرایطی برای نابودی آنها یک اقدام نسلکشی است. این محرومیت هدفمند به طور نامتناسبی بر کودکان و گروههای آسیبپذیر تاثیر میگذارد و رنج آنها را تشدید میکند و نرخ مرگ و میر در شرایط آب و هوایی سخت را افزایش میدهد.
این بیانیه انکار نیازهای اساسی مردم فلسطین را حمله به کرامت انسانی، تضعیف روحیه و انسانیت زدایی و محرومیت آنها از حقوق اولیه دانست که ناامیدی ساکنان غزه را بیشتر میکند.
ناظر حقوق بشر یورو-مد مانیتور از سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل خواست تا بر اسرائیل فشار بیاورند تا اجازه ورود اقلام ضروری به غزه را بدهد و این جنایات و رنجهای انسانی ناشی از آن را افشا کنند. این سازمان از جامعه بینالمللی خواست تا مسئولیت توقف نسلکشی در غزه و جنایات مرتبط با آن را بر عهده بگیرد و تاکیدکرد که این تنها راه برای محافظت از غیرنظامیان و نجات مردم از بحران انسانی غزه است.
این سازمان همچنین خواستار ورود فوری و بدون محدودیت لباس، کفش و سایر ملزومات زمستانی برای فلسطینیان و تحریم اسرائیل و اجرای احکام بازداشت صادر شده از سوی دادگاه کیفری بینالمللی علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم شد.
انتهای پیام/
∎